Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт
Мочіння продуктів - один з найстаріших способів заготівлі, не втратив актуальності і в наші дні. В процесі мочіння продукти надовго зберігають свій колір, смакові якості і користь, а зберігання заготовки в прохолоді дозволить тривалий час насолоджуватися приготованим стравою.
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт приготування якого не вимагає особливих зусиль і фінансових витрат, а тому так популярний серед любителів домашніх заготовок.
Використання невеликої кількості цукру при замочуванні ягід дозволяє заготівлі зберігатися у власному соку, що краще звичайної консервації. Цілі ягідки брусниці послужать чудовою прикрасою для овочевих салатів, а ягідні морси піднімуть вітамінний запас організму.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 45 кг;
цукор - 580 г;
вода - 25 л;
кориця - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Стиглі ягоди переберіть, промийте, обсушіть і укладіть щільними шарами в заздалегідь простерилизованную тару. Для приготування сиропу доведіть рідину до кипіння, додайте цукор і корицю, проваріть деякий час до розчинення цукру. Остудіть приготований сироп і залити ним ягоди. Накрийте заготівлю марлею і залиште на кілька днів зберігання при кімнатній температурі, помістивши тару з ягодами в глибоку посуд для збору сиропу. Після закінчення часу накрийте банки чистими капроновими кришками і відправте в холод для тривалого зберігання.
Інгредієнти:
яблука - 95 кг;
ягоди брусниці - 850 г;
вода - 45 л;
цукор - 950 г;
сіль - 85 м;
листя брусниці - 195 р.
Приготування
Переберіть і промийте ягоди брусниці, яблука і брусничні листя. Розкладіть яблука по стерильному посуді плодоніжками вгору і пересипте фрукти брусницею, накривши заготівлю брусничными листям. Доведіть воду до кипіння, додайте залишилися інгредієнти, потім пару хвилин і охолодіть. Готовим розсолом залийте заготівлю, накрийте вміст марлею, покладіть зверху дерев'яний круг, встановіть вантаж і відправте в холод. Через тиждень можна приступити до дегустації заготовки.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 35 кг;
вода - 7 л.
Приготування
Перебрані, промиті і просушені ягоди залийте водою і поставте на зберігання в холодне місце. Ягоди приготуються через два місяці. Їх готовність визначається желеподібної консистенції рідини і її фарбуванням в червоний колір. Прийнято подавати таку брусницю з медом і цукром.
Урізноманітнити овочеві салати і холодні закуски допоможе ароматна брусниця з сіллю, з рецептом якої можна ознайомитися нижче.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 980 р;
вода - 980 мл;
цукор - 5 г;
сіль - 15 г;
гвоздика – 3 бутона.
Приготування
Промиту і просушену брусницю розкладіть по стерильної скляній тарі. У киплячу воду додайте сіль, цукор і гвоздику. Поваріть розсіл деякий час до повного розчинення спецій, після чого остудіть до кімнатної температури і залийте ним підготовлені ягоди. Розсіл повинен покривати ягоди повністю і доходити до горлечка банки. Щільно закрийте заготівлю кришкою і відправте на тижневе зберігання при прохолодній температурі. Після відведеного терміну попереднього зберігання, відправте ягоди в льох на тривалий зимовий час. Стерильна скляна тара допоможе збільшити термін зберігання моченой брусниці оскільки не піддається окисленню.
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт приготування якого не вимагає особливих зусиль і фінансових витрат, а тому так популярний серед любителів домашніх заготовок.
Як зробити моченую брусницю з цукром на зиму?
Використання невеликої кількості цукру при замочуванні ягід дозволяє заготівлі зберігатися у власному соку, що краще звичайної консервації. Цілі ягідки брусниці послужать чудовою прикрасою для овочевих салатів, а ягідні морси піднімуть вітамінний запас організму.
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі ягоди переберіть, промийте, обсушіть і укладіть щільними шарами в заздалегідь простерилизованную тару. Для приготування сиропу доведіть рідину до кипіння, додайте цукор і корицю, проваріть деякий час до розчинення цукру. Остудіть приготований сироп і залити ним ягоди. Накрийте заготівлю марлею і залиште на кілька днів зберігання при кімнатній температурі, помістивши тару з ягодами в глибоку посуд для збору сиропу. Після закінчення часу накрийте банки чистими капроновими кришками і відправте в холод для тривалого зберігання.
Мочені яблука з брусницею в