Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду
Брусничний соус до м'яса - рецепт, що дозволяє зробити будь-яку страву, будь-то шведські тефтелі або стейк, більш виразним. Вся справа в північній ягоді - її кислуватий присмак, не надто приємний на самоті, пом'якшується в поєднаннях з медом, прянощами і алкоголем, перетворюючись в пікантне доповнення, ценящееся гурмани всього світу.
Соус з брусниці до м'яса можна приготувати різними способами. Для базового соусу потрібно проварити 200 г ягід в 120 мл води до м'якості, перетерти їх в однорідну масу, всипати 40 г цукру і тушкувати 3 хвилини до загустіння. Пара крапель коньяку або вина зробить соус насиченою, а їдальня ложка крохмалю додасть відсутньої густоти.
Ягідний соус до м'яса з брусниці можна готувати не тільки з свіжих, але і заморожених ягід. Для цього їх перед варінням слід обов'язково розморозити. В іншому випадку, соус вийде водянистим і ненасиченим.
Краще приготувати соус за добу до подачі. За цей час він встигне настоятися і краще розкриє свої смакові якості.
Для ніжної і однорідної консистенції соус протирають через сито.
Навіть якщо страва дуже гаряче, брусничний соус до м'яса і птиці завжди подається холодним.
Брусничний соус - візитна картка шведської кухні. Шведи першими розгледіли незвичайні смакові властивості ягоди, подавши її до м'яса на обід. З тих пір, мало не кожне блюдо в країні супроводжується брусничним соусом, рецепт якого дуже простий. Ягоди проварюють у цукровому сиропі, пюрируют і томят вино з корицею, додаючи крохмалю для густоти.
Інгредієнти:
брусниця - 500 г;
вода - 300 мл;
цукор - 150 г;
вино - 120 мл;
кориця - 5 г;
крохмаль - 20 р.
Приготування
Залийте ягоди 250 мл води, доведіть до кипіння.
Всипте цукор і корицю і варіть 2 хвилини.
Подрібніть масу заглибним блендером, додайте вино і тушкуйте 5 хвилин.
Розведіть крохмаль в 50 мл води і влийте тонкою цівкою в соус.
Брусничний шведський соус до м'яса - рецепт, в якому масу томят ще 2 хвилини.
Бруснично-клюквеный соус до м'яса неймовірно популярний в північних країнах. Симбіоз двох кисло-гірких ягід, томленных в цукровому сиропі з додаванням пряного імбиру, служить не тільки відмінним доповненням до м'ясних страв, але цілющим засобом, що зміцнює організм, що особливо актуально для холодного скандинавського клімату.
Інгредієнти:
брусниця - 300 г;
журавлина - 300 г;
цукор - 200 г;
тертий імбир - 10 р.
Приготування
Перебити ягоди блендером, додайте імбир і поставте масу на плиту.
Доведіть до кипіння.
Брусничний скандинавський соус до м'яса - рецепт, в якому ягідну масу слід томити на маленькому вогні 15 хвилин.
Встигли законсервувати ягоду на зиму, зробити соус з брусничного варення, не складе великої праці. Все що потрібно - перемішати пару ложок варення з цукром, вином і оцтом і тушкувати до загустіння 8 хвилин. Елементарний у приготуванні, він чудово доповнить різдвяну качку і підійде до запечене м'яса або соковитого шашлику.
Інгредієнти:
брусничне варення - 40 г;
цукор - 20 г;
міцне вино - 100 мл;
винний оцет - 10 мл
Приготування
Влийте в сотейник вино, додайте цукор, варення і оцет.
Перемішайте і тушкуйте 8 хвилин, поки маса не досягне необхідної густоти.
Соус з моченой брусниці смачний і корисний. В процесі мочіння, ягоди зберігають максимум вітамінів і природних речовин. Однак, піддавшись активного бродіння, вони стають кисліше і надмірно гірчать. В цьому випадку, в соус додають більше цукру та інших компонентів, що нівелюють гіркоту, кращим з яких, є апельсиновий сік.
