Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви до Великодня

Страви до Великодня

16-03-2015, 14:24
1 749
Страви до Великодня
Великдень - це перше свято живота після Великого посту, тому і стіл на Великдень повинен бути відповідним - ситним і різноманітним. Само-собою невід'ємними складовими святкового меню повинні бути традиційні паски, заливні яйця і паски, але обмежуватися стандартним набором страв занадто нудно для справжнього кулінара, тому ми з вами повинні розібратися з тим, що їдять на Великдень і як це приготувати.

Салати на Великдень


Логічніше почати складання меню з холодних закусок, а саме з салатів. Пропонуємо вашій увазі самий апетитний і ошатний салат до святкового столу - салат «Гніздо глухаря».
Інгредієнти:

  • куряча грудка - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • картопля - 250 г;

  • цибуля - 50 р;

  • огірки свіжі - 2 шт.;

  • майонез, рослинна олія - за смаком;

  • зелень - для прикраси;

  • перепелині яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Курячу грудку знімаємо з кістки і відокремлюємо від шкіри, промиваємо, видаляємо зайвий жир і плівки, а потім відварюємо в підсоленій воді.
    Поки курка вариться, займемося підготовкою інших інгредієнтів: готуємо яйця круто і подрібнюємо, цибулю нарізаємо кубиками і заливаємо окропом на 10-15 хвилин, щоб зробити його м'якшим, і позбавитися від гіркоти. Картоплю миємо й чистимо, а потім натираємо тонкою соломкою, яку слід обсмажити у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
    Як тільки курка буде готова - розбираємо її на волокна з допомогою виделки і ножа, а далі змішуємо всі інгредієнти (крім картоплі) у великій мисці і заправляємо майонезом. Для того, щоб салат став справжнім гніздом глухаря, по периметру викладаємо картопляну сломку, серединку салату засипаємо рубаною зеленню і викладаємо на неї кілька перепелиних яєць.

    Меню на Великдень: основні страви


    Прийнято вважати, що приготування основних страв забирає найбільше сил і часу, проте ми можемо розвіяти цей міф, запропонувавши вам приготувати простий і зручний «Жюльєн з куркою» в горщиках.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;

  • печериці - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 150 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • вершки - 300 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Цибулю і гриби дрібно кришимо і пасеруємо на рослинній олії до тих пір, поки гриби не віддадуть всю рідину. Коли куряче філе буде готове його також необхідно подрібнити і додати до пассировке.
    На окремій сковороді злегка підрум'янюємо борошно, додаємо вершки і вимішуємо майбутній соус до однорідності. Даємо йому загуснути 5-7 хвилин, не забувши приправити сіллю і перцем.
    Курку та гриби викладаємо в глиняні горщики, заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим твердим сиром. Готуємо «Жульєн» при 180 градусах до зарум'янювання сирної скоринки (кришку горщика при цьому не закриваємо!).

    Пироги на Великдень


    Вироби з тіста і пироги до Великодня завжди цінувалися більше іншого, і так як підготовка до Великодня завжди займає чимало часу, ми постараємося полегшити ваші труди, запропонувавши рецепт ситного і смачного пирога з вишнями в якості десерту.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • вишня - 200 р.


  • Для крему:

  • сметана - 200 г;
  • Страви до Великодня

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • цукор - 100 р.


  • Приготування
    Борошно розтираємо з розм'якшеним вершковим маслом, додаємо збиті яйця, розпушувач і замішуємо тісто для основи. Форму для випікання змащуємо маслом, руками рівномірно розподіляємо тісто по поверхні. Наповнюємо основу вишнями без кісточок. В окремій мисці збиваємо крем зі сметани, цукру та ванільного екстракту, заливаємо їм ягідну начинку і ставимо пиріг запікати при 180 градусах 30-40 хвилин. Ось такі смачні і швидкі страви можна приготувати до Великодня. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний салат з куркою
    Грибний салат з куркою
    Салати з м'ясом - це ситна і смачна закуска на будь-який випадок, будь-то святкове торжество або посиденьки з друзями. І сьогодні ми з вами
    Салат з чорносливом і печерицями
    Салат з чорносливом і печерицями
    Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом
    Великодні страви
    Великодні страви
    Напередодні світлого весняного свята Воскресіння Христового, гріх не подумати про те, яким кулінарним достатком ми порадуємо наших рідних і близьких.
    Великодня випічка
    Великодня випічка
    Всі ми з нетерпінням чекаємо Великодня, щоб поласувати такою чисто пасхальною випічкою, як паски і паски. Тільки от багато молоді господині, які
    Як фарбувати яйця на Великдень?
    Як фарбувати яйця на Великдень?
    Як красиво пофарбувати яйця? У переддень Великодня цим питанням задаються багато господині. Ми вирішили не писати про звичайних барвниках і способи
    Салат Олів'є з куркою
    Салат Олів'є з куркою
    Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у