Не будемо сперечатися, квашена капуста – продукт самодостатній і чудово підходить для вживання в первозданному вигляді, але що, якщо зробити улюблений інгредієнт частиною холодної закуски або навіть повноцінного гарячого блюда. Спробуємо?
Салат з квашеної капусти
квашена капуста - 220 г; морква - 120 г; бруква (невелика) - 1 шт.; зелень петрушки; ананасовий сік - 50 мл; оцет - 10 мл; майонез - 1/2 ст. Приготування Дрібно шаткуємо або натираємо брукву і моркву. Змішуємо овочі з капустою і зеленню. З соку ананаса, оцту і майонезу готуємо легку кисло-солодку заправку, якій поливаємо салат перед подачею.
Страва з квашеної капусти по цьому рецепту цілком підійде в якості доповнення до дієтичного меню, якщо ви захочете замінити майонез нежирним йогуртом.
Рецепт бігуса з квашеної капусти
Інгредієнти: свіжа капуста - 900 г; квашена капуста - 900 г; свинина - 250 г; яловичина - 300 г; бекон - 150 г; копчена ковбаса - 150 г; ріпчаста цибуля - 120 г; часникові зубки - 6 шт.; білі гриби - 300 г; чорнослив - 10 ягід; солодка паприка, розмарин, майоран - по 1 ст. ложці; листя лавра - 4 шт.; томатне пюре - 120 мл; бульйон - 450 мл Приготування Наріжте всі різновиди м'яса, включаючи ковбасу і бекон, після чого обсмажте їх до зарум'янювання. Окремо спасеруйте цибулю з білими грибами, часником, травами і спеціями. Додати засмажку до м'яса разом з обома видами капусти. У жаровню покладіть чорнослив блюдо і залийте сумішшю води з томатним пюре. Тушкуйте польський бігус під кришкою годину.
Запіканка з квашеної капусти
Інгредієнти:
майонез - 400 мл; гострий соус - 80 мл; соус з хрону - 30 мл; вустерський соус - 15 мл; цукор - 1 ч. ложка; лимонний сік - 15 мл; грінки з чорного хліба; солонина з яловичини - 750 г; квашена капуста - 800 мл; сметана - 240 мл; тертий сир - 140 р. Приготування Доведіть температуру духовки до позначки 180 градусів.
Збийте перші 6 інгредієнтів разом з допомогою блендера, а отриманий соус з'єднайте зі сметаною. Додайте половину грінок на дні посуду обраної для запікання. Поверх хлібної бази рівним шаром викладіть солонину (можна замінити якісної шинкою), за нею – шар капусти і заправки. Посипте верхівку запіканки сиром і покрийте ще одним шаром сухарів. Готуйте запіканку 40 хвилин під фольгою, а потім ще 20 без неї, щоб шар розплавленого сиру і сухарів підрум'янився. Перед подачею дайте запіканці охолонути хоча б 10 хвилин, хоча утриматися буде непросто.