Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чорнослив в домашніх умовах

Чорнослив в домашніх умовах

27-12-2015, 19:30
2 363
Чорнослив в домашніх умовах
Чорнослив є одним з головних інгредієнтів для приготування ароматного компоту із сухофруктів і може стати корисним снеком для всіх тих, хто дуже любить солодощі, але намагається приборкати свої звички в період боротьби із зайвою вагою. Крім того, в'ялена зливу складає чудову компанію будь-якому м'яса при фаршируванні і тушкуванні.
Варто бути готовим до того, що чорнослив, приготований власними руками в домашніх умовах не схожий на свій магазинний аналог: самі плоди будуть помітно суші і матовее, а солодкість заміниться кислинкою.

Сушений чорнослив в домашніх умовах – рецепт


Якщо вже в кінці літа ви зрозуміли, що одним варенням і соусами з усім урожаєм сливи не впоратися, спробуйте пустити в хід альтернативний метод заготівлі плодів – сушку. Висушувати сливи власноруч неймовірно просто, але так як цей процес займає багато часу, заготовляти пару-трійку кілограм таким чином просто не має сенсу.
Перед тим, як приготувати чорнослив в домашніх умовах, переберіть зібрані плоди, позбавтеся від плодоніжок, листя та іншого сміття, обполосніть сливи і приступайте до бланшуванні. Бланшувати сливи необхідно для того, щоб скоротити час сушіння. З цією метою плоди опускають в киплячий содовий розчин буквально півхвилини. Розчин готується з розрахунку: 10 г соди на літр води, об'єм рідини визначайте виходячи з кількості наявних плодів – вода повинна повністю покривати їх.
Після короткочасної бланшування сливи покриються дрібної білястої сіточкою. Повторно промийте їх, дайте обсохнути і розкладайте на деку. Перші 3-4 години сливи сушать при температурі 55-60 градусів, після чого їх перемішують, охолоджують і знову повертають в духовку, тепер вже розігріту до 70 градусів. Ще пара годин, і наполовину готовий чорнослив повторно перемішують, охолоджують і поміщають на фінальну сушку вже при 90 градусах на 5 годин. На цьому приготування чорносливу в домашніх умовах закінчується. Плоди вже готові, їх можна остуджувати і розміщувати на зберігання. Якщо ви хочете, щоб домашня заготовка мала блискучу поверхню, то витримайте чорнослив при 120 градусах не більше ніж 15-20 хвилин. Цукор з сливи виступить на поверхню і, карамелизировавшись, зробить поверхню лакової.
У результаті виходить щільний, кислуватий чорнослив, ідеально підходить для приготування напоїв, соусів і додавати в м'ясні страви. Всіма улюблений копчений чорнослив в домашніх умовах приготувати практично неможливо. Справа в тому, що секрет цього м'якого, м'ясистого і ароматного ласощі таїться в рясної обробці хімічними розчинами на виробництві. Будинки необхідну копченость можна додати за допомогою рідкого диму, якщо в цьому є гостра необхідність, але враховуйте, що склад рідкого диму також небезпечний для здоров'я.

Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?


Чорнослив, зроблений в домашніх умовах суші покупного, а тому і може зберігатися довше. Висушені
Чорнослив в домашніх умовах
плоди можна зберігати у звичайній тарі зі скла або пластику з щільно закривається кришкою. Розміщують заготовки в прохолодному і темному місці. Компактної заміною банках і пляшках може стати полотняний або паперовий мішечок, але зберігання в такому вигляді припустимо у разі, якщо в приміщенні немає комах-шкідників.
У вологих і теплих приміщеннях чорнослив починає швидко пліснявіти, але зберегти його свіжість можна, якщо розмістити плоди в контейнері або пакеті з зіп-замком, а потім поставити в холодильник. Щотижня перевіряйте вологу в тарі і при необхідності підсушуйте чорнослив.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити чорнослив в домашніх умовах?
Як зробити чорнослив в домашніх умовах?
Кулінари успішно доповнюють різноманітні страви пікантними компонентами і одним з основних є чорнослив, який перетворить абсолютно будь-яку страву.
Консервування слив
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Як сушити сливи?
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
Як зробити чорнослив?
Як зробити чорнослив?
На сьогоднішній день чорнослив можна придбати в будь-якому магазині - благо, цей продукт до дефіцитним не відноситься. Ось тільки не всі довіряють
Сливи у власному соку
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте