Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для локшини по-домашньому

Тісто для локшини по-домашньому

5-07-2015, 23:12
1 723
Тісто для локшини по-домашньому
Якісну локшину, куплену в магазині, можна приготувати по-домашньому, наприклад, зварити з неї смачний суп або зварити її окремо і подати з яким-небудь соусом, з м'ясними, рибними, овочевими стравами, з грибами або морепродуктами . Ще смачніше готувати всі ці страви з домашньою локшиною.
Домашня локшина смачніше, як мінімум, не тільки тому, що робиш її самостійно, а ще й тому, що прагнеш використовувати якісні продукти і робиш все найкращим чином.
Домашню локшину роблять із тонко розкачаного тіста вручну за допомогою ножа або з допомогою домашньої лапшерізки (дуже корисний девайс для такого випадку, у деяких вдома навіть збереглися такі пристрої ще з радянських часів).
Розповімо про варіанти рецептів приготування тіста для домашньої локшини, з якої ви зможете готувати по-домашньому смачні і корисні страви.
Тісто для домашньої локшини можна робити не тільки з пшеничного борошна, але і з суміші пшеничного борошна з борошном з різних інших злаків, якщо хочете, з добавками. У такий локшині буде значно менше глютену (який деяким протипоказаний), крім того, наприклад, гречана локшина цікава не лише любителям паназіатської кухні, але і дуже підходить для харчування при діабеті і при проблемах із зайвою вагою.

Найпростіше тісто для домашньої локшини з борошна і води без яєць – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно цільнозернові спельтовая або шпалерна – приблизно 2 заходи;

  • вода – 1 захід.


  • Приготування
    Замішуємо тісто з просіяного борошна і холодної чистої води (можна міксером зі спіралеподібною насадкою). Промешиваем ретельно. Тісто має вийти досить крутим. Розкачуємо тісто в тонкі пласти і робимо локшину ножем або за допомогою лапшерізки. Не тісно розсипаємо-розкладаємо в один шар локшину підсушитися на чистому папері, хоча б протягом 3 годин. До стану al dente домашня локшина вариться приблизно протягом від 5 до 8 хвилин.
    Якщо хочете підвищити корисність локшини, можна взяти 2 заходи пшеничного борошна і змішати з 1 заходом вівсяної та/або ячмінної. Якщо ви не знайшли у продажу ячмінне борошно, її можна отримати, перемоловши звичайну перлову крупу в домашній млинку типу кавомолки.

    Тісто для яєчної локшини – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне або змішана з вівсяної та/або ячмінної – приблизно 2 склянки об'ємом 250 мл;

  • вода – 1 склянка;

  • яйце куряче – 1 шт.


  • Приготування
    Замішуємо тісто з просіяного борошна і холодної чистої води. Додаємо яйце. Ретельно вимішуємо, але недовго, можна міксером зі спіралеподібною насадкою на малих обертах. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і ріжемо локшину, використовуючи ніж або лапшерезку. Розкладаємо локшину на аркуш паперу, нехай підсохне (див. вище).
    Яєчна локшина більш ситна і калорійна, ніж проста, ще вона чудова тим, що менше розварюється в процесі приготування. Варимо яєчну локшину до стану al dente протягом близько 8-10 хвилин.
    У Китаї дуже люблять локшину, там її готують з борошна різних злаків і навіть з борошна бобових. Особливо улюблені в Китаї рисова і гречана локшина.

    Тісто для китайської гречаної локшини – рецепт домашній


    Інгредієнти:

  • борошно гречана – 1 захід;

  • борошно пшеничне – 1 захід;

  • вода – 1 захід.


  • Приготування
    Тісто для локшини по-домашньому

    Змішуємо пшеничну і гречану муку, просіваємо і замішуємо тісто на воді (або з додаванням яйця), якщо хочете зробити локшину більш легкої, можна додати рисового або кукурудзяного крохмалю, але не більше 1/4 від загального обсягу. Розкачуємо тісто в пласт і робимо локшину ножем або лапшерезкой.
    Таким же способом робиться і домашня локшина рисова (вона вариться не більше 8 хвилин).
    Ще в тісто для домашньої локшини, яку готують за будь-яким із наведених рецептів, можна додати мелені в порошок спеції (наприклад, суміш каррі), томат-пасту, або тонко терту пасту зі свіжої зелені. Такі добавки не тільки надають локшині нові кольори і смаки, але і значно підвищують її корисність.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з локшини
    Запіканка з локшини
    Запіканка з локшини - швидкий і простий спосіб нагодувати сім'ю. Рецепт має основний інгредієнт - це локшина, а додати для різноманітності смаку
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
    Локшина удон - рецепт
    Локшина удон - рецепт
    Удон - це японська товста локшина, яку готують з трьох компонентів: пшеничного борошна, води і солі. Її можна зробити самостійно, або придбати в
    Локшина для лагмана
    Локшина для лагмана
    Лагман - традиційне блюдо узбецької кухні, яке популярне у всьому світі. Одним з головних його складових є локшина. І сьогодні ми з вами розберемося,
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш