» » Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду
Брусничний соус до м'яса - рецепт, що дозволяє зробити будь-яку страву, будь-то шведські тефтелі або стейк, більш виразним. Вся справа в північній ягоді - її кислуватий присмак, не надто приємний на самоті, пом'якшується в поєднаннях з медом, прянощами і алкоголем, перетворюючись в пікантне доповнення, ценящееся гурмани всього світу.

Як приготувати брусничний соус?


Соус з брусниці до м'яса можна приготувати різними способами. Для базового соусу потрібно проварити 200 г ягід в 120 мл води до м'якості, перетерти їх в однорідну масу, всипати 40 г цукру і тушкувати 3 хвилини до загустіння. Пара крапель коньяку або вина зробить соус насиченою, а їдальня ложка крохмалю додасть відсутньої густоти.

  • Ягідний соус до м'яса з брусниці можна готувати не тільки з свіжих, але і заморожених ягід. Для цього їх перед варінням слід обов'язково розморозити. В іншому випадку, соус вийде водянистим і ненасиченим.

  • Краще приготувати соус за добу до подачі. За цей час він встигне настоятися і краще розкриє свої смакові якості.

  • Для ніжної і однорідної консистенції соус протирають через сито.

  • Навіть якщо страва дуже гаряче, брусничний соус до м'яса і птиці завжди подається холодним.


  • Шведський брусничний соус - рецепт

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Брусничний соус - візитна картка шведської кухні. Шведи першими розгледіли незвичайні смакові властивості ягоди, подавши її до м'яса на обід. З тих пір, мало не кожне блюдо в країні супроводжується брусничним соусом, рецепт якого дуже простий. Ягоди проварюють у цукровому сиропі, пюрируют і томят вино з корицею, додаючи крохмалю для густоти.
    Інгредієнти:

  • брусниця - 500 г;

  • вода - 300 мл;

  • цукор - 150 г;

  • вино - 120 мл;

  • кориця - 5 г;

  • крохмаль - 20 р.


  • Приготування

  • Залийте ягоди 250 мл води, доведіть до кипіння.

  • Всипте цукор і корицю і варіть 2 хвилини.

  • Подрібніть масу заглибним блендером, додайте вино і тушкуйте 5 хвилин.

  • Розведіть крохмаль в 50 мл води і влийте тонкою цівкою в соус.

  • Брусничний шведський соус до м'яса - рецепт, в якому масу томят ще 2 хвилини.


  • Соус з брусниці по-скандинавськи


    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Бруснично-клюквеный соус до м'яса неймовірно популярний в північних країнах. Симбіоз двох кисло-гірких ягід, томленных в цукровому сиропі з додаванням пряного імбиру, служить не тільки відмінним доповненням до м'ясних страв, але цілющим засобом, що зміцнює організм, що особливо актуально для холодного скандинавського клімату.
    Інгредієнти:

  • брусниця - 300 г;

  • журавлина - 300 г;

  • цукор - 200 г;

  • тертий імбир - 10 р.


  • Приготування

  • Перебити ягоди блендером, додайте імбир і поставте масу на плиту.

  • Доведіть до кипіння.

  • Брусничний скандинавський соус до м'яса - рецепт, в якому ягідну масу слід томити на маленькому вогні 15 хвилин.


  • Соус з брусничного варення до м'яса

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Встигли законсервувати ягоду на зиму, зробити соус з брусничного варення, не складе великої праці. Все що потрібно - перемішати пару ложок варення з цукром, вином і оцтом і тушкувати до загустіння 8 хвилин. Елементарний у приготуванні, він чудово доповнить різдвяну качку і підійде до запечене м'яса або соковитого шашлику.
    Інгредієнти:

  • брусничне варення - 40 г;

  • цукор - 20 г;

  • міцне вино - 100 мл;

  • винний оцет - 10 мл


  • Приготування

  • Влийте в сотейник вино, додайте цукор, варення і оцет.

  • Перемішайте і тушкуйте 8 хвилин, поки маса не досягне необхідної густоти.


  • Соус з моченой брусниці до м'яса

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Соус з моченой брусниці смачний і корисний. В процесі мочіння, ягоди зберігають максимум вітамінів і природних речовин. Однак, піддавшись активного бродіння, вони стають кисліше і надмірно гірчать. В цьому випадку, в соус додають більше цукру та інших компонентів, що нівелюють гіркоту, кращим з яких, є апельсиновий сік.
    Інгредієнти:

  • мочена брусниця - 250 г;

  • цукор - 80 г;

  • вода - 40 мл;

  • крохмаль - 10 г;

  • апельсиновий сік - 200 мл


  • Приготування

  • Перемішайте ягоди брусниці з соком і цукром.

  • Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь.

  • Розведіть крохмаль водою.

  • Брусничний соус до м'яса - рецепт, в якому ягоди нудяться на тихому вогні 45 хвилин і ще 5 хвилин після додавання крохмалю.


  • Соус із замороженої брусниці до м'яса

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Дуже смачним виходить брусничний соус до м'яса із заморожених ягід. Це самий правильний варіант заготовки, зберігає їх ягодам природний смак, що спрощує їх приготування. Головне - перед приготуванням соусу їх розморозити, а в процесі - не переварити. У процесі готування потрібно залишити масу на маленькому вогні не більше 5 хвилин і зняти з плити.


    Інгредієнти:

  • брусниця заморожена - 250 г;

  • вода - 80 мл;

  • цукор - 60 г;

  • кориця - пучку;

  • аніс - 2 г;

  • чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Заморожений ягоди розморозьте.

  • Перекладіть в сотейник, додайте спеції і потовчіть.

  • Влийте воду і варіть після закипання, на маленькому вогні 5 хвилин.

