Страви до Великодня

Салати на Великдень
Логічніше почати складання меню з холодних закусок, а саме з салатів. Пропонуємо вашій увазі самий апетитний і ошатний салат до святкового столу - салат «Гніздо глухаря».
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку знімаємо з кістки і відокремлюємо від шкіри, промиваємо, видаляємо зайвий жир і плівки, а потім відварюємо в підсоленій воді.
Поки курка вариться, займемося підготовкою інших інгредієнтів: готуємо яйця круто і подрібнюємо, цибулю нарізаємо кубиками і заливаємо окропом на 10-15 хвилин, щоб зробити його м'якшим, і позбавитися від гіркоти. Картоплю миємо й чистимо, а потім натираємо тонкою соломкою, яку слід обсмажити у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
Як тільки курка буде готова - розбираємо її на волокна з допомогою виделки і ножа, а далі змішуємо всі інгредієнти (крім картоплі) у великій мисці і заправляємо майонезом. Для того, щоб салат став справжнім гніздом глухаря, по периметру викладаємо картопляну сломку, серединку салату засипаємо рубаною зеленню і викладаємо на неї кілька перепелиних яєць.
Меню на Великдень: основні страви
Прийнято вважати, що приготування основних страв забирає найбільше сил і часу, проте ми можемо розвіяти цей міф, запропонувавши вам приготувати простий і зручний «Жюльєн з куркою» в горщиках.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Цибулю і гриби дрібно кришимо і пасеруємо на рослинній олії до тих пір, поки гриби не віддадуть всю рідину. Коли куряче філе буде готове його також необхідно подрібнити і додати до пассировке.
На окремій сковороді злегка підрум'янюємо борошно, додаємо вершки і вимішуємо майбутній соус до однорідності. Даємо йому загуснути 5-7 хвилин, не забувши приправити сіллю і перцем.
Курку та гриби викладаємо в глиняні горщики, заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим твердим сиром. Готуємо «Жульєн» при 180 градусах до зарум'янювання сирної скоринки (кришку горщика при цьому не закриваємо!).
Пироги на Великдень
Вироби з тіста і пироги до Великодня завжди цінувалися більше іншого, і так як підготовка до Великодня завжди займає чимало часу, ми постараємося полегшити ваші труди, запропонувавши рецепт ситного і смачного пирога з вишнями в якості десерту.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:

Приготування
Борошно розтираємо з розм'якшеним вершковим маслом, додаємо збиті яйця, розпушувач і замішуємо тісто для основи. Форму для випікання змащуємо маслом, руками рівномірно розподіляємо тісто по поверхні. Наповнюємо основу вишнями без кісточок. В окремій мисці збиваємо крем зі сметани, цукру та ванільного екстракту, заливаємо їм ягідну начинку і ставимо пиріг запікати при 180 градусах 30-40 хвилин. Ось такі смачні і швидкі страви можна приготувати до Великодня. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Грибний салат з куркою
Салати з м'ясом - це ситна і смачна закуска на будь-який випадок, будь-то святкове торжество або посиденьки з друзями. І сьогодні ми з вами

Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом

Великодні страви
Напередодні світлого весняного свята Воскресіння Христового, гріх не подумати про те, яким кулінарним достатком ми порадуємо наших рідних і близьких.

Великодня випічка
Всі ми з нетерпінням чекаємо Великодня, щоб поласувати такою чисто пасхальною випічкою, як паски і паски. Тільки от багато молоді господині, які

Як фарбувати яйця на Великдень?
Як красиво пофарбувати яйця? У переддень Великодня цим питанням задаються багато господині. Ми вирішили не писати про звичайних барвниках і способи

Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у