Як стерилізувати банки?

Як стерилізувати банки для заготовок?
Стерилізація - це теплова обробка банок, при якій гинуть мікроби. Зробити це можна декількома способами.
Традиційний - обробка банок пором . Спробуємо розібратися, як стерилізувати банки на пару. На каструлю з киплячою водою встановлюють ґрати. Чисто вимиті питною содою або в гірчичному розчині банки ставлять горловинами вниз на решітку. Каструлі накривають і розсікачем для бризок при смаженні. Є спеціальні накладки на каструлю для стерилізації однієї або кількох банок. Пар, проникаючи всередину банки, вбиває всі шкідливі мікроби. Пів-літрові і літрові банки стерилізують 5-8 хвилин, 3-х літрові до 15 хвилин.
Замість каструлі, якщо ви маєте намір закрити 3-6 шт. пів-літрових або літрових банок, краще використовувати чайник. Банки можна просто одягнути на носик чайника або поставити зверху у електрочайник.
Добре простерилизованная банку стає прозорою і сухий. Їх знімають з решітки і ставлять на рушник. В теплі банки укладають помиті овочі або фрукти, заливають за рецептом маринадом, сиропом. Накривають кришками, які кип'ятять 10 хвилин.
Головний недолік цього методу в тому, що на кухні від пара буває волого і жарко, на підготовку банок йде багато часу.
Наступний спосіб - стерилізація скляних банок в духовці. Він більш простий і зручний. Помиті банки встановлюють на решітку духовки. Включають духовку на 140 градусів і при цій температурі тримають їх 5-7 хвилин. Потім духовку відключають, але банки не виймають, дають охолонути до 60-80 градусів разом з духовкою. Банки треба ставити не щільно один до одного, не можна ставити на лист, інакше вони лопнуть. Стерилізація відбувається за рахунок вологи в банках і прогріву.
Сухий спосіб. Один з найдавніших, але про нього мало хто знає. Питання, як підготувати банки для заготовок, економлячи газ або електрику, з його допомогою вирішується легко і просто. Банки миють заздалегідь в будь-який зручний час. Перевертають на чисте х. б. полотно, і коли вода з них стече, а це досить швидко, виставляють на чистий рушник у саме сонячне місце лоджії або підвіконня горловинами вниз. Ультрафіолетові промені сонця нагріють повітря в банку і вб'ють всі бактерії. Перед закладкою в банки консервації їх просто обполіскують окропом з чайника для прогрівання скла.
Як стерилізувати банки в мікрохвильовці? Це дуже ефективний спосіб стерилізації банок, він самий швидкий і комфортний. Але будьте готові заплатити за електроенергію більше звичайного. Банки треба не тільки ретельно помити, але і

У мікрохвильовій печі можна і пастеризувати заготовки. Для цього в банки укладають овочі, заливають половиною розсолу, накривають поліетиленовою кришкою і ставлять на 2-3 хвилини. Потім доливають киплячою заливкою і закривають металевими кришками. Перевертають банки догори дном і залишають до повного остигання.
Літо нагадає про себе, коли ви поставите його дари на обідній стіл, відкривши взимку баночку своєї консервації.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як маринувати виноградні листя для долми?
Багатьом з нас довелося по душі східне блюдо - долма. Але не завжди є під рукою виноградні листя, один з головних компонентів долми. Ми пропонуємо

Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці

Капуста з перцем на зиму
Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати

Пареная брусниця в духовці
Брусниця - кисло-солодко-гірка ягода, яка завдяки своїм цілющим властивостям широко застосовується в кулінарії - соуси, компоти, джеми, варення,

Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна

Персики в сиропі на зиму
Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики