Не знаєте, що приготувати з яловичини? Поспішаємо запропонувати кілька простих рецептів страв з цього сорту м'яса, здатних не тільки порадувати нескладним процесом приготування, але і здивувати відмінним смаком і чудовим апетитним ароматом.
Що ж приготувати з яловичини на друге? Насправді варіантів подібних страв досить для цілої кулінарної книги. Зупинимося на найбільш доступних і популярних і розглянемо, як зробити з яловичини біфштекс і котлети, а також розповімо, що приготувати з яловичини в духовці.
Біфштекс рубаний з яловичини - рецепт
Інгредієнти: яловича вирізка – 750 г; одна ріпчаста цибулина; каперси – 1 ст. ложка; солодкий болгарський перець – 145 г; оливки – 260 г; два великих печериці; два зубці часнику; два курячих жовтка; рафінована олія – 35 мл; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; свіжа зелень (за бажанням). Приготування Рубаний біфштекс по даному рецепту виходить шалено смачним, неймовірно соковитим і ароматним. Але для цього потрібно чітко слідувати рекомендаціям по приготуванню.
Отже, свіжу яловичу м'якоть промиваємо, обсушуємо і спочатку нарізаємо тонкими пластинами поперек волокон, а потім соломкою і кубиками. Далі ще протягом кількох хвилин рубаємо масу гострим ножем. Подрібнюємо також дуже дрібно очищений цибуля і часник, каперси і оливки, а також солодкий болгарський перець і гриби. Додаємо разом з тим в масу жовтки, сіль і свежесмолотую суміш перців, ретельно перемішуємо її і добре відбиваємо, кілька разів піднявши і кинувши назад в миску.
Потім формуємо зволоженими руками плоскі коржі, промазуємо поверхню олією і приступаємо до обсмажуванню виробів на сковороді гриль по три-чотири хвилинки з кожного боку.
Рецепт котлет з фаршу яловичини
Інгредієнти: яловичий фарш – 750 г; свиняче сало – 190 г; дві-три ріпчасті цибулини; скибочки білого хліба – 180 г; молоко – 100 мл; мелена суміш перців – за смаком; кухонна сіль – за смаком; два курячих яйця; панірувальні сухарі; рослинна рафінована олія. Приготування Підготовлену яловичу м'якоть разом з ріпчастою цибулею і свинячим салом нарізаємо на скибочки і обробляємо на м'ясорубці. Тим же манером подрібнюємо і попередньо розмочений в молоці білий хлібець. Змішуємо все в миску, додаємо у фарш яйця, присмачую його сіллю і меленої сумішшю перчиком, все ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо. Формуємо традиційним чином котлетки, паніруємо їх у сухарях і підрум'янюємо на прогрітій з рафінованою олією сковорідці з кожного боку до рум'яності.
Рецепт буженини з яловичини в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка – 950 г; часник - 4-5 зубців; морква – 35 г; гірчиця – 25 г; вино сухе червоне – 75 мл; масло рослинне – 25 мл; мелена суміш перців – за смаком; кухонна сіль – за смаком; набір сухих пряних трав. Приготування Щоб буженина вдалася, для початку м'ясо замаринуем мінімум на добу. Для цього змішаємо рослинне масло з вином і гірчицею. Кусень м'яса натремо сіллю, перцем і щедро пряними духмяними травами, нашпигуем очищеними зубцями часнику і брусочками моркви і обмажем винно-гірчичною сумішшю.
Розімніть м'ясо з маринадом і спеціями і залишимо в холодильнику маринуватися. Через добу обертаємо промаринований шматок фольги і розташовуємо на деку, на середньому рівні духовки для запікання. Ідеальні умови для процесу приготування - температурний режим на рівні 170 градусів протягом однієї години.
Далі трохи про те, що можна приготувати з яловичини на перше.
Рецепт харчо з яловичини
Інгредієнти: жирна яловичина – 550 г; головка часнику; горіхи волоські – 95 г; дві ріпчасті цибулини; рисова крупа – 120 г; томатне пюре і соус ткемалі - по 50 мл; стручок червоного гострого перцю; два лаврових листа; хмелі-сунелі; горошки перцю; сіль поварена; свіжа зелень кінзи і петрушки. Приготування Жирну яловичину відварюємо великими скибками у бульйоні до готовності, а потім шаткуємо невеликими шматочками і повертаємо в проціджений бульйон. Маємо ємність знову на вогонь, доводимо до температури кипіння і додаємо після цього добре промитий рис, нарізаний кубиками цибулька, товчений часник і нарізану зелень. Також закладаємо томатне пюре, соус «Ткемалі», кидаємо горошки перцю, лаврові листочки, хмелі-сунелі, сіль. Варимо супчик на помірному жарі до готовності рисових зерен, а потім додаємо товчені горіхи. Подаємо страву, присмачивши зеленню і гірким перцем.