Як приготувати морс з брусниці
Для збереження вітамінного складу напою, отриманий цукровий відвар з'єднують зі свіжим соком і подають готовий морс до столу. Існує багато способів того, як приготувати морс з брусниці і при цьому зберегти лікувальні властивості напою, розглянемо базові рецепти.
Морс із замороженої брусниці - рецепт
Заморожені ягоди дозволяють готувати морси в будь-який час року. Ягоди брусниці зберігають корисний запас при заморожуванні і не втрачають його при термообробці, головне - звільнити їх природним чином.
Інгредієнти:
заморожені ягоди брусниці - 490 г;
очищена питна вода - 28 л;
цукор - 200 р.
Приготування
Розморозьте ягоди брусниці і подрібніть їх в м'ясорубці до консистенції пюре. З'єднайте ягоди з цукром і перекладіть в глибоку каструлю. Залийте суміш чистою водою, доведіть до закипання і варіть кілька хвилин. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Морс з журавлини і брусниці - рецепт
Класичне поєднання двох ягід, використовуване в багатьох зимових вітамінних заготовках, застосовується і в приготуванні морсу, насичуючи напій кисло-солодким смаком.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 290 г;
ягоди журавлини - 190 г;
цукор - 190 г;
очищена вода - 29 л.
Приготування
Протріть ягоди брусниці журавлини через сито. Отриманий сік відправте охолоджуватися, а вичавки змішайте з цукром в глибокій посуді і залийте питною водою. Прогрійте напій кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Охолодіть морс, процідіть через сито і змішайте з ягідним соком. Готовий ягідний морс використовують охолодженим.
Морси з брусниці без варіння - рецепт
Простий і швидкий рецепт, який чудово підійде для щоденного використання в якості профілактичного напою в зимовий час.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 250 г;
лист м'яти - 2 шт.;
цукор - 50 г;
питна вода - 14 л.
Приготування
Переберіть і промийте свіжі ягоди брусниці. Викладіть їх у глибоку герметичну ємність і залийте окропом. Додайте цукор, м'яту і закрийте ємність, укутавши. Наполягайте напій кілька годин, рідину процідіть через сито, а ягоди розімніть, щоб видавити м'якоть. Готовий морс повинен бути кімнатної температури.
Морси з брусниці на зиму
Правильне приготування брусничного морсу допоможе зберегти смакові якості цього продукту при тривалому зберіганні. Перед тим як зварити морси з брусниці, ретельно переберіть ягоди і обдайте їх окропом для більшої соковитості. Якість ягід визначає смак напою.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 14 кг;
цукор - 1 кг;
листя м'яти - 2 шт.;
вода - 25 л;
сік лимона - 80 мл
Приготування
Промиті ягоди подрібніть в м'ясорубці, додайте трохи води, доводячи все до консистенції каші. Процідіть, використовуючи сито, сік і поставте охолоджуватися. Ягідні вичавки залийте водою, додайте м'яту і поваріть кілька хвилин, після чого знову процідіть. У чистий відвар налийте сік лимона, додайте цукор і прогрійте до повного розчинення цукру. Влийте в чистий напій ягідний сік, доведіть до кипіння і розлийте по стерильної тарі. Готовий морс закрийте кришками і зберігайте на холоді.
Морси з брусниці в мультиварці
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 450 г;
цукор - 55 р.
Приготування
Відіжміть підготовлені ягоди брусниці. Отриманий сік помістіть в холодильник, а вичавки змішайте з цукром, залийте водою і помістіть в чашу мультиварки. Увімкніть режим «На пару», поставте таймер на чверть години і готуйте напій. Влийте сік, потримайте морс пару хвилин, вимкніть програму і остудіть морс прямо в чаші. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Морс із замороженої брусниці - рецепт
Заморожені ягоди дозволяють готувати морси в будь-який час року. Ягоди брусниці зберігають корисний запас при заморожуванні і не втрачають його при термообробці, головне - звільнити їх природним чином.
Інгредієнти:
Приготування
Розморозьте ягоди брусниці і подрібніть їх в м'ясорубці до консистенції пюре. З'єднайте ягоди з цукром і перекладіть в глибоку каструлю. Залийте суміш чистою водою, доведіть до закипання і варіть кілька хвилин. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Морс з журавлини і брусниці - рецепт
Класичне поєднання двох ягід, використовуване в багатьох зимових вітамінних заготовках, застосовується і в приготуванні морсу, насичуючи напій кисло-солодким смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Протріть ягоди брусниці журавлини через сито. Отриманий сік відправте охолоджуватися, а вичавки змішайте з цукром в глибокій посуді і залийте питною водою. Прогрійте напій кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Охолодіть морс, процідіть через сито і змішайте з ягідним соком. Готовий ягідний морс використовують охолодженим.
Морси з брусниці без варіння - рецепт
Простий і швидкий рецепт, який чудово підійде для щоденного використання в якості профілактичного напою в зимовий час.
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть і промийте свіжі ягоди брусниці. Викладіть їх у глибоку герметичну ємність і залийте окропом. Додайте цукор, м'яту і закрийте ємність, укутавши. Наполягайте напій кілька годин, рідину процідіть через сито, а ягоди розімніть, щоб видавити м'якоть. Готовий морс повинен бути кімнатної температури.
Морси з брусниці на зиму
Правильне приготування брусничного морсу допоможе зберегти смакові якості цього продукту при тривалому зберіганні. Перед тим як зварити морси з брусниці, ретельно переберіть ягоди і обдайте їх окропом для більшої соковитості. Якість ягід визначає смак напою.
Інгредієнти:
Приготування
Промиті ягоди подрібніть в м'ясорубці, додайте трохи води, доводячи все до консистенції каші. Процідіть, використовуючи сито, сік і поставте охолоджуватися. Ягідні вичавки залийте водою, додайте м'яту і поваріть кілька хвилин, після чого знову процідіть. У чистий відвар налийте сік лимона, додайте цукор і прогрійте до повного розчинення цукру. Влийте в чистий напій ягідний сік, доведіть до кипіння і розлийте по стерильної тарі. Готовий морс закрийте кришками і зберігайте на холоді.
Морси з брусниці в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Відіжміть підготовлені ягоди брусниці. Отриманий сік помістіть в холодильник, а вичавки змішайте з цукром, залийте водою і помістіть в чашу мультиварки. Увімкніть режим «На пару», поставте таймер на чверть години і готуйте напій. Влийте сік, потримайте морс пару хвилин, вимкніть програму і остудіть морс прямо в чаші. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт
Ягоди брусниці найчастіше зберігаються в моченому вигляді, набуваючи максимальну соковитість від витримки в холодному приміщенні. Кілька цікавих
Морс із замороженої журавлини - рецепт
Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.
Морси для дітей
Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
Брусничний морс - рецепт
Як приготувати брусничний морс? Цим питанням переймаються багато господині, особливо в зимово-весняний період, коли людський організм ослаблений і