Брусничний морс - рецепт
Ще здавна брусницю вважають лікувальної ягодою. Морси з брусниці - неймовірно корисний напій. Він не тільки чудово втамовує спрагу, але і володіє цілющими властивостями і вітамінами. Він поєднує в собі і сечогінну та протизапальну дію.
Морси з брусниці пригнічує розвиток мікробів і відмінно підвищує імунітет. Також він дуже корисний при онкологічних захворюваннях, має ранозагоювальні, жарознижувальними і тонізуючими властивостями. Але, незважаючи на стільки плюсів, брусничний морс протипоказаний людям, страждаючим захворюваннями шлунка, при виразках і гастритах.
Всю користь цього цілющого напою дуже важко оцінити на словах, так давайте ж розглянемо з вами, як приготувати морс з брусниці, і ви переконаєтеся у його чарівних властивостях самі.
Інгредієнти:
брусниця - 300 г;
вода - 2 л;
цукор - за смаком.
Приготування
Морс можна приготувати, як зі свіжою, так і з замороженої брусниці. Беремо ягоди, гарненько промиваємо під холодною проточною водою і віджимаємо з них весь сік, бажано в порцеляновий, скляний або керамічний посуд. Це принципово, тому що в ягоді міститься велика кількість кислоти, яка взаємодіє з металом. Віджимаємо сік так, як вам зручно - за допомогою соковижималки, марлі або через сито. Вичавки брусниці ні в якому разі не викидаємо, а кладемо в каструльку, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо на вогонь. Як варити брусничний морс? Доводимо суміш до кипіння і відразу ж знімаємо з плити, щоб не втратити всі корисні властивості. Трохи охолоджуємо ягідний відвар проціджуємо через марлю. Додаємо свіжовичавлений брусничний сік і кладемо за смаком цукор, все добре перемішуємо до тих пір, поки він не розчиниться. Потім переливаємо приготований брусничний морс в глечик. Зберігаємо його в холодильнику, а безпосередньо перед вживанням підігріваємо до кімнатної температури.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 300 г;
цукор - за смаком;
вода - 2 л;
м'ята - за смаком.
Приготування
Давайте розглянемо поетапно, як приготувати брусничний морс. Беремо ягоди, гарненько перебираємо, миємо під проточною водою і обсушуємо насухо рушником. Потім засипаємо брусницю в банку або будь-яку іншу скляну тару, додаємо цукор за смаком, кладемо промиті листочки свіжої м'яти і заливаємо окропом. Швидко закриваємо ємність щільною кришкою і закутуємо ковдрою, або рушником, тобто чим-небудь теплим. Лишаємо в такому стані хоча б на 4 години, а краще на всю ніч. По закінченню цього часу, розгортаємо банку, відкриваємо і ретельно проціджуємо напій через марлю, ягоди добре віджимаємо. Можна спочатку зробити трохи по-іншому. Перед засипанням у банку придушити всі ягоди товкачиком, засипати цукром, покласти м'яту і залити окропом. А потім процідити готовий морс. Смак напою ніяк не змінитися.
Ось в принципі і все, морси з брусниці готовий! Розливаємо по красивих високих склянках і п'ємо, насичуючи свій організм вітамінами, енергією та гарним настроєм!
Інгредієнти:
вода - 3 л;
брусниця - 1 кг;
буряк - 1 кг;
цукор або мед - 200 р.
Приготування
З брусниці віджимаємо весь сік, переливаємо його в непрозору ємність і ставимо в темне місце. Вичавки заливаємо 1 л води, доводимо до кипіння і проціджують.
Буряк чистимо, натираємо на крупній тертці, відварюємо в що залишилася від брусниці воді і віджимаємо сік. Змішуємо буряковий і брусничний соки, додаємо цукор, ще раз доведим до кипіння і охолоджуємо.
Морси з брусниці пригнічує розвиток мікробів і відмінно підвищує імунітет. Також він дуже корисний при онкологічних захворюваннях, має ранозагоювальні, жарознижувальними і тонізуючими властивостями. Але, незважаючи на стільки плюсів, брусничний морс протипоказаний людям, страждаючим захворюваннями шлунка, при виразках і гастритах.
Всю користь цього цілющого напою дуже важко оцінити на словах, так давайте ж розглянемо з вами, як приготувати морс з брусниці, і ви переконаєтеся у його чарівних властивостях самі.
Рецепт брусничного морсу
Інгредієнти:
Приготування
Морс можна приготувати, як зі свіжою, так і з замороженої брусниці. Беремо ягоди, гарненько промиваємо під холодною проточною водою і віджимаємо з них весь сік, бажано в порцеляновий, скляний або керамічний посуд. Це принципово, тому що в ягоді міститься велика кількість кислоти, яка взаємодіє з металом. Віджимаємо сік так, як вам зручно - за допомогою соковижималки, марлі або через сито. Вичавки брусниці ні в якому разі не викидаємо, а кладемо в каструльку, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо на вогонь. Як варити брусничний морс? Доводимо суміш до кипіння і відразу ж знімаємо з плити, щоб не втратити всі корисні властивості. Трохи охолоджуємо ягідний відвар проціджуємо через марлю. Додаємо свіжовичавлений брусничний сік і кладемо за смаком цукор, все добре перемішуємо до тих пір, поки він не розчиниться. Потім переливаємо приготований брусничний морс в глечик. Зберігаємо його в холодильнику, а безпосередньо перед вживанням підігріваємо до кімнатної температури.
Як зробити морси з брусниці з м'ятою?
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо поетапно, як приготувати брусничний морс. Беремо ягоди, гарненько перебираємо, миємо під проточною водою і обсушуємо насухо рушником. Потім засипаємо брусницю в банку або будь-яку іншу скляну тару, додаємо цукор за смаком, кладемо промиті листочки свіжої м'яти і заливаємо окропом. Швидко закриваємо ємність щільною кришкою і закутуємо ковдрою, або рушником, тобто чим-небудь теплим. Лишаємо в такому стані хоча б на 4 години, а краще на всю ніч. По закінченню цього часу, розгортаємо банку, відкриваємо і ретельно проціджуємо напій через марлю, ягоди добре віджимаємо. Можна спочатку зробити трохи по-іншому. Перед засипанням у банку придушити всі ягоди товкачиком, засипати цукром, покласти м'яту і залити окропом. А потім процідити готовий морс. Смак напою ніяк не змінитися.
Ось в принципі і все, морси з брусниці готовий! Розливаємо по красивих високих склянках і п'ємо, насичуючи свій організм вітамінами, енергією та гарним настроєм!
Як зварити бруснично-буряковий морс?
Інгредієнти:
Приготування
З брусниці віджимаємо весь сік, переливаємо його в непрозору ємність і ставимо в темне місце. Вичавки заливаємо 1 л води, доводимо до кипіння і проціджують.
Буряк чистимо, натираємо на крупній тертці, відварюємо в що залишилася від брусниці воді і віджимаємо сік. Змішуємо буряковий і брусничний соки, додаємо цукор, ще раз доведим до кипіння і охолоджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морси для дітей
Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - корисна ягода, яка завдяки що міститься в ній бензойної кислоти чудово зберігатися взимку. Ось про це ми поговоримо в нашій статті. Ми
Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
Морс із заморожених ягід
Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити
Морс в мультиварці
Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься