Страви з квашеної капусти - рецепти
Не будемо сперечатися, квашена капуста – продукт самодостатній і чудово підходить для вживання в первозданному вигляді, але що, якщо зробити улюблений інгредієнт частиною холодної закуски або навіть повноцінного гарячого блюда. Спробуємо?
квашена капуста - 220 г;
морква - 120 г;
бруква (невелика) - 1 шт.;
зелень петрушки;
ананасовий сік - 50 мл;
оцет - 10 мл;
майонез - 1/2 ст.
Приготування
Дрібно шаткуємо або натираємо брукву і моркву. Змішуємо овочі з капустою і зеленню. З соку ананаса, оцту і майонезу готуємо легку кисло-солодку заправку, якій поливаємо салат перед подачею.
Страва з квашеної капусти по цьому рецепту цілком підійде в якості доповнення до дієтичного меню, якщо ви захочете замінити майонез нежирним йогуртом.
Інгредієнти:
свіжа капуста - 900 г;
квашена капуста - 900 г;
свинина - 250 г;
яловичина - 300 г;
бекон - 150 г;
копчена ковбаса - 150 г;
ріпчаста цибуля - 120 г;
часникові зубки - 6 шт.;
білі гриби - 300 г;
чорнослив - 10 ягід;
солодка паприка, розмарин, майоран - по 1 ст. ложці;
листя лавра - 4 шт.;
томатне пюре - 120 мл;
бульйон - 450 мл
Приготування
Наріжте всі різновиди м'яса, включаючи ковбасу і бекон, після чого обсмажте їх до зарум'янювання. Окремо спасеруйте цибулю з білими грибами, часником, травами і спеціями. Додати засмажку до м'яса разом з обома видами капусти. У жаровню покладіть чорнослив блюдо і залийте сумішшю води з томатним пюре. Тушкуйте польський бігус під кришкою годину.
Інгредієнти:
майонез - 400 мл;
гострий соус - 80 мл;
соус з хрону - 30 мл;
вустерський соус - 15 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 15 мл;
грінки з чорного хліба;
солонина з яловичини - 750 г;
квашена капуста - 800 мл;
сметана - 240 мл;
тертий сир - 140 р.
Приготування
Доведіть температуру духовки до позначки 180 градусів. Збийте перші 6 інгредієнтів разом з допомогою блендера, а отриманий соус з'єднайте зі сметаною. Додайте половину грінок на дні посуду обраної для запікання. Поверх хлібної бази рівним шаром викладіть солонину (можна замінити якісної шинкою), за нею – шар капусти і заправки. Посипте верхівку запіканки сиром і покрийте ще одним шаром сухарів. Готуйте запіканку 40 хвилин під фольгою, а потім ще 20 без неї, щоб шар розплавленого сиру і сухарів підрум'янився. Перед подачею дайте запіканці охолонути хоча б 10 хвилин, хоча утриматися буде непросто.
Салат з квашеної капусти
Приготування
Дрібно шаткуємо або натираємо брукву і моркву. Змішуємо овочі з капустою і зеленню. З соку ананаса, оцту і майонезу готуємо легку кисло-солодку заправку, якій поливаємо салат перед подачею.
Страва з квашеної капусти по цьому рецепту цілком підійде в якості доповнення до дієтичного меню, якщо ви захочете замінити майонез нежирним йогуртом.
Рецепт бігуса з квашеної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте всі різновиди м'яса, включаючи ковбасу і бекон, після чого обсмажте їх до зарум'янювання. Окремо спасеруйте цибулю з білими грибами, часником, травами і спеціями. Додати засмажку до м'яса разом з обома видами капусти. У жаровню покладіть чорнослив блюдо і залийте сумішшю води з томатним пюре. Тушкуйте польський бігус під кришкою годину.
Запіканка з квашеної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Доведіть температуру духовки до позначки 180 градусів. Збийте перші 6 інгредієнтів разом з допомогою блендера, а отриманий соус з'єднайте зі сметаною. Додайте половину грінок на дні посуду обраної для запікання. Поверх хлібної бази рівним шаром викладіть солонину (можна замінити якісної шинкою), за нею – шар капусти і заправки. Посипте верхівку запіканки сиром і покрийте ще одним шаром сухарів. Готуйте запіканку 40 хвилин під фольгою, а потім ще 20 без неї, щоб шар розплавленого сиру і сухарів підрум'янився. Перед подачею дайте запіканці охолонути хоча б 10 хвилин, хоча утриматися буде непросто.
Рекомендуємо добрі рецепти
Щі з квашеної капусти в мультиварці
Рецептів приготування щів безліч. Але найулюбленіші щі у більшості людей – з квашеної капусти. Пропонуємо приготувати цей суп в мультиварці. У ній
Салат з квашеної капусти
Салат з квашеної капусти - досить легка і ситна закуска, яка чудово виглядає і на святковому, і на повсякденному столі. Пропонуємо вашій увазі
Тушкована квашена капуста з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку
Квашена капуста швидкого приготування
Зазвичай процедура приготування квашеної капусти займає не один день, і не у всіх вистачає терпіння так довго чекати. На виручку приходить рецепт
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка