Всілякі запіканки – страви з одного боку дуже смачні, а з іншого – ще й зручні. Адже в одній страві можна поєднати кілька продуктів, в результаті виходить або м'ясо з гарніром, або дуже смачний десерт. Як приготувати запіканку з локшини, читайте нижче.
Рецепт сирної запіканки з локшиною
Інгредієнти: пшеничне борошно – 370 г; масло вершкове – 60 г; яйця курячі – 4 шт.; цукровий пісок – 70 г; сир – 380 г; лимонна цедра – 1 шт.; сметана – 270 мл; ванільний цукор – 1 пакетик; сіль. Приготування Із двох яєць, борошна, солі та води замішуємо круте тісто для локшини і залишаємо його хвилин на 15. Потім його тонко розкачуємо і нарізаємо смужками локшину. Підсушуємо її і відварюємо, опустивши в окріп хвилин на 12. Потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Підготовлену таким чином локшину змішуємо з сиром, лимонною цедрою, ванільним цукром, половиною вершкового масла і жовтками, перетертими з цукром. Білки окремо збиваємо і підмішуємо до решти інгредієнтів. Отриману масу викладаємо на змащений вершковим маслом сотейник і при помірній температурі (170-180 градусів) випікаємо близько 20 хвилин. Ароматну і дуже смачну запіканку з локшиною і сиром подаємо до столу, попередньо поливши сметаною.
Як зробити запіканку з локшини з м'ясом в мікрохвильовці?
Інгредієнти: локшина – 400 р; вершкове масло – 65 г; м'ясний фарш – 350 г; цибуля – 200 г; яйця – 2 шт.; твердий сир – 65 г; часник – 3-4 зубчики; панірувальні сухарі – 2 ст. ложки; сіль. Приготування Відварюємо локшину до готовності, потім відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Подрібнюємо часник і цибулю і додаємо у фарш. В локшину вбиваємо яйця, солимо. У форму викладаємо половину локшини, на неї розміщуємо шар фаршу і знову накриваємо локшиною. Засипаємо зверху панірувальними сухарями і тертим сиром. Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом. При максимальній потужності готуємо запіканку з локшини в мікрохвильовій печі 15 хвилин.