Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Воловани з листкового тіста

Воловани з листкового тіста

5-01-2015, 10:52
2 018
Воловани з листкового тіста
Воловани - блюдо, яке прийшло до нас із Франції, в якій це дуже популярна форма подачі дорогих страв. Волован - це кошичок з листкового тесту, в якій подають ікру, м'ясні та рибні страви, салати, іноді - і десерти. Це чудова заміна тарталеткам: ці легкі кошики набагато ніжніше, вони прекрасно відтіняють смак самого страви і дуже просто готуються. До того ж воловани можна приготувати заздалегідь, вони зберігаються в замороженому вигляді, так і форму можна придумати яку завгодно: воловани бувають круглі, овальні, квадратні, прямокутні, високі і низькі - як підкаже фантазія.

Як готувати воловани?


Воловани з листкового тіста приготувати дуже легко.
Інгредієнти:

  • 1 упаковка бездріжджового листкового тіста 05 кг;

  • 1 куряче яйце;

  • пергамент;

  • стакан діаметром 6 см;

  • стакан діаметром 4 див.


  • Приготування:
    Тісто для волованов потрібно розморозити і розділити. Якщо воно продавалося в упаковці пластами, просто знімаємо плівку по мірі того, як тісто відтає. Якщо тісто продавалося згорнутим, рол потрібно акуратно розгорнути і розрізати на зручні для роботи пласти. Тісто розгортаємо і не припиливаем борошном. Деко застеляємо пергаментом, духовку розігріваємо до 200?С. З пластів тіста з допомогою великого склянки вирізаємо кола. Половину кіл укладаємо на деко. З другої половини за допомогою меншого склянки вирізаємо серединки. Їх розкачуємо до діаметра кіл на деку. У нас вийде 3 види заготовок: спочатку вирізані кола, розкачані круги і кільця з листкового тіста. Відокремлюємо жовток від білка, білок збиваємо. Змащуємо перші кола збитим білком, на них укладаємо розкачані кола, знову змащуємо білком і викладаємо кільця з тіста. Як спекти воловани, щоб вони вийшли гарними, золотистими, апетитними і хрусткими? Змащуємо зібрані воловани збитим жовтком і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Воловани зарум'янилися - значить, вони готові. Остуджуємо і наповнюємо будь-якою начинкою.

    Воловани з куркою і чорносливом


    Найпростіший варіант - воловани з куркою. Курку можна використовувати варену, смажену або копчену, це залежить від смаку і уподобань.
    Інгредієнти:

  • 200 г відвареної курки;

  • жменя чорносливу;

  • 4 волоських горіха;

  • 1 ст. ложка майонезу;

  • листовий салат.


  • Приготування:
    Відварну курячу грудку ріжемо на шматочки. Чорнослив замочуємо в теплій воді на 2 години, видаляємо кісточки, нарізаємо тонкими смужками. Горіхи прожарюємо на сухій сковороді, нарізаємо дрібно ножем. Салат промиваємо, даємо стекти воді, ріжемо тонкими короткими смужками. Всі з'єднуємо, заправляємо майонезом і викладаємо в остиглі воловани. Воловани з начинкою з курки і чорносливу подавати краще відразу, поки тісто не розмокло від соусу.

    Валовани з кав'яром


    Справжньою прикрасою новорічного столу стануть воловани з червоною ікрою. Для подачі цього делікатесу воловани вибирають маленькі, не дуже глибокі. У холодні воловани кладуть нарізане тонким завитком заморожене вершкове масло, поверх масла викладають по половині чайної ложки червоної ікри. Якщо це блюдо здається дорогим, можна покласти у волованах салат з креветками, а зверху прикрасити кожну кошичок кількома ікринками.

    Закуска з морепродуктів


    Для любителів морепродуктів найпопулярніший варіант - воловани з креветками, кошички з морським коктейлем або салатом з морепродуктів.
    Інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового тіста;

  • 1 сире яйце;

  • 100 г вершкового масла;

  • 200 г креветок;

  • 4 варених жовтки;

  • 2 гілочки кропу;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування:
    З листкового тіста спечемо воловани, як описано вище. Креветки відваримо до готовності і очистимо. 10-12 креветок (за кількістю волованов) відкладемо, решту подрібнити блендером разом з розм'якшеним вершковим маслом і жовтками. Додайте сіль і дрібно нарізаний кріп. Перекладіть суміш у волованах і прикрасьте кожен цілої креветкою. Таке блюдо потрібно подавати охолодженим.

    Воловани з грибами


    Смачні і воловани з грибами.
    Інгредієнти:

  • 1 кг печериць;

  • 1 цибулина;

  • 30 мл рослинного масла;

  • Воловани з листкового тіста
  • 200 г густої сметани;

  • 50 мл білого вина;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування:
    Гриби помиємо і почистимо, наріжемо шматочками середньої величини і обсмажимо на рослинному маслі до золотистого кольору, додамо лук, протушкуйте майже до готовності. Увіллємо біле столове вино, додамо сіль і мелений чорний перець. Коли вино випарується, додамо сметану і протушкуйте ще 5 хвилин. Остиглі гриби викладемо в воловани і відразу подамо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з листкового тіста
    Пиріжки з листкового тіста
    Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
    Курник з листкового тіста
    Курник з листкового тіста
    Курник - страва російської кухні, в якому обов'язковим інгредієнтом є куряче м'ясо. І сьогодні ми докладно розповімо вам, як зробити його з
    Самса з листкового тіста
    Самса з листкового тіста
    Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
    Грибні кульочки з листкового тіста
    Грибні кульочки з листкового тіста
    Якщо вам належить святкове застілля і ви продумуєте, які б цікаві приготувати закуски, зверніть увагу на рецепт грибних кульочки. Такі листкові
    Крабові палички в кляре - дивовижно смачна закуска для святкового столу
    Крабові палички в кляре - дивовижно смачна закуска для святкового столу
    Сьогодні пропонуємо вам кілька варіантів дивно смачною святкової закуски - крабові палички в кляре. Готувати її досить легко, і ми зараз розповімо.
    Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
    Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
    Воловани з червоною ікрою - це чудове і смачне прикраса фуршетного або новорічного столу, яке запам'ятається гостям надовго. А приготувати таку