Що приготувати з яловичини?
Не знаєте, що приготувати з яловичини? Поспішаємо запропонувати кілька простих рецептів страв з цього сорту м'яса, здатних не тільки порадувати нескладним процесом приготування, але і здивувати відмінним смаком і чудовим апетитним ароматом.
Що ж приготувати з яловичини на друге? Насправді варіантів подібних страв досить для цілої кулінарної книги. Зупинимося на найбільш доступних і популярних і розглянемо, як зробити з яловичини біфштекс і котлети, а також розповімо, що приготувати з яловичини в духовці.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 750 г;
одна ріпчаста цибулина;
каперси – 1 ст. ложка;
солодкий болгарський перець – 145 г;
оливки – 260 г;
два великих печериці;
два зубці часнику;
два курячих жовтка;
рафінована олія – 35 мл;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
свіжа зелень (за бажанням).
Приготування
Рубаний біфштекс по даному рецепту виходить шалено смачним, неймовірно соковитим і ароматним. Але для цього потрібно чітко слідувати рекомендаціям по приготуванню.
Отже, свіжу яловичу м'якоть промиваємо, обсушуємо і спочатку нарізаємо тонкими пластинами поперек волокон, а потім соломкою і кубиками. Далі ще протягом кількох хвилин рубаємо масу гострим ножем. Подрібнюємо також дуже дрібно очищений цибуля і часник, каперси і оливки, а також солодкий болгарський перець і гриби. Додаємо разом з тим в масу жовтки, сіль і свежесмолотую суміш перців, ретельно перемішуємо її і добре відбиваємо, кілька разів піднявши і кинувши назад в миску.
Потім формуємо зволоженими руками плоскі коржі, промазуємо поверхню олією і приступаємо до обсмажуванню виробів на сковороді гриль по три-чотири хвилинки з кожного боку.
Інгредієнти:
яловичий фарш – 750 г;
свиняче сало – 190 г;
дві-три ріпчасті цибулини;
скибочки білого хліба – 180 г;
молоко – 100 мл;
мелена суміш перців – за смаком;
кухонна сіль – за смаком;
два курячих яйця;
панірувальні сухарі;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Підготовлену яловичу м'якоть разом з ріпчастою цибулею і свинячим салом нарізаємо на скибочки і обробляємо на м'ясорубці. Тим же манером подрібнюємо і попередньо розмочений в молоці білий хлібець. Змішуємо все в миску, додаємо у фарш яйця, присмачую його сіллю і меленої сумішшю перчиком, все ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо. Формуємо традиційним чином котлетки, паніруємо їх у сухарях і підрум'янюємо на прогрітій з рафінованою олією сковорідці з кожного боку до рум'яності.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 950 г;
часник - 4-5 зубців;
морква – 35 г;
гірчиця – 25 г;
вино сухе червоне – 75 мл;
масло рослинне – 25 мл;
мелена суміш перців – за смаком;
кухонна сіль – за смаком;
набір сухих пряних трав.
Приготування
Щоб буженина вдалася, для початку м'ясо замаринуем мінімум на добу. Для цього змішаємо рослинне масло з вином і гірчицею. Кусень м'яса натремо сіллю, перцем і щедро пряними духмяними травами, нашпигуем очищеними зубцями часнику і брусочками моркви і обмажем винно-гірчичною сумішшю.
Розімніть м'ясо з маринадом і спеціями і залишимо в холодильнику маринуватися. Через добу обертаємо промаринований шматок фольги і розташовуємо на деку, на середньому рівні духовки для запікання. Ідеальні умови для процесу приготування - температурний режим на рівні 170 градусів протягом однієї години.
Далі трохи про те, що можна приготувати з яловичини на перше.
Інгредієнти:
жирна яловичина – 550 г;
головка часнику;
горіхи волоські – 95 г;
дві ріпчасті цибулини;
рисова крупа – 120 г;
томатне пюре і соус ткемалі - по 50 мл;
стручок червоного гострого перцю;
два лаврових листа;
хмелі-сунелі;
горошки перцю;
сіль поварена;
свіжа зелень кінзи і петрушки.
Приготування
Жирну яловичину відварюємо великими скибками у бульйоні до готовності, а потім шаткуємо невеликими шматочками і повертаємо в проціджений бульйон. Маємо ємність знову на вогонь, доводимо до температури кипіння і додаємо після цього добре промитий рис, нарізаний кубиками цибулька, товчений часник і нарізану зелень. Також закладаємо томатне пюре, соус «Ткемалі», кидаємо горошки перцю, лаврові листочки, хмелі-сунелі, сіль. Варимо супчик на помірному жарі до готовності рисових зерен, а потім додаємо товчені горіхи. Подаємо страву, присмачивши зеленню і гірким перцем.
Що ж приготувати з яловичини на друге? Насправді варіантів подібних страв досить для цілої кулінарної книги. Зупинимося на найбільш доступних і популярних і розглянемо, як зробити з яловичини біфштекс і котлети, а також розповімо, що приготувати з яловичини в духовці.
Біфштекс рубаний з яловичини - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рубаний біфштекс по даному рецепту виходить шалено смачним, неймовірно соковитим і ароматним. Але для цього потрібно чітко слідувати рекомендаціям по приготуванню.
Отже, свіжу яловичу м'якоть промиваємо, обсушуємо і спочатку нарізаємо тонкими пластинами поперек волокон, а потім соломкою і кубиками. Далі ще протягом кількох хвилин рубаємо масу гострим ножем. Подрібнюємо також дуже дрібно очищений цибуля і часник, каперси і оливки, а також солодкий болгарський перець і гриби. Додаємо разом з тим в масу жовтки, сіль і свежесмолотую суміш перців, ретельно перемішуємо її і добре відбиваємо, кілька разів піднявши і кинувши назад в миску.
Потім формуємо зволоженими руками плоскі коржі, промазуємо поверхню олією і приступаємо до обсмажуванню виробів на сковороді гриль по три-чотири хвилинки з кожного боку.
Рецепт котлет з фаршу яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлену яловичу м'якоть разом з ріпчастою цибулею і свинячим салом нарізаємо на скибочки і обробляємо на м'ясорубці. Тим же манером подрібнюємо і попередньо розмочений в молоці білий хлібець. Змішуємо все в миску, додаємо у фарш яйця, присмачую його сіллю і меленої сумішшю перчиком, все ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо. Формуємо традиційним чином котлетки, паніруємо їх у сухарях і підрум'янюємо на прогрітій з рафінованою олією сковорідці з кожного боку до рум'яності.
Рецепт буженини з яловичини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб буженина вдалася, для початку м'ясо замаринуем мінімум на добу. Для цього змішаємо рослинне масло з вином і гірчицею. Кусень м'яса натремо сіллю, перцем і щедро пряними духмяними травами, нашпигуем очищеними зубцями часнику і брусочками моркви і обмажем винно-гірчичною сумішшю.
Розімніть м'ясо з маринадом і спеціями і залишимо в холодильнику маринуватися. Через добу обертаємо промаринований шматок фольги і розташовуємо на деку, на середньому рівні духовки для запікання. Ідеальні умови для процесу приготування - температурний режим на рівні 170 градусів протягом однієї години.
Далі трохи про те, що можна приготувати з яловичини на перше.
Рецепт харчо з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Жирну яловичину відварюємо великими скибками у бульйоні до готовності, а потім шаткуємо невеликими шматочками і повертаємо в проціджений бульйон. Маємо ємність знову на вогонь, доводимо до температури кипіння і додаємо після цього добре промитий рис, нарізаний кубиками цибулька, товчений часник і нарізану зелень. Також закладаємо томатне пюре, соус «Ткемалі», кидаємо горошки перцю, лаврові листочки, хмелі-сунелі, сіль. Варимо супчик на помірному жарі до готовності рисових зерен, а потім додаємо товчені горіхи. Подаємо страву, присмачивши зеленню і гірким перцем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жарке з яловичини в мультиварці
Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі
Суп з яловичини з картоплею
Супи на яловичому бульйоні завжди виходять особливими - смачними, наваристими і, головне, доповнювати їх можна новими оригінальними компонентами, не
Рагу з яловичини з картоплею
Незвичайним і домашнім стравою можна назвати рагу. Готувати його можна на різній основі, а ми запропонуємо варіант з яловичини з додаванням картоплі.
Як приготувати мармурову яловичину?
Найдорожчим видом м'яса є мармурова яловичина і, щоб не зіпсувати блюдо, а, навпаки, здивувати гостей чудовим стравою, пропонуємо скористатися нашими
Татарський біфштекс
Біфштекс по-татарськи до однойменної кухні не відноситься, це швидше європейське уявлення про неї. Делікатес готують перед їжею і подають без
Рубаний біфштекс з яловичини
Якщо вам ніяк не вдається приготувати правильний біфштекс - не впадайте у відчай, адже є кілька рецептів його приготування з рубленого м'яса.