Як замаринувати цибулю?
Без цибулі дуже важко уявити собі різні перші і другі страви, а також салати. Його додають до їжі в свіжому вигляді, а також приготованим різними способами. Маринований лук добре поєднується з смаженим м'ясом , оселедцем і використовується навіть в якості самостійної закуски. Давайте ж дізнаємося з вами, як правильно замаринувати цибулю.
Інгредієнти:
дрібний цибулю - 500 р;
винний або білий оцет - 100 мл;
лимон - 05 шт.;
лавровий листок, перець чорний горошком, цукор, сіль - за смаком.
Приготування
Отже, цибулю необхідно спочатку підготувати. Для цього спочатку кладемо його в каструльку, заливаємо холодною водою і замочуємо приблизно на 30 хвилин. Це робимо для того, щоб лушпиння добре і швидко знялася. Потім за допомогою маленького гострого ножа чистимо цибулинки під холодною проточною водою. Заздалегідь готуємо невеликі баночки з кришками.
Очищений цибулька добре промиваємо, видаляючи залишки лушпиння, і складаємо в неокисляемую посуд, наприклад, пластиковий контейнер. Після цього поливаємо цибулю соком половинки лимона і додаємо 1 чайну ложечку кухонної солі. Далі заливаємо його холодною водою так, щоб рівень рідини був врівень з цибулькою і прибираємо в холодильник на добу. За цей час лук добре просочиться лимонним соком і сіллю.
Тепер готуємо маринад: у каструльку наливаємо 2 склянки холодної води, додаємо дрібку солі, ложечку цукру, кілька лаврових листочків і перець горошком. Вливаємо потрібну кількість оцту і ставимо посуд на середній вогонь. Доводимо маринад до кипіння і викладаємо в нього охолоджену цибулю без рідини. Варимо при слабкому кипінні хвилин 7-8.
Після цього розкладаємо цибулю по банках, заливаємо маринадом по саме горло і відразу ж закриваємо кришками. Баночки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, накривши зверху теплою ковдрою. Зберігаємо закуску в коморі або в холодильнику. Маринований таким способом цибуля буде готовий для вживання приблизно через місяць. Використовуємо його для піци або в якості самостійного гарніру.
Інгредієнти:
цибулина - 2 шт.;
лимонний сік - 30 мл;
спеції.
Приготування
Отже, цибулини чистимо, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Викладаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім цибулю промиваємо, витираємо рушником і поливаємо лимонним соком.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
оцет яблучний - 3 ст. ложки;
сік томатний - 05 ст.;
спеції.
Приготування
Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, трохи мнемо його руками, щоб вона дала сік. Потім поливаємо яблучним оцтом, посипаємо сіллю і чорним перцем. Після цього заливаємо підготовлений цибулька томатним соком і даємо йому постояти хвилин 15-20. Замаринований таким способом цибулю подаємо до смаженого м'яса або курки.
Інгредієнти:
червона цибуля - 2 шт.;
оцет 9% - 05 ст.;
цукор - за смаком;
вода - 1 ст.;
сіль - щіпка.
Приготування
Цибулини чистимо, промиваємо, видаляємо плівочку і нарізаємо півкільцями. У каструльку наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В кінці вливаємо оцет. Тепер заливаємо гарячим маринадом підготовлений цибулю і залишаємо до повного охолодження, накривши кришкою.
Викладаємо на оселедець маринована цибуля і трохи поливаємо рослинним маслом. Такий цибульку можна їсти в будь-який час, абсолютно не побоюючись різкого і неприємного запаху з рота. Зберігаємо маринований цибулю тільки в холодильнику.
Як замаринувати цибулю для піци?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, цибулю необхідно спочатку підготувати. Для цього спочатку кладемо його в каструльку, заливаємо холодною водою і замочуємо приблизно на 30 хвилин. Це робимо для того, щоб лушпиння добре і швидко знялася. Потім за допомогою маленького гострого ножа чистимо цибулинки під холодною проточною водою. Заздалегідь готуємо невеликі баночки з кришками.
Очищений цибулька добре промиваємо, видаляючи залишки лушпиння, і складаємо в неокисляемую посуд, наприклад, пластиковий контейнер. Після цього поливаємо цибулю соком половинки лимона і додаємо 1 чайну ложечку кухонної солі. Далі заливаємо його холодною водою так, щоб рівень рідини був врівень з цибулькою і прибираємо в холодильник на добу. За цей час лук добре просочиться лимонним соком і сіллю.
Тепер готуємо маринад: у каструльку наливаємо 2 склянки холодної води, додаємо дрібку солі, ложечку цукру, кілька лаврових листочків і перець горошком. Вливаємо потрібну кількість оцту і ставимо посуд на середній вогонь. Доводимо маринад до кипіння і викладаємо в нього охолоджену цибулю без рідини. Варимо при слабкому кипінні хвилин 7-8.
Після цього розкладаємо цибулю по банках, заливаємо маринадом по саме горло і відразу ж закриваємо кришками. Баночки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, накривши зверху теплою ковдрою. Зберігаємо закуску в коморі або в холодильнику. Маринований таким способом цибуля буде готовий для вживання приблизно через місяць. Використовуємо його для піци або в якості самостійного гарніру.
Як швидко замаринувати цибулю?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, цибулини чистимо, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Викладаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім цибулю промиваємо, витираємо рушником і поливаємо лимонним соком.
Як смачно замаринувати цибулю?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, трохи мнемо його руками, щоб вона дала сік. Потім поливаємо яблучним оцтом, посипаємо сіллю і чорним перцем. Після цього заливаємо підготовлений цибулька томатним соком і даємо йому постояти хвилин 15-20. Замаринований таким способом цибулю подаємо до смаженого м'яса або курки.
Як замаринувати цибулю для оселедця?
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо, промиваємо, видаляємо плівочку і нарізаємо півкільцями. У каструльку наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В кінці вливаємо оцет. Тепер заливаємо гарячим маринадом підготовлений цибулю і залишаємо до повного охолодження, накривши кришкою.
Викладаємо на оселедець маринована цибуля і трохи поливаємо рослинним маслом. Такий цибульку можна їсти в будь-який час, абсолютно не побоюючись різкого і неприємного запаху з рота. Зберігаємо маринований цибулю тільки в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована оселедець
Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринований товстолобик
Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як