Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити чорнослив в домашніх умовах?

Як зробити чорнослив в домашніх умовах?

3-11-2015, 21:17
1 210
Як зробити чорнослив в домашніх умовах?
Для того щоб на вашому столі були присутні страви, доповнені пікантним ноткою чорносливу , не обов'язково купувати цей сухофрукт в торговельній мережі, тим більше, що коштує він чимало. Можна без особливих зусиль приготувати чорнослив своїми руками в домашніх умовах. А якщо врахувати, що зараз, як правило, знайти якісний продукт, не оброблений різними небезпеками для тривалого зберігання та презентабельного зовнішнього вигляду, практично неможливо, то мотивація для самостійного приготування значною мірою зростає.
Якщо ви вже готові приступити до заготівлі, то наші наступні рекомендації допоможуть вам впоратися із завданням на відмінно, і як результат ви отримаєте дуже смачний і поза всяких сумнівів корисний продукт.

Приготування чорносливу в домашніх умовах


Щоб отримати по-справжньому смачний і якісний домашній чорнослив, вибираємо для цієї мети найбільш стиглі плоди слив, які дуже легко розлучаються з кісточками, не пошкоджуючи внутрішню м'якоть.
Вибрані плоди моєму ретельно і виймаємо кісточки. Потім готуємо розчин для бланшування. Для цього в десяти літрах води розчиняємо сто грам харчової соди і прогріваємо її до температури дев'яносто градусів.
Підготовлені сливи занурюємо в отриману содову суміш і витримуємо протягом двадцяти-тридцяти секунд. Відразу ж промиваємо плоди гарячою водою, даємо гарненько стекти, і розкладаємо на деко, який попередньо застелем пергаментом.
Весь процес сушіння чорносливу включає в себе три етапи. Спочатку поміщаємо сливи в розігріту до п'ятдесяти градусів духовку і витримуємо три-чотири години. Потім даємо плодам повністю охолонути, попередньо перемішавши їх, і знову визначаємо в духовку, тепер вже розігріту до сімдесяти градусів. Через п'ять годин сушіння виймаємо деко, перемішуємо і також остуджуємо. На заключному третьому етапі розміщуємо вершки в прогрітій до дев'яноста градусів духовці і сушимо ще чотири години. На кожному з етапів сушіння дверцята духовки повинна бути трохи прочинені.
Якщо ви все зробили вірно, то на завершення всіх дій в результаті повинні отримати смачний домашній чорнослив. При бажанні можна додати сухофрукту натуральний блиск. Для цього в кінці останнього етапу збільшуємо температурний режим до ста двадцяти градусів і витримуємо кілька хвилин. При цьому у фрукті міститься цукор, виступає на поверхню і карамелізується, надаючи тим самим глянсовий блиск.
Володарі електросушарки можуть з легкістю приготувати домашній чорнослив з її допомогою.

Як зробити чорнослив з сливи в електросушарці?


Сушити можна плоди, як з кісточками, так і без них. Для в'ялення і сушка краще вибирати плоди сорту «Угорка». Вони досить м'ясисті, і прекрасно підходять для цієї мети за смаком.
Отже, сливи вимиті, при бажанні позбавлені від кісточки. Тепер нам необхідно, як і в традиційному варіанті бланшувати плоди. Для цього опускаємо їх на двадцять секунд у підігрітий до температури дев'яносто градусів содовий розчин, приготовлений з розрахунку сто грам соди на десять літрів води. Потім промиваємо сливи добренько, даємо стекти, і розміщуємо на піддонах сушарки не дуже щільно один до одного.
Температурний режим сушарки повинен бути приблизно такою ж, як і при сушінні в духовці і також включати кілька етапів. Спочатку сушимо при п'ятдесяти градусах приблизно чотири години. Потім підвищуємо температуру до шістдесяти градусів і витримуємо п'ять годин. Ще стільки ж або трохи більше знадобиться часу для сушіння при сімдесяти градусів. Після кожного етапу сушіння необхідно витягувати піддони зі сливами приблизно на п'ять годин для охолодження і обвітрювання.
Як зробити чорнослив в домашніх умовах?

Можливо, ваші сливи виявляться більш або менш соковитими і часу для сушіння знадобиться відповідно більша або менша. Перевіряємо готовність періодично чорносливу і визначаємо час його приготування в домашніх умовах самостійно.

Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?


Готовий чорнослив найкраще зберігати в паперових пакетах або дерев'яних коробках. Але можна також скласти його в скляні ємності, обв'язати зверху папером і визначити на зберігання в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялені груші - рецепт
В'ялені груші - рецепт
Неймовірно смачне ласощі - в'ялені груші. Вони чудово доповнять будь-який десерт, надавши йому пікантну ароматну нотку. Можна подати до чаю, замість
Сухофрукти з яблук у духовці
Сухофрукти з яблук у духовці
Навіть незважаючи на те, що сухофрукти легко купити в будь-яку пору року, все ж таки надійніше і вигідніше готувати їх самим. Сухофрукти з яблук
Як сушити сливи?
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
Як зробити чорнослив?
Як зробити чорнослив?
На сьогоднішній день чорнослив можна придбати в будь-якому магазині - благо, цей продукт до дефіцитним не відноситься. Ось тільки не всі довіряють
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте
Сливовий лікер в домашніх умовах
Сливовий лікер в домашніх умовах
Лікер вважається здебільшого жіночою алкогольним напоєм. В домашніх умовах його можна зробити з будь-яких ягід і фруктів. І зараз ми розповімо, як