Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити вермішель?

Як варити вермішель?

16-03-2015, 14:51
3 586
Як варити вермішель?
Вермішель (vermicelli - буквально «черв'ячки», італ.) - відомий і широко популярний продукт, один з видів пасти (або, як прийнято розуміти на пострадянському просторі, макаронних виробів). Вермішель, як і інші види пасти, являє собою круглі палички-трубочки, трохи більш тонкі, ніж спагеті. В Італії відомі і місцеві варіанти з оригінальними автентичними назвами. Вермішель виготовляється переважно промисловим способом з прісного пшеничного тіста.
Є думка, що ідея вермішелі прийшла італійським кулінарам після знайомства з рисовою локшиною , популярної в Південно-Східній Азії і завезеної в Європу Марко Поло. Італійська і, взагалі, будь-яка якісна вермішель (як і інші види якісної пасти) виготовляється з твердих сортів пшениці з малою кількістю клейковини. Це важливо пам'ятати тим, хто піклується про стрункість своєї фігури, так що шукаємо у продажу вермішель з написом «група «А» на упаковці. Пам'ятаємо, що колір якісної вермішелі не повинен мати сірих відтінків.

Як правильно і скільки варити вермішель?


Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння - тепер можна закидати вермішель, тільки спочатку краще влити 1 ст. ложку рослинного масла - щоб паста не злипалися.
Запам'ятаємо раз і назавжди: якісну пасту (будь-які макаронні вироби, в тому числі, і вермішель) правильно варити al dente (тобто «на зубок», італ.) згідно інструкції на упаковці. Після зазначеного часу воду зливаємо і пасту не промиваємо (це не потрібно). Щоб зварити вермішель до ступеня al dente уважно вивчаємо упаковку (зазвичай там написано «варити 5-15 хвилин», виберемо середнє). Доводимо вермішель в каструлі до кипіння (помішуємо), зменшуємо вогонь і варимо протягом 7-10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк або металеве сито. Подаємо з м'ясом, рибою, грибами, тертим сиром і різними соусами. Добре також подавати овочеві салати і легке столове несульфитированное вино для кращого засвоєння.

Як варити суп з вермішеллю?


Найпростіший варіант: зварити вермішель окремо (як у попередньому рецепті, див. вище) і додати в суп за 2-3 хвилини до готовності.
Можна поступити трохи простіше: додавати вермішель в потрібній кількості за 5-10 хвилин до загальної готовності супу, яку ми визначаємо за готовність інших продуктів. Куряче і свиняче м'ясо нормально проварюється протягом як мінімум 40 хвилин (яловичина, баранина і індичатина - довше, картопля і морква - близько 20 хвилин, солодкий перець, капуста, брокколі - близько 8-10 хвилин).
Виходячи з цих міркувань, не слід проварювати вермішель довше 5-8 хвилин, особливо якщо врахувати час, поки суп перед безпосереднім розливанням в тарілку і подачею трохи настоюється і остигає, інакше вона розвариться до стану «ганчірки», вийде несмачно, а люди, як правило, хочуть їсти суп, а не місиво з разлезшимся тестом.

Як правильно варити молочну локшину?


Як варити вермішель?
Зрозуміло, для приготування цієї страви досить просто зварити локшину окремо (див. вище), додати прогріте протягом 10-20 хвилин на водяній бані або кип'ячене молоко, приправити корицею і ваніллю або вершковим маслом.
Можна також додати натуральний квітковий мед (коли охолоне до теплого) та/або пропарені сухофрукти (родзинки, курагу). Це блюдо можна зробити особливо вишуканим, якщо додати в нього сухі мелені спеції: суміш каррі або шафран, кардамон, тертий мускатних горіх, гвоздику, мелений сухий імбир, різні види перцю. Якщо молочну вермішель планується подати дорослим, можна додати в неї по 1-2 столових ложки світлої мадери або хересу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати макарони з сиром?
Як приготувати макарони з сиром?
Виявляється, макарони можна приготувати по-різному. А якщо до них додати сир, то вийде взагалі окрема страва. Ви знаєте, як правильно зробити
Запіканка з сиру і локшини
Запіканка з сиру і локшини
Запіканка - чудове і корисне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Її готують з найрізноманітніших продуктів. Найбільш популярною є сирна. І зараз
Молочний суп з вермішеллю
Молочний суп з вермішеллю
Молочний суп з вермішеллю - це смачне і поживне блюдо для всієї родини, і зокрема для дітей. Його зробити досить просто, не витрачаючи при цьому
Як правильно варити макарони?
Як правильно варити макарони?
Як з'ясувалося, далеко не кожна, навіть сама досвідчена господиня, вміє правильно варити макарони. «А що тут уміти?» - запитаєте ви. І будете
Паста з лососем
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
Італійська паста - рецепти
Італійська паста - рецепти
Італійську пасту, звичайно ж, пробував кожен з нас. Різновидів її дуже багато: спагеті, макарони, вермішель і т. д. В нашій статті ми зібрали