Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з локшини

Запіканка з локшини

5-07-2015, 23:04
1 348
Запіканка з локшини
Всілякі запіканки – страви з одного боку дуже смачні, а з іншого – ще й зручні. Адже в одній страві можна поєднати кілька продуктів, в результаті виходить або м'ясо з гарніром, або дуже смачний десерт. Як приготувати запіканку з локшини, читайте нижче.

Рецепт сирної запіканки з локшиною


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 370 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 70 г;

  • сир – 380 г;

  • лимонна цедра – 1 шт.;

  • сметана – 270 мл;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сіль.


  • Приготування
    Із двох яєць, борошна, солі та води замішуємо круте тісто для локшини і залишаємо його хвилин на 15. Потім його тонко розкачуємо і нарізаємо смужками локшину. Підсушуємо її і відварюємо, опустивши в окріп хвилин на 12. Потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Підготовлену таким чином локшину змішуємо з сиром, лимонною цедрою, ванільним цукром, половиною вершкового масла і жовтками, перетертими з цукром. Білки окремо збиваємо і підмішуємо до решти інгредієнтів. Отриману масу викладаємо на змащений вершковим маслом сотейник і при помірній температурі (170-180 градусів) випікаємо близько 20 хвилин. Ароматну і дуже смачну запіканку з локшиною і сиром подаємо до столу, попередньо поливши сметаною.

    Як зробити запіканку з локшини з м'ясом в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • локшина – 400 р;

  • вершкове масло – 65 г;

  • м'ясний фарш – 350 г;

  • цибуля – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • твердий сир – 65 г;
  • Запіканка з локшини

  • часник – 3-4 зубчики;

  • панірувальні сухарі – 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Відварюємо локшину до готовності, потім відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Подрібнюємо часник і цибулю і додаємо у фарш. В локшину вбиваємо яйця, солимо. У форму викладаємо половину локшини, на неї розміщуємо шар фаршу і знову накриваємо локшиною. Засипаємо зверху панірувальними сухарями і тертим сиром. Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом. При максимальній потужності готуємо запіканку з локшини в мікрохвильовій печі 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для локшини по-домашньому
    Тісто для локшини по-домашньому
    Локшина використовується для приготування багатьох страв в якості гарніру або заправку в суп. І, звичайно ж, сама смачна локшина - приготована в
    Салат з локшиною
    Салат з локшиною
    Салати з локшиною відносяться здебільшого до східної кухні. Вони можуть виступати не тільки в якості закуски, але і стати цілком повноцінним другим
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
    Запіканка з сиру і локшини
    Запіканка з сиру і локшини
    Запіканка - чудове і корисне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Її готують з найрізноманітніших продуктів. Найбільш популярною є сирна. І зараз
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
    Локшина для лагмана
    Локшина для лагмана
    Лагман - традиційне блюдо узбецької кухні, яке популярне у всьому світі. Одним з головних його складових є локшина. І сьогодні ми з вами розберемося,