Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?

Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?

27-12-2015, 20:51
1 961
Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?
Придбати правильно висушений чорнослив – ще півбіди, друга половина – зуміти зберегти його як можна довше. В домашніх умовах уникнути появи цвілі допоможуть банки, полотняні і паперові мішечки, контейнери або пакети з замком. Про те, як зберігати чорнослив в домашніх умовах і, яку тару використовувати в кожному конкретному випадку ми розповімо далі.

Як правильно зберігати сушений чорнослив в домашніх умовах?


Перед розташуванням плодів на зберігання переконайтеся в тому, що вони цілі, не мають ніяких пошкоджень, плям і нальоту на поверхні. Добре висушений чорнослив досить щільний, не залишає слідів на пальцях при стисненні.
Якщо ви не знаєте, як зберігати висушений чорнослив, то існує декілька способів: перший, і самий ефективний, розкласти чорнослив з паперовим (крафтовым) пакетах або полотняним мішечках. В такій упаковці забезпечується найкраща вентиляція, а тому чорнослив залишається свіжим надовго. Але головним у цьому способі зберігання є навіть не тара, а обрані умови: сливи повинні перебувати в теплому, сухому і не освітлюваному місці, в ідеалі – коморі, в якій немає комах-шкідників. Крім того, якщо по сусідству з упаковкою чорносливу зберігаються сильно пахнуть заготовки, мішечок з полотна або паперовий пакет легко пропустить всі запахи.

Як зберігати домашній чорнослив на кухні?


Не маючи у розпорядженні комори, можна розфасувати чорнослив по ємностях з щільно закривається кришкою: банкам або пластикових контейнерах, наприклад. Перед використанням, тару слід обполоснути окропом, а потім повністю висушити. Приблизно раз в тиждень сушені сливи в банках необхідно буде перемішувати, щоб контролювати рівень вологості.

Як зберігати в'ялений чорнослив?


Описаний далі спосіб зберігання підходить не тільки для в'яленого, але і для сушеного
Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?
чорносливу за умови, що ви користуєтеся сучасним холодильником, камери якого підтримують низький рівень вологості.
Так як в'ялений чорнослив містить у собі більше вологи ніж сушений, зберігати свіжість значно складніше. Як правило, в'ялені плоди фасують невеликими порціями по контейнерах, банкам або пакетах з замком, після чого розставляють в холодильнику. Щотижня необхідно буде перевіряти рівень вологості в тарі, якщо на стінках будуть з'являтися краплі конденсату, а плоди стануть м'якше – чорнослив сиріє, потребує просушування. Просушувати сливу можна в духовці, після чого її повертають в суху тару.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чорнослив в домашніх умовах
Чорнослив в домашніх умовах
Якщо наприкінці літа вся фруктова консервація закрита, а врожай сливи не вичерпався - саме час скористатися альтернативним методом заготівлі -
Як зробити чорнослив в домашніх умовах?
Як зробити чорнослив в домашніх умовах?
Кулінари успішно доповнюють різноманітні страви пікантними компонентами і одним з основних є чорнослив, який перетворить абсолютно будь-яку страву.
Як зберігати в'ялену рибу в домашніх умовах?
Як зберігати в'ялену рибу в домашніх умовах?
В'ялена риба - один з найулюбленіших варіантів закуски любителів пінного. Деякі навіть самостійно її заготовляють про запас. Однак багато хто не
Як сушити сливи?
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
Як зробити чорнослив?
Як зробити чорнослив?
На сьогоднішній день чорнослив можна придбати в будь-якому магазині - благо, цей продукт до дефіцитним не відноситься. Ось тільки не всі довіряють
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте