Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати цибулю?

Як замаринувати цибулю?

16-03-2015, 14:52
3 437
Як замаринувати цибулю?
Без цибулі дуже важко уявити собі різні перші і другі страви, а також салати. Його додають до їжі в свіжому вигляді, а також приготованим різними способами. Маринований лук добре поєднується з смаженим м'ясом , оселедцем і використовується навіть в якості самостійної закуски. Давайте ж дізнаємося з вами, як правильно замаринувати цибулю.

Як замаринувати цибулю для піци?


Інгредієнти:

  • дрібний цибулю - 500 р;

  • винний або білий оцет - 100 мл;

  • лимон - 05 шт.;

  • лавровий листок, перець чорний горошком, цукор, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Отже, цибулю необхідно спочатку підготувати. Для цього спочатку кладемо його в каструльку, заливаємо холодною водою і замочуємо приблизно на 30 хвилин. Це робимо для того, щоб лушпиння добре і швидко знялася. Потім за допомогою маленького гострого ножа чистимо цибулинки під холодною проточною водою. Заздалегідь готуємо невеликі баночки з кришками.
    Очищений цибулька добре промиваємо, видаляючи залишки лушпиння, і складаємо в неокисляемую посуд, наприклад, пластиковий контейнер. Після цього поливаємо цибулю соком половинки лимона і додаємо 1 чайну ложечку кухонної солі. Далі заливаємо його холодною водою так, щоб рівень рідини був врівень з цибулькою і прибираємо в холодильник на добу. За цей час лук добре просочиться лимонним соком і сіллю.
    Тепер готуємо маринад: у каструльку наливаємо 2 склянки холодної води, додаємо дрібку солі, ложечку цукру, кілька лаврових листочків і перець горошком. Вливаємо потрібну кількість оцту і ставимо посуд на середній вогонь. Доводимо маринад до кипіння і викладаємо в нього охолоджену цибулю без рідини. Варимо при слабкому кипінні хвилин 7-8.
    Після цього розкладаємо цибулю по банках, заливаємо маринадом по саме горло і відразу ж закриваємо кришками. Баночки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, накривши зверху теплою ковдрою. Зберігаємо закуску в коморі або в холодильнику. Маринований таким способом цибуля буде готовий для вживання приблизно через місяць. Використовуємо його для піци або в якості самостійного гарніру.

    Як швидко замаринувати цибулю?


    Інгредієнти:

  • цибулина - 2 шт.;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, цибулини чистимо, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Викладаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім цибулю промиваємо, витираємо рушником і поливаємо лимонним соком.

    Як смачно замаринувати цибулю?


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • оцет яблучний - 3 ст. ложки;

  • сік томатний - 05 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, трохи мнемо його руками, щоб вона дала сік. Потім поливаємо яблучним оцтом, посипаємо сіллю і чорним перцем. Після цього заливаємо підготовлений цибулька томатним соком і даємо йому постояти хвилин 15-20. Замаринований таким способом цибулю подаємо до смаженого м'яса або курки.

    Як замаринувати цибулю для оселедця?


    Інгредієнти:

  • червона цибуля - 2 шт.;

  • оцет 9% - 05 ст.;

  • цукор - за смаком;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Як замаринувати цибулю?
    Приготування
    Цибулини чистимо, промиваємо, видаляємо плівочку і нарізаємо півкільцями. У каструльку наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В кінці вливаємо оцет. Тепер заливаємо гарячим маринадом підготовлений цибулю і залишаємо до повного охолодження, накривши кришкою.
    Викладаємо на оселедець маринована цибуля і трохи поливаємо рослинним маслом. Такий цибульку можна їсти в будь-який час, абсолютно не побоюючись різкого і неприємного запаху з рота. Зберігаємо маринований цибулю тільки в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована оселедець
    Маринована оселедець
    Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Маринований товстолобик
    Маринований товстолобик
    Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Маринований редис - рецепт
    Маринований редис - рецепт
    Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як