Інгредієнти:
мочена брусниця - 250 г;
цукор - 80 г;
вода - 40 мл;
крохмаль - 10 г;
апельсиновий сік - 200 мл
Приготування
Перемішайте ягоди брусниці з соком і цукром.
Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь.
Розведіть крохмаль водою.
Брусничний соус до м'яса - рецепт, в якому ягоди нудяться на тихому вогні 45 хвилин і ще 5 хвилин після додавання крохмалю.
Дуже смачним виходить брусничний соус до м'яса із заморожених ягід. Це самий правильний варіант заготовки, зберігає їх ягодам природний смак, що спрощує їх приготування. Головне - перед приготуванням соусу їх розморозити, а в процесі - не переварити. У процесі готування потрібно залишити масу на маленькому вогні не більше 5 хвилин і зняти з плити.
Інгредієнти:
брусниця заморожена - 250 г;
вода - 80 мл;
цукор - 60 г;
кориця - пучку;
аніс - 2 г;
чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Заморожений ягоди розморозьте.
Перекладіть в сотейник, додайте спеції і потовчіть.
Влийте воду і варіть після закипання, на маленькому вогні 5 хвилин.
Злегка пюрируйте, зберігши частину ягід цілими.
Брусничний соус з вином - класика, його подають до страв з оленини, лосятини, качки, щоб вигідно підкреслити смак дичини. Такий соус варять виключно на червоному вині, яке чудово справляється з ароматичними функціями і, на відміну від іншого алкоголю, не випаровується при випаровуванні, роблячи соус терпким і насиченим.
Приготування
брусниця - 250 г;
цукор - 60 г;
вино - 80 мл;
сіль - 10 г;
паличка кориці - 1 шт.;
зірочка бадьяна - 1 шт.
Приготування
Покладіть в сотейник ягоди, спеції, влийте вино і тушкуйте, після закипання, 5 хвилин.
Спеції приберіть, а масу пюрируйте блендером.
Дайте соусу настоятися добу.
Брусничний соус з імбиром - вершина смаку, користі і простоти. Тут всі позитивні властивості ягоди підкріплюються не менш видатним імбиром, завдяки чому, соус збільшує харчові та лікувальні властивості вдвічі. Крім того, імбир є прекрасним консервантом, тому пекучий і ароматний соус можна заготовити на півроку вперед.
Інгредієнти :
брусниця - 300 г;
цукор - 150 г;
лимон - 1 шт.;
тертий імбир - 40 г;
кориця - 5 г;
вода - 100 мл;
крохмаль - 20 р.
Приготування
Потушкуйте брусницю з імбиром 10 хвилин.
Зніміть з половини лимона цедру, а м'якоть відіжміть.
Брусницю пюрируйте, додайте сік, цукор і цедру.
Через 10 хвилин влийте, розчинений у воді крохмаль і тушкуйте 10 хвилин.
Для більшої однорідності протріть через сито.
Брусничний соус із коньяком заслуговує одного визначення - пікантний. Французи стверджують, що коньяк покращує смак будь-якого соусу. У цьому можна переконатися на прикладі цього рецепту, де коньяк додається в кінці приготування, із-за чого він не встигає випаруватися і передає свою благородну гіркоту, фортеця і вишуканий аромат.
Інгредієнти :
брусниця - 270 г;
цукор - 80 г;
коньяк - 40 мл;
вода - 120 мл;
крохмаль - 10 г;
зірочка анісу - 1 шт.
Приготування
Залийте ягоди брусниці 250 мл води, покладіть зірочка анісу і поставте на вогонь.
Після закипання всипте цукор і варіть 3 хвилини.
Приберіть спецію і перебити ягоди блендером.
Поверніть на вогонь, додайте розчинений у 20 мл води крохмаль і коньяк.
Брусничний соус до м'яса - рецепт, в якому маса доводиться до кипіння і знімають з плити.
Відомо, що сік і цедра цитрусових здатні посилити смак і аромат будь-якої страви. Не став винятком і брусничний соус з апельсином . Останній - самий популярний компонент для готування соусів. Він дешевий, доступний і має запашністю і приємним солодким смаком, чого вистачає, щоб приготувати соус з мінімумом цукру і без спецій.
Інгредієнти:
брусниця - 250 г;
апельсин - 1 шт.;
цукор - 40 г;
бренді - 40 мл
Приготування
Покладіть ягоди в каструлю.
Додайте подрібнену на дрібній тертці цедру і, віджатий з м'якоті, апельсиновий сік.
Всипте цукор і варіть на маленькому вогні 5 хвилин.
Приберіть спеції, розімніть ягоди виделкою і влийте бренді.
Остудіть і поставте для загустіння на 2 години в холодильник.
Соус з брусниці славиться варіантами. Кислі, солодкі і пекучі - їх різноманітність дозволяє підібрати до кожного сорту м'яса свій, індивідуальний. На цьому тлі яскраво виділяється універсальний соус з гірчицею . Він готується без цукру і єдиний передає природний смак ягоди, тонко підкреслюючи її гірковатість пряними зернами.
Інгредієнти :
зерна гірчиці - 20 г;
брусниця - 150 г;
вода - 200 мл;
сіль - 5 р;
чорний мелений перець - пучку.
Приготування
Проваріть брусницю в воді 5 хвилин.
Злегка подрібніть блендером, залишивши цілими 1/3 ягід.
Зерна гірчиці подрібніть в кофемолці і всипте до ягід.
Приправте, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин.
Зробити кисло-солодкий соус з брусниці не тільки вишукано смачним, але і корисним, допоможе мед. З ним соус, на благо організму, збагатиться вітамінами, придбає аромат, довше збереже свіжість і перейде до розряду низькокалорійних заправок, оскільки кілька ложок природного підсолоджувача з легкістю замінять 100 г цукру.
Інгредієнти:
напівсолодке червоне вино - 125 мл;
мед - 40 г;
брусниця - 120 г;
кориця - пучку.
Приготування
Влийте в сотейник червоне вино, додайте ягоди та мед.
Поставте ємність на маленький вогонь і уваривайте соус протягом 10 хвилин, поки третина рідини не випарується.
Після чого, перетріть через сито, додайте корицю і перемішайте.
Як приготувати брусничний соус?
Соус з брусниці до м'яса можна приготувати різними способами. Для базового соусу потрібно проварити 200 г ягід в 120 мл води до м'якості, перетерти їх в однорідну масу, всипати 40 г цукру і тушкувати 3 хвилини до загустіння. Пара крапель коньяку або вина зробить соус насиченою, а їдальня ложка крохмалю додасть відсутньої густоти.
Шведський брусничний соус - рецепт
Брусничний соус - візитна картка шведської кухні. Шведи першими розгледіли незвичайні смакові властивості ягоди, подавши її до м'яса на обід. З тих пір, мало не кожне блюдо в країні супроводжується брусничним соусом, рецепт якого дуже простий. Ягоди проварюють у цукровому сиропі, пюрируют і томят вино з корицею, додаючи крохмалю для густоти.
Інгредієнти:
Приготування
Соус з брусниці по-скандинавськи
Бруснично-клюквеный соус до м'яса неймовірно популярний в північних країнах. Симбіоз двох кисло-гірких ягід, томленных в цукровому сиропі з додаванням пряного імбиру, служить не тільки відмінним доповненням до м'ясних страв, але цілющим засобом, що зміцнює організм, що особливо актуально для холодного скандинавського клімату.
Інгредієнти:
Приготування
Соус з брусничного варення до м'яса
Встигли законсервувати ягоду на зиму, зробити соус з брусничного варення, не складе великої праці. Все що потрібно - перемішати пару ложок варення з цукром, вином і оцтом і тушкувати до загустіння 8 хвилин. Елементарний у приготуванні, він чудово доповнить різдвяну качку і підійде до запечене м'яса або соковитого шашлику.
Інгредієнти:
Приготування
Соус з моченой брусниці до м'яса
Соус з моченой брусниці смачний і корисний. В процесі мочіння, ягоди зберігають максимум вітамінів і природних речовин. Однак, піддавшись активного бродіння, вони стають кисліше і надмірно гірчать. В цьому випадку, в соус додають більше цукру та інших компонентів, що нівелюють гіркоту, кращим з яких, є апельсиновий сік.
