Без цибулі дуже важко уявити собі різні перші і другі страви, а також салати. Його додають до їжі в свіжому вигляді, а також приготованим різними способами. Маринований лук добре поєднується з смаженим м'ясом , оселедцем і використовується навіть в якості самостійної закуски. Давайте ж дізнаємося з вами, як правильно замаринувати цибулю.
Як замаринувати цибулю для піци?
Інгредієнти: дрібний цибулю - 500 р; винний або білий оцет - 100 мл; лимон - 05 шт.; лавровий листок, перець чорний горошком, цукор, сіль - за смаком. Приготування Отже, цибулю необхідно спочатку підготувати. Для цього спочатку кладемо його в каструльку, заливаємо холодною водою і замочуємо приблизно на 30 хвилин. Це робимо для того, щоб лушпиння добре і швидко знялася. Потім за допомогою маленького гострого ножа чистимо цибулинки під холодною проточною водою. Заздалегідь готуємо невеликі баночки з кришками.
Очищений цибулька добре промиваємо, видаляючи залишки лушпиння, і складаємо в неокисляемую посуд, наприклад, пластиковий контейнер. Після цього поливаємо цибулю соком половинки лимона і додаємо 1 чайну ложечку кухонної солі. Далі заливаємо його холодною водою так, щоб рівень рідини був врівень з цибулькою і прибираємо в холодильник на добу. За цей час лук добре просочиться лимонним соком і сіллю.
Тепер готуємо маринад: у каструльку наливаємо 2 склянки холодної води, додаємо дрібку солі, ложечку цукру, кілька лаврових листочків і перець горошком. Вливаємо потрібну кількість оцту і ставимо посуд на середній вогонь. Доводимо маринад до кипіння і викладаємо в нього охолоджену цибулю без рідини. Варимо при слабкому кипінні хвилин 7-8.
Після цього розкладаємо цибулю по банках, заливаємо маринадом по саме горло і відразу ж закриваємо кришками. Баночки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, накривши зверху теплою ковдрою. Зберігаємо закуску в коморі або в холодильнику. Маринований таким способом цибуля буде готовий для вживання приблизно через місяць. Використовуємо його для піци або в якості самостійного гарніру.
Як швидко замаринувати цибулю?
Інгредієнти: цибулина - 2 шт.; лимонний сік - 30 мл; спеції. Приготування Отже, цибулини чистимо, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Викладаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім цибулю промиваємо, витираємо рушником і поливаємо лимонним соком.
Як смачно замаринувати цибулю?
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; оцет яблучний - 3 ст. ложки; сік томатний - 05 ст.; спеції. Приготування Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, трохи мнемо його руками, щоб вона дала сік. Потім поливаємо яблучним оцтом, посипаємо сіллю і чорним перцем. Після цього заливаємо підготовлений цибулька томатним соком і даємо йому постояти хвилин 15-20. Замаринований таким способом цибулю подаємо до смаженого м'яса або курки.
Як замаринувати цибулю для оселедця?
Інгредієнти: червона цибуля - 2 шт.; оцет 9% - 05 ст.; цукор - за смаком; вода - 1 ст.; сіль - щіпка. Приготування Цибулини чистимо, промиваємо, видаляємо плівочку і нарізаємо півкільцями. У каструльку наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В кінці вливаємо оцет. Тепер заливаємо гарячим маринадом підготовлений цибулю і залишаємо до повного охолодження, накривши кришкою.
Викладаємо на оселедець маринована цибуля і трохи поливаємо рослинним маслом. Такий цибульку можна їсти в будь-який час, абсолютно не побоюючись різкого і неприємного запаху з рота. Зберігаємо маринований цибулю тільки в холодильнику.