Великодні страви
Які страви готують на Великдень? Фарбовані яйця, сирну паску, паски - це зрозуміло, але не може ж меню великоднього столу складатися тільки з цих страв. Звичайно, ні, є ще безліч традиційних страв, які можна включити в меню на Великдень.
Яйця у футлярі
У будь-меню на Великдень обов'язково включені варені яйця, але з цим продуктом можна приготувати ще багато інших цікавих страв для великоднього столу, наприклад яйця у футлярі.
Інгредієнти:
яйце - 5 шт.;
м'ясо - 250 г;
білий хліб - 1 шматок (м'якуш);
цибулина - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 100 г;
гірчиця - 2 ч. ложки;
перець, сіль, зелень - за смаком.
Приготування
Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, розмочений хліб і цибулю. Фарш солимо, перчимо, додаємо зелень і гірчицю. Три яйця варимо круто, два сирих збиваємо. Варене яйце загортаємо у фарш, потім спочатку в збиті яйця, а потім в панірувальні сухарі. Обсмажуємо у фритюрі.
Великодній коса
Напередодні свята кулінарні сайти кишать рецептами таких великодніх страв як сирна пасха і курка, запечена під різними соусами. З випічкою все ще гірше - суцільні паски, а от про великодню косу всі чомусь забувають.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 1 пакетик (11 г);
цукор - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
борошно - 500 г;
молоко - 1 стакан;
рослинна олія - 6 ст. ложок;
сіль, мак.
Приготування
Заливаємо дріжджі невеликою кількістю теплого молока і ставимо в тепле місце, щоб «розпустилися». У мисці змішуємо яйце, молоко і масло. Додаємо цукор, сіль і дріжджі. Все перемішуємо і поступово додаємо борошно. Вимішуємо тісто, щоб воно не приклала до рук, скачуємо його в кулю і даємо підійти в теплі. Після з тіста плетемо косу, посипаємо її маком і випікаємо в духовці. Якщо хочемо щоб косичка блищала, то перед тим як поставити її в духовку, тісто потрібно змастити збитим жовтком.
Запечена риба в сирно-сметанному соусі
Ми всі звикли до великої кількості випічки на Великдень, але це не означає, що іншим стравам вхід на великодній стіл заборонено. Спробуйте порадувати себе і близьких ось такий запеченої рибкою.
Інгредієнти:
рибне філе - 250 р.;
борошно - 20 г;
рослинне масло - 30-50 г;
гриби свіжі - 100 г;
картопля - 350 г;
сметана - 250 г;
сир - 20 г;
вершкове масло - 20 г;
перець, сіль, зелень - за смаком.
Приготування
Рибу перчимо і солимо. Далі обсмажуємо, обваляти в борошні. Окремо обсмажуємо картоплю і гриби. Після рибу викладаємо на змащене олією деко, туди ж відправляємо картоплю з грибами. Все заливаємо сметаною, зверху посипаємо натертим на терці сиром. Збризкуємо нашу композицію вершковим маслом (розтопленим) і запікаємо до золотисто-коричневої скоринки. Перед тим як подати на стіл, посипаємо зеленню.
Салат «Великодній»
Ну і який же святковий стіл без салату, особливо, якщо він великодній.
Інгредієнти:
курка відварна - 100 г;
яйце варене - 2 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
чорнослив - 100 г;
волоські горіхи, майонез, рубаний кріп і петрушка.
Приготування
Чорнослив обдаємо окропом, очистити від кісточок і ріжемо соломкою. Курку і огірок ріжемо соломкою, яйця і волоські горіхи подрібнюємо. Викладаємо салат шарами у такому порядку: курка, яйця, огірок, чорнослив. Поливаємо майонезом, посипаємо горіхами і подрібненою зеленню.
Яблучний квас
Велика кількість випічки породжує необхідність чим-небудь запити всю цю смакоту, звичайно, можна і чаєм, а можна і приготувати квас яблучний.
Інгредієнти:
яблука - 700 г;
цукор - 300 г;
вода - 3 л;
дріжджі - 30 р.
Приготування
Варимо яблука, додаємо цукор. Остуджуємо сироп до кімнатної температури, проціджують. Розводимо дріжджі в теплій воді і додаємо їх до яблучного відвару. Залишаємо на 12-15 годин для бродіння. Розливаємо готовий квас по пляшках і зберігати на холоді.

Яйця у футлярі
У будь-меню на Великдень обов'язково включені варені яйця, але з цим продуктом можна приготувати ще багато інших цікавих страв для великоднього столу, наприклад яйця у футлярі.
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, розмочений хліб і цибулю. Фарш солимо, перчимо, додаємо зелень і гірчицю. Три яйця варимо круто, два сирих збиваємо. Варене яйце загортаємо у фарш, потім спочатку в збиті яйця, а потім в панірувальні сухарі. Обсмажуємо у фритюрі.
Великодній коса
Напередодні свята кулінарні сайти кишать рецептами таких великодніх страв як сирна пасха і курка, запечена під різними соусами. З випічкою все ще гірше - суцільні паски, а от про великодню косу всі чомусь забувають.

Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо дріжджі невеликою кількістю теплого молока і ставимо в тепле місце, щоб «розпустилися». У мисці змішуємо яйце, молоко і масло. Додаємо цукор, сіль і дріжджі. Все перемішуємо і поступово додаємо борошно. Вимішуємо тісто, щоб воно не приклала до рук, скачуємо його в кулю і даємо підійти в теплі. Після з тіста плетемо косу, посипаємо її маком і випікаємо в духовці. Якщо хочемо щоб косичка блищала, то перед тим як поставити її в духовку, тісто потрібно змастити збитим жовтком.
Запечена риба в сирно-сметанному соусі
Ми всі звикли до великої кількості випічки на Великдень, але це не означає, що іншим стравам вхід на великодній стіл заборонено. Спробуйте порадувати себе і близьких ось такий запеченої рибкою.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу перчимо і солимо. Далі обсмажуємо, обваляти в борошні. Окремо обсмажуємо картоплю і гриби. Після рибу викладаємо на змащене олією деко, туди ж відправляємо картоплю з грибами. Все заливаємо сметаною, зверху посипаємо натертим на терці сиром. Збризкуємо нашу композицію вершковим маслом (розтопленим) і запікаємо до золотисто-коричневої скоринки. Перед тим як подати на стіл, посипаємо зеленню.
Салат «Великодній»
Ну і який же святковий стіл без салату, особливо, якщо він великодній.
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив обдаємо окропом, очистити від кісточок і ріжемо соломкою. Курку і огірок ріжемо соломкою, яйця і волоські горіхи подрібнюємо. Викладаємо салат шарами у такому порядку: курка, яйця, огірок, чорнослив. Поливаємо майонезом, посипаємо горіхами і подрібненою зеленню.

Яблучний квас
Велика кількість випічки породжує необхідність чим-небудь запити всю цю смакоту, звичайно, можна і чаєм, а можна і приготувати квас яблучний.
Інгредієнти:
Приготування
Варимо яблука, додаємо цукор. Остуджуємо сироп до кімнатної температури, проціджують. Розводимо дріжджі в теплій воді і додаємо їх до яблучного відвару. Залишаємо на 12-15 годин для бродіння. Розливаємо готовий квас по пляшках і зберігати на холоді.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом

Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.

Страви до Великодня
До Великодня ми намагаємося приготувати не тільки традиційні паски, фарбовані і заливні яйця, але ще і щось інше. Адже на стіл потрібно подати і

Великодній вінок - рецепт
До Великодня всі готуються дуже ретельно: фарбують яйця, печуть паски, і, звичайно ж, виготовляють прикраси для столу. Одним з них є великодній

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у