Інгредієнти:
Приготування
Соус із замороженої брусниці до м'яса
Дуже смачним виходить брусничний соус до м'яса із заморожених ягід. Це самий правильний варіант заготовки, зберігає їх ягодам природний смак, що спрощує їх приготування. Головне - перед приготуванням соусу їх розморозити, а в процесі - не переварити. У процесі готування потрібно залишити масу на маленькому вогні не більше 5 хвилин і зняти з плити.
Інгредієнти:
Приготування
Брусничний соус з червоним вином
Брусничний соус з вином - класика, його подають до страв з оленини, лосятини, качки, щоб вигідно підкреслити смак дичини. Такий соус варять виключно на червоному вині, яке чудово справляється з ароматичними функціями і, на відміну від іншого алкоголю, не випаровується при випаровуванні, роблячи соус терпким і насиченим.
Приготування
Приготування
Брусничний соус з імбиром до м'яса - рецепт
Брусничний соус з імбиром - вершина смаку, користі і простоти. Тут всі позитивні властивості ягоди підкріплюються не менш видатним імбиром, завдяки чому, соус збільшує харчові та лікувальні властивості вдвічі. Крім того, імбир є прекрасним консервантом, тому пекучий і ароматний соус можна заготовити на півроку вперед.
Інгредієнти :
Приготування
Соус з брусниці з коньяком
Брусничний соус із коньяком заслуговує одного визначення - пікантний. Французи стверджують, що коньяк покращує смак будь-якого соусу. У цьому можна переконатися на прикладі цього рецепту, де коньяк додається в кінці приготування, із-за чого він не встигає випаруватися і передає свою благородну гіркоту, фортеця і вишуканий аромат.
Інгредієнти :
Приготування
Бруснично-апельсиновий соус
Відомо, що сік і цедра цитрусових здатні посилити смак і аромат будь-якої страви. Не став винятком і брусничний соус з апельсином . Останній - самий популярний компонент для готування соусів. Він дешевий, доступний і має запашністю і приємним солодким смаком, чого вистачає, щоб приготувати соус з мінімумом цукру і без спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Бруснично-гірчичний соус
Соус з брусниці славиться варіантами. Кислі, солодкі і пекучі - їх різноманітність дозволяє підібрати до кожного сорту м'яса свій, індивідуальний. На цьому тлі яскраво виділяється універсальний соус з гірчицею . Він готується без цукру і єдиний передає природний смак ягоди, тонко підкреслюючи її гірковатість пряними зернами.
Інгредієнти :
Приготування
Брусничний соус з медом
Зробити кисло-солодкий соус з брусниці не тільки вишукано смачним, але і корисним, допоможе мед. З ним соус, на благо організму, збагатиться вітамінами, придбає аромат, довше збереже свіжість і перейде до розряду низькокалорійних заправок, оскільки кілька ложок природного підсолоджувача з легкістю замінять 100 г цукру.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати морс з брусниці
Брусничний морс - вітамінний напій, отриманий з ягідного соку і цукрового сиропу. Кілька цікавих варіацій приготування цього чудового напою, детально
Коктейль з брусниці
Брусниця - ягода яскрава, з насиченим смаком. Тому на її основі вийдуть чудові коктейлі. Далі запропонуємо варіанти смачних і досить корисних
Соус з брусниці
Брусниця - кисло-солодко-гірка ягода, яку в свіжому вигляді практично не вживають. За те з неї виходять чудові компоти, морси, варення та джеми. А
Шведський соус
Соуси доповнюють смак будь-якої страви. І сьогодні мова піде про шведському соусі. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів цього
Варення з брусниці
Брусниця - корисна і смачна ягода. З неї роблять соуси, компоти, морси, варення та джеми. Ось про останньому варіанті її приготування ми сьогодні і
Брусничний морс - рецепт
Як приготувати брусничний морс? Цим питанням переймаються багато господині, особливо в зимово-весняний період, коли людський організм ослаблений і