Воловани з червоною ікрою - справжнє і яскраве прикраса новорічного столу або грандіозного фуршету, яке запам'ятається вашим гостям надовго. Для подачі цього делікатесу зазвичай вибирають маленькі воловани, не надто глибокі. Але сервірувальні кошики можна не купувати, а приготувати страву повністю самостійно.
Рецепт волованов з червоною ікрою
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 2 ст.; масло вершкове - 200 г; сметана - 1 ст.; лимонна кислота - щіпка; вода - 2 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; куряче яйце - 1 шт. Для начинки:
куряче яйце - 3 шт.; майонез - 100 мл; зелень - для прикраси; червона ікра - 200 р. Приготування Сильно охолоджене вершкове масло натираємо великої стружкою і, поступово всипаємо попередньо просіяне борошно. Рубаємо суміш так, щоб борошно повністю увібрала все масло і перетворилася в крихту. Далі, продовжуючи шаткувати масу, викладаємо охолоджену сметану, змішану з розведеною у воді лимонною кислотою. Потім додаємо дрібку солі, замішуємо еластичне тісто, скачуємо його в кулю і прибираємо на 45 хвилин у холодильник. Після закінчення часу поділяємо охолоджене тісто на частини і розгортаємо в тонкі пласти.
Далі чайним склянкою вирізаємо з тіста однакові круги. Половину гуртків викладаємо на деко, змочений холодною водою, і змащуємо збитим жовтком. З решти кіл вирізаємо кола меншого діаметру, і отримані кільця викладаємо на тісто, розкладене на деку. Акуратно змащуємо їх жовтком, не зачіпаючи краї тіста, щоб вони не прилипли при випічці і дали тісту піднятися.
Тепер беремо фольгу, нарізаємо на смужки, скачуємо в трубочки, розміром з отвір кільця і вставляємо їх у центр для того, щоб тісто рівномірно піднімалося. Відправляємо готові вироби в духовку і випікаємо при температурі 220 градусів близько 15 хвилин. Готові воловани акуратно дістаємо, перекладаємо на блюдо і залишаємо остигати.
Тепер готуємо начинку. Для цього відварюємо курячі яйця круто, охолоджуємо їх під струменем холодної води, очистити від шкаралупи і відокремлюємо желточки від білків. Потім жовтки натираємо на дрібній тертці, або розминаємо виделкою. Додаємо майонез і гарненько розмішуємо масу. Після цього беремо воловани, трохи приминаем серединку, викладаємо трохи начинки і зверху червоної ікри. Подаємо закуску до святкового столу, прикрасивши зеленню.
Швидкий рецепт волованов з ікрою
Інгредієнти: готове листкове тісто - 500 г; яєчні жовтки - 2 шт.; яєчні білки - 2 шт. Для соусу:
сир «Філадельфія» - 5 ст. ложок; огірки - 2 шт.; зелень кропу - 1 пучок. Для начинки:
червона ікра - 100 г; маслини без кісточок - 50 р. Приготування Давайте розберемося, як приготувати валовани. Купуємо готову листкове тісто ,
розморожуємо його, розгортаємо в тонкий шар і вирізаємо склянкою невеликі кружечки. Викладаємо їх на деко, промазанний маслом, і змащуємо зверху яєчним білком. Потім з решти тіста робимо кола меншого розміру і викладаємо їх поверх великих заготовок, змащуючи вже яєчним жовтком.
Проколюємо тісто виделкою і випікаємо протягом 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці при виставленої температурі 180 градусів. Поки готуються наші воловани, переходимо до замішування соусу. Для цього вершковий сир змішуємо з заздалегідь подрібненим на тертці огірками і дрібно посіченою зеленню кропу. Потім виймаємо готові воловани, злегка остуджуємо, наповнюємо їх соусом і викладаємо червону ікру. Прикрашаємо блюдо маслинами без кісточок і подаємо на стіл. Ось і все, приголомшлива закуска - воловани з листкового тіста з червоною ікрою готові.