Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
Воловани з червоною ікрою - справжнє і яскраве прикраса новорічного столу або грандіозного фуршету, яке запам'ятається вашим гостям надовго. Для подачі цього делікатесу зазвичай вибирають маленькі воловани, не надто глибокі. Але сервірувальні кошики можна не купувати, а приготувати страву повністю самостійно.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно - 2 ст.;
масло вершкове - 200 г;
сметана - 1 ст.;
лимонна кислота - щіпка;
вода - 2 ст. ложки;
сіль - 05 ч. ложки;
куряче яйце - 1 шт.
Для начинки:
куряче яйце - 3 шт.;
майонез - 100 мл;
зелень - для прикраси;
червона ікра - 200 р.
Приготування
Сильно охолоджене вершкове масло натираємо великої стружкою і, поступово всипаємо попередньо просіяне борошно. Рубаємо суміш так, щоб борошно повністю увібрала все масло і перетворилася в крихту. Далі, продовжуючи шаткувати масу, викладаємо охолоджену сметану, змішану з розведеною у воді лимонною кислотою. Потім додаємо дрібку солі, замішуємо еластичне тісто, скачуємо його в кулю і прибираємо на 45 хвилин у холодильник. Після закінчення часу поділяємо охолоджене тісто на частини і розгортаємо в тонкі пласти.
Далі чайним склянкою вирізаємо з тіста однакові круги. Половину гуртків викладаємо на деко, змочений холодною водою, і змащуємо збитим жовтком. З решти кіл вирізаємо кола меншого діаметру, і отримані кільця викладаємо на тісто, розкладене на деку. Акуратно змащуємо їх жовтком, не зачіпаючи краї тіста, щоб вони не прилипли при випічці і дали тісту піднятися.
Тепер беремо фольгу, нарізаємо на смужки, скачуємо в трубочки, розміром з отвір кільця і вставляємо їх у центр для того, щоб тісто рівномірно піднімалося. Відправляємо готові вироби в духовку і випікаємо при температурі 220 градусів близько 15 хвилин. Готові воловани акуратно дістаємо, перекладаємо на блюдо і залишаємо остигати.
Тепер готуємо начинку. Для цього відварюємо курячі яйця круто, охолоджуємо їх під струменем холодної води, очистити від шкаралупи і відокремлюємо желточки від білків. Потім жовтки натираємо на дрібній тертці, або розминаємо виделкою. Додаємо майонез і гарненько розмішуємо масу. Після цього беремо воловани, трохи приминаем серединку, викладаємо трохи начинки і зверху червоної ікри. Подаємо закуску до святкового столу, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
готове листкове тісто - 500 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
яєчні білки - 2 шт.
Для соусу:
сир «Філадельфія» - 5 ст. ложок;
огірки - 2 шт.;
зелень кропу - 1 пучок.
Для начинки:
червона ікра - 100 г;
маслини без кісточок - 50 р.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати валовани. Купуємо готову листкове тісто , розморожуємо його, розгортаємо в тонкий шар і вирізаємо склянкою невеликі кружечки. Викладаємо їх на деко, промазанний маслом, і змащуємо зверху яєчним білком. Потім з решти тіста робимо кола меншого розміру і викладаємо їх поверх великих заготовок, змащуючи вже яєчним жовтком.
Проколюємо тісто виделкою і випікаємо протягом 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці при виставленої температурі 180 градусів. Поки готуються наші воловани, переходимо до замішування соусу. Для цього вершковий сир змішуємо з заздалегідь подрібненим на тертці огірками і дрібно посіченою зеленню кропу. Потім виймаємо готові воловани, злегка остуджуємо, наповнюємо їх соусом і викладаємо червону ікру. Прикрашаємо блюдо маслинами без кісточок і подаємо на стіл. Ось і все, приголомшлива закуска - воловани з листкового тіста з червоною ікрою готові.
Рецепт волованов з червоною ікрою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Сильно охолоджене вершкове масло натираємо великої стружкою і, поступово всипаємо попередньо просіяне борошно. Рубаємо суміш так, щоб борошно повністю увібрала все масло і перетворилася в крихту. Далі, продовжуючи шаткувати масу, викладаємо охолоджену сметану, змішану з розведеною у воді лимонною кислотою. Потім додаємо дрібку солі, замішуємо еластичне тісто, скачуємо його в кулю і прибираємо на 45 хвилин у холодильник. Після закінчення часу поділяємо охолоджене тісто на частини і розгортаємо в тонкі пласти.
Далі чайним склянкою вирізаємо з тіста однакові круги. Половину гуртків викладаємо на деко, змочений холодною водою, і змащуємо збитим жовтком. З решти кіл вирізаємо кола меншого діаметру, і отримані кільця викладаємо на тісто, розкладене на деку. Акуратно змащуємо їх жовтком, не зачіпаючи краї тіста, щоб вони не прилипли при випічці і дали тісту піднятися.
Тепер беремо фольгу, нарізаємо на смужки, скачуємо в трубочки, розміром з отвір кільця і вставляємо їх у центр для того, щоб тісто рівномірно піднімалося. Відправляємо готові вироби в духовку і випікаємо при температурі 220 градусів близько 15 хвилин. Готові воловани акуратно дістаємо, перекладаємо на блюдо і залишаємо остигати.
Тепер готуємо начинку. Для цього відварюємо курячі яйця круто, охолоджуємо їх під струменем холодної води, очистити від шкаралупи і відокремлюємо желточки від білків. Потім жовтки натираємо на дрібній тертці, або розминаємо виделкою. Додаємо майонез і гарненько розмішуємо масу. Після цього беремо воловани, трохи приминаем серединку, викладаємо трохи начинки і зверху червоної ікри. Подаємо закуску до святкового столу, прикрасивши зеленню.
Швидкий рецепт волованов з ікрою
Інгредієнти:
Для соусу:
Для начинки:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати валовани. Купуємо готову листкове тісто , розморожуємо його, розгортаємо в тонкий шар і вирізаємо склянкою невеликі кружечки. Викладаємо їх на деко, промазанний маслом, і змащуємо зверху яєчним білком. Потім з решти тіста робимо кола меншого розміру і викладаємо їх поверх великих заготовок, змащуючи вже яєчним жовтком.
Проколюємо тісто виделкою і випікаємо протягом 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці при виставленої температурі 180 градусів. Поки готуються наші воловани, переходимо до замішування соусу. Для цього вершковий сир змішуємо з заздалегідь подрібненим на тертці огірками і дрібно посіченою зеленню кропу. Потім виймаємо готові воловани, злегка остуджуємо, наповнюємо їх соусом і викладаємо червону ікру. Прикрашаємо блюдо маслинами без кісточок і подаємо на стіл. Ось і все, приголомшлива закуска - воловани з листкового тіста з червоною ікрою готові.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з червоною ікрою і яйцем
Червона ікра смачний та корисний морепродукт. Страви з неї виходять вишуканими та оригінальними і неодмінно прикрасять будь-який святковий стіл.
Тарталетки з ікрою
Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
Крабові палички в кляре - дивовижно смачна закуска для святкового столу
Сьогодні пропонуємо вам кілька варіантів дивно смачною святкової закуски - крабові палички в кляре. Готувати її досить легко, і ми зараз розповімо.
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Пиріг з червоною смородиною
Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
Воловани з листкового тіста
Воловани - французьке блюдо, по суті це кошички, які можна заповнити чим завгодно від грибів до ікри і морепродуктів. Ми розповімо вам, як