» » Що приготувати з яловичини?

Що приготувати з яловичини?

Що приготувати з яловичини?
Не знаєте, що приготувати з яловичини? Поспішаємо запропонувати кілька простих рецептів страв з цього сорту м'яса, здатних не тільки порадувати нескладним процесом приготування, але і здивувати відмінним смаком і чудовим апетитним ароматом.
Що ж приготувати з яловичини на друге? Насправді варіантів подібних страв досить для цілої кулінарної книги. Зупинимося на найбільш доступних і популярних і розглянемо, як зробити з яловичини біфштекс і котлети, а також розповімо, що приготувати з яловичини в духовці.

Біфштекс рубаний з яловичини - рецепт


Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 750 г;

  • одна ріпчаста цибулина;

  • каперси – 1 ст. ложка;

  • солодкий болгарський перець – 145 г;

  • оливки – 260 г;

  • два великих печериці;

  • два зубці часнику;

  • два курячих жовтка;

  • рафінована олія – 35 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • свіжа зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Рубаний біфштекс по даному рецепту виходить шалено смачним, неймовірно соковитим і ароматним. Але для цього потрібно чітко слідувати рекомендаціям по приготуванню.
    Отже, свіжу яловичу м'якоть промиваємо, обсушуємо і спочатку нарізаємо тонкими пластинами поперек волокон, а потім соломкою і кубиками. Далі ще протягом кількох хвилин рубаємо масу гострим ножем. Подрібнюємо також дуже дрібно очищений цибуля і часник, каперси і оливки, а також солодкий болгарський перець і гриби. Додаємо разом з тим в масу жовтки, сіль і свежесмолотую суміш перців, ретельно перемішуємо її і добре відбиваємо, кілька разів піднявши і кинувши назад в миску.
    Потім формуємо зволоженими руками плоскі коржі, промазуємо поверхню олією і приступаємо до обсмажуванню виробів на сковороді гриль по три-чотири хвилинки з кожного боку.

    Рецепт котлет з фаршу яловичини


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 750 г;

  • свиняче сало – 190 г;

  • дві-три ріпчасті цибулини;

  • скибочки білого хліба – 180 г;

  • молоко – 100 мл;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • два курячих яйця;

  • панірувальні сухарі;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Підготовлену яловичу м'якоть разом з ріпчастою цибулею і свинячим салом нарізаємо на скибочки і обробляємо на м'ясорубці. Тим же манером подрібнюємо і попередньо розмочений в молоці білий хлібець. Змішуємо все в миску, додаємо у фарш яйця, присмачую його сіллю і меленої сумішшю перчиком, все ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо. Формуємо традиційним чином котлетки, паніруємо їх у сухарях і підрум'янюємо на прогрітій з рафінованою олією сковорідці з кожного боку до рум'яності.

    Рецепт буженини з яловичини в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 950 г;

  • часник - 4-5 зубців;

  • морква – 35 г;

  • гірчиця – 25 г;

  • вино сухе червоне – 75 мл;

  • масло рослинне – 25 мл;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • набір сухих пряних трав.


  • Приготування
    Щоб буженина вдалася, для початку м'ясо замаринуем мінімум на добу. Для цього змішаємо рослинне масло з вином і гірчицею. Кусень м'яса натремо сіллю, перцем і щедро пряними духмяними травами, нашпигуем очищеними зубцями часнику і брусочками моркви і обмажем винно-гірчичною сумішшю.
    Розімніть м'ясо з маринадом і спеціями і залишимо в холодильнику маринуватися. Через добу обертаємо промаринований шматок фольги і розташовуємо на деку, на середньому рівні духовки для запікання. Ідеальні умови для процесу приготування - температурний режим на рівні 170 градусів протягом однієї години.
    Далі трохи про те, що можна приготувати з яловичини на перше.

    Рецепт харчо з яловичини


    Інгредієнти:

  • жирна яловичина – 550 г;

  • головка часнику;

  • горіхи волоські – 95 г;

  • дві ріпчасті цибулини;

  • рисова крупа – 120 г;

  • томатне пюре і соус ткемалі - по 50 мл;

  • стручок червоного гострого перцю;

  • два лаврових листа;

  • хмелі-сунелі;

  • горошки перцю;

  • сіль поварена;

  • свіжа зелень кінзи і петрушки.
  • Що приготувати з яловичини?


    Приготування
    Жирну яловичину відварюємо великими скибками у бульйоні до готовності, а потім шаткуємо невеликими шматочками і повертаємо в проціджений бульйон. Маємо ємність знову на вогонь, доводимо до температури кипіння і додаємо після цього добре промитий рис, нарізаний кубиками цибулька, товчений часник і нарізану зелень. Також закладаємо томатне пюре, соус «Ткемалі», кидаємо горошки перцю, лаврові листочки, хмелі-сунелі, сіль. Варимо супчик на помірному жарі до готовності рисових зерен, а потім додаємо товчені горіхи. Подаємо страву, присмачивши зеленню і гірким перцем.
    Додав: admin | 1-03-2016, 20:03
    Переглядів: 209