Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з квашеної капусти - рецепти

Страви з квашеної капусти - рецепти

5-07-2015, 22:58
2 777
Страви з квашеної капусти - рецепти
Не будемо сперечатися, квашена капуста – продукт самодостатній і чудово підходить для вживання в первозданному вигляді, але що, якщо зробити улюблений інгредієнт частиною холодної закуски або навіть повноцінного гарячого блюда. Спробуємо?

Салат з квашеної капусти



  • квашена капуста - 220 г;

  • морква - 120 г;

  • бруква (невелика) - 1 шт.;

  • зелень петрушки;

  • ананасовий сік - 50 мл;

  • оцет - 10 мл;

  • майонез - 1/2 ст.


  • Приготування
    Дрібно шаткуємо або натираємо брукву і моркву. Змішуємо овочі з капустою і зеленню. З соку ананаса, оцту і майонезу готуємо легку кисло-солодку заправку, якій поливаємо салат перед подачею.
    Страва з квашеної капусти по цьому рецепту цілком підійде в якості доповнення до дієтичного меню, якщо ви захочете замінити майонез нежирним йогуртом.

    Рецепт бігуса з квашеної капусти


    Інгредієнти:

  • свіжа капуста - 900 г;

  • квашена капуста - 900 г;

  • свинина - 250 г;

  • яловичина - 300 г;

  • бекон - 150 г;

  • копчена ковбаса - 150 г;

  • ріпчаста цибуля - 120 г;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • білі гриби - 300 г;

  • чорнослив - 10 ягід;

  • солодка паприка, розмарин, майоран - по 1 ст. ложці;

  • листя лавра - 4 шт.;

  • томатне пюре - 120 мл;

  • бульйон - 450 мл


  • Приготування
    Наріжте всі різновиди м'яса, включаючи ковбасу і бекон, після чого обсмажте їх до зарум'янювання. Окремо спасеруйте цибулю з білими грибами, часником, травами і спеціями. Додати засмажку до м'яса разом з обома видами капусти. У жаровню покладіть чорнослив блюдо і залийте сумішшю води з томатним пюре. Тушкуйте польський бігус під кришкою годину.

    Запіканка з квашеної капусти


    Інгредієнти:

  • майонез - 400 мл;

  • гострий соус - 80 мл;

  • соус з хрону - 30 мл;

  • вустерський соус - 15 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • грінки з чорного хліба;

  • солонина з яловичини - 750 г;

  • квашена капуста - 800 мл;

  • сметана - 240 мл;

  • тертий сир - 140 р.


  • Приготування
    Доведіть температуру духовки до позначки 180 градусів.
    Страви з квашеної капусти - рецепти
    Збийте перші 6 інгредієнтів разом з допомогою блендера, а отриманий соус з'єднайте зі сметаною. Додайте половину грінок на дні посуду обраної для запікання. Поверх хлібної бази рівним шаром викладіть солонину (можна замінити якісної шинкою), за нею – шар капусти і заправки. Посипте верхівку запіканки сиром і покрийте ще одним шаром сухарів. Готуйте запіканку 40 хвилин під фольгою, а потім ще 20 без неї, щоб шар розплавленого сиру і сухарів підрум'янився. Перед подачею дайте запіканці охолонути хоча б 10 хвилин, хоча утриматися буде непросто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Щі з квашеної капусти в мультиварці
    Щі з квашеної капусти в мультиварці
    Рецептів приготування щів безліч. Але найулюбленіші щі у більшості людей – з квашеної капусти. Пропонуємо приготувати цей суп в мультиварці. У ній
    Салат з квашеної капусти
    Салат з квашеної капусти
    Салат з квашеної капусти - досить легка і ситна закуска, яка чудово виглядає і на святковому, і на повсякденному столі. Пропонуємо вашій увазі
    Тушкована квашена капуста з м'ясом
    Тушкована квашена капуста з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку
    Квашена капуста швидкого приготування
    Квашена капуста швидкого приготування
    Зазвичай процедура приготування квашеної капусти займає не один день, і не у всіх вистачає терпіння так довго чекати. На виручку приходить рецепт
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка