Запіканка з сиру і локшини
Припустимо, сталося так, що ви зварили локшину або вермішель (або інші види пасти), і після трапези її значна кількість з яких-небудь причин залишилося не з'їденим. В таких випадках (ну, і не тільки в таких можна приготувати смачну запіканку з сиру і локшини (або вермішелі), розповімо, як це зробити.
Інгредієнти:
сир середньої жирності - близько 300 м;
вермішель відварена (або інша паста) - 250 г;
яйце куряче - 1-2 шт.;
сіль - 1 щіпка;
ваніль - 1 щіпка;
родзинки - 1-2 ст. ложки;
масло вершкове для змащування форми.
Приготування
Якщо відварені макаронні вироби (паста) великі, то подрібнити їх ножем. Родзинки запарим в плошці окропом і зіллємо воду через 10-20 хвилин. Змішуємо в мисці протертий через сито сир , вермішель, яйця, ваніль, сіль, родзинки. Можна для кращої пластичності і більш пікантного смаку додати 1-2 ст. ложки пшеничного борошна і стільки ж сметани (без цукру краще обійтися). Все ретельно перемішуємо і заповнюємо форму, змащену маслом. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-35 хвилин при середній температурі. Готовність визначаємо візуально. Подавати краще всього до сніданку або ланчу з чаєм, кава , ройбушем, каркаде, компотами або мате. Ця запіканка тяжіє до поняття десертне солодке.
А можна приготувати смачну несолодке сирну запіканку з вермішеллю, гарбузом, солодким перцем і зеленню.
Інгредієнти:
сир - 200-250 м;
вермішель відварена (або інша паста) - близько 150 г;
натуральна сметана - 2 ст. ложки;
курячі яйця - 2 шт.;
борошно пшеничне - 3-4 ст. ложки;
м'якоть гарбуза - близько 150 г;
перець червоний солодкий - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелень свіжа різна (цибуля, петрушка, базилік, кінза);
гострий червоний перець мелений;
сіль - 1-2 щіпки;
вершкове масло для змащування форми.
Приготування
Змішуємо в мисці протертий сир, відварену вермішель, яйця, сметану, борошно, рубану зелень, терту м'якоть гарбуза, подрібнений солодкий перець, продавлений часник. Приправляємо меленим червоним перцем і сіллю. Перемішуємо ретельно і заповнюємо масою форму, змащену маслом. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-35 хвилин при температурі 200 градусів за С. Подаємо зі сметаною. Таку запіканку можна приготувати до ланчу або обіду. Для кращого засвоєння добре подати до неї світлого столового вина (білого або рожевого).
Сирна запіканка з вермішеллю і родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Якщо відварені макаронні вироби (паста) великі, то подрібнити їх ножем. Родзинки запарим в плошці окропом і зіллємо воду через 10-20 хвилин. Змішуємо в мисці протертий через сито сир , вермішель, яйця, ваніль, сіль, родзинки. Можна для кращої пластичності і більш пікантного смаку додати 1-2 ст. ложки пшеничного борошна і стільки ж сметани (без цукру краще обійтися). Все ретельно перемішуємо і заповнюємо форму, змащену маслом. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-35 хвилин при середній температурі. Готовність визначаємо візуально. Подавати краще всього до сніданку або ланчу з чаєм, кава , ройбушем, каркаде, компотами або мате. Ця запіканка тяжіє до поняття десертне солодке.
А можна приготувати смачну несолодке сирну запіканку з вермішеллю, гарбузом, солодким перцем і зеленню.
Сирна запіканка з вермішеллю і гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в мисці протертий сир, відварену вермішель, яйця, сметану, борошно, рубану зелень, терту м'якоть гарбуза, подрібнений солодкий перець, продавлений часник. Приправляємо меленим червоним перцем і сіллю. Перемішуємо ретельно і заповнюємо масою форму, змащену маслом. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-35 хвилин при температурі 200 градусів за С. Подаємо зі сметаною. Таку запіканку можна приготувати до ланчу або обіду. Для кращого засвоєння добре подати до неї світлого столового вина (білого або рожевого).
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з пюре
Якщо у вас після вечері або свята залишилося картопляне пюре, то з нього можна приготувати чудову запіканку, додавши ще кілька простих інгредієнтів.
Запіканка з курячого фаршу
Запіканки найчастіше присутні в дитячому меню, але це не означає, що для дорослих не варто готувати цю страву. Можна спекти смачну і ситну запіканку
Як варити вермішель?
Вермішель - популярний вид пасти, що представляє собою трубочки-палички, які готують промисловим способом з пшеничного тіста. І сьогодні ми детально
Крупник в мультиварці
Крупник - це, по суті, сирна або сметанна запіканка, що складається з сиру і будь-якої крупи, найчастіше гречаної. Готується він досить просто, а
Запіканка з родзинками
Запіканка - відмінний варіант сніданку, як для дітей, так і для дорослих. Її різновидів досить багато: рисова, сирна, гарбузова, рибна і т. д. Ми ж