  • Злегка пюрируйте, зберігши частину ягід цілими.


  • Брусничний соус з червоним вином

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Брусничний соус з вином - класика, його подають до страв з оленини, лосятини, качки, щоб вигідно підкреслити смак дичини. Такий соус варять виключно на червоному вині, яке чудово справляється з ароматичними функціями і, на відміну від іншого алкоголю, не випаровується при випаровуванні, роблячи соус терпким і насиченим.
    Приготування

  • брусниця - 250 г;

  • цукор - 60 г;

  • вино - 80 мл;

  • сіль - 10 г;

  • паличка кориці - 1 шт.;

  • зірочка бадьяна - 1 шт.


  • Приготування

  • Покладіть в сотейник ягоди, спеції, влийте вино і тушкуйте, після закипання, 5 хвилин.

  • Спеції приберіть, а масу пюрируйте блендером.

  • Дайте соусу настоятися добу.


  • Брусничний соус з імбиром до м'яса - рецепт

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Брусничний соус з імбиром - вершина смаку, користі і простоти. Тут всі позитивні властивості ягоди підкріплюються не менш видатним імбиром, завдяки чому, соус збільшує харчові та лікувальні властивості вдвічі. Крім того, імбир є прекрасним консервантом, тому пекучий і ароматний соус можна заготовити на півроку вперед.
    Інгредієнти :

  • брусниця - 300 г;

  • цукор - 150 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • тертий імбир - 40 г;

  • кориця - 5 г;

  • вода - 100 мл;

  • крохмаль - 20 р.


  • Приготування

  • Потушкуйте брусницю з імбиром 10 хвилин.

  • Зніміть з половини лимона цедру, а м'якоть відіжміть.

  • Брусницю пюрируйте, додайте сік, цукор і цедру.

  • Через 10 хвилин влийте, розчинений у воді крохмаль і тушкуйте 10 хвилин.

  • Для більшої однорідності протріть через сито.


  • Соус з брусниці з коньяком

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Брусничний соус із коньяком заслуговує одного визначення - пікантний. Французи стверджують, що коньяк покращує смак будь-якого соусу. У цьому можна переконатися на прикладі цього рецепту, де коньяк додається в кінці приготування, із-за чого він не встигає випаруватися і передає свою благородну гіркоту, фортеця і вишуканий аромат.
    Інгредієнти :

  • брусниця - 270 г;

  • цукор - 80 г;

  • коньяк - 40 мл;

  • вода - 120 мл;

  • крохмаль - 10 г;

  • зірочка анісу - 1 шт.


  • Приготування

  • Залийте ягоди брусниці 250 мл води, покладіть зірочка анісу і поставте на вогонь.

  • Після закипання всипте цукор і варіть 3 хвилини.

  • Приберіть спецію і перебити ягоди блендером.

  • Поверніть на вогонь, додайте розчинений у 20 мл води крохмаль і коньяк.

  • Брусничний соус до м'яса - рецепт, в якому маса доводиться до кипіння і знімають з плити.


  • Бруснично-апельсиновий соус

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Відомо, що сік і цедра цитрусових здатні посилити смак і аромат будь-якої страви. Не став винятком і брусничний соус з апельсином . Останній - самий популярний компонент для готування соусів. Він дешевий, доступний і має запашністю і приємним солодким смаком, чого вистачає, щоб приготувати соус з мінімумом цукру і без спецій.
    Інгредієнти:

  • брусниця - 250 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • цукор - 40 г;

  • бренді - 40 мл


  • Приготування

  • Покладіть ягоди в каструлю.

  • Додайте подрібнену на дрібній тертці цедру і, віджатий з м'якоті, апельсиновий сік.

  • Всипте цукор і варіть на маленькому вогні 5 хвилин.

  • Приберіть спеції, розімніть ягоди виделкою і влийте бренді.

  • Остудіть і поставте для загустіння на 2 години в холодильник.


  • Бруснично-гірчичний соус

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Соус з брусниці славиться варіантами. Кислі, солодкі і пекучі - їх різноманітність дозволяє підібрати до кожного сорту м'яса свій, індивідуальний. На цьому тлі яскраво виділяється універсальний соус з гірчицею . Він готується без цукру і єдиний передає природний смак ягоди, тонко підкреслюючи її гірковатість пряними зернами.
    Інгредієнти :

  • зерна гірчиці - 20 г;

  • брусниця - 150 г;

  • вода - 200 мл;

  • сіль - 5 р;

  • чорний мелений перець - пучку.


  • Приготування

  • Проваріть брусницю в воді 5 хвилин.

  • Злегка подрібніть блендером, залишивши цілими 1/3 ягід.

  • Зерна гірчиці подрібніть в кофемолці і всипте до ягід.

  • Приправте, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин.


  • Брусничний соус з медом

    Брусничний соус до м'яса - рецепти з мочених, заморожених ягід брусниці з імбиром, гірчиці, меду

    Зробити кисло-солодкий соус з брусниці не тільки вишукано смачним, але і корисним, допоможе мед. З ним соус, на благо організму, збагатиться вітамінами, придбає аромат, довше збереже свіжість і перейде до розряду низькокалорійних заправок, оскільки кілька ложок природного підсолоджувача з легкістю замінять 100 г цукру.
    Інгредієнти:

  • напівсолодке червоне вино - 125 мл;

  • мед - 40 г;

  • брусниця - 120 г;

  • кориця - пучку.


  • Приготування

  • Влийте в сотейник червоне вино, додайте ягоди та мед.

  • Поставте ємність на маленький вогонь і уваривайте соус протягом 10 хвилин, поки третина рідини не випарується.

  • Після чого, перетріть через сито, додайте корицю і перемішайте.
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:45
    Переглядів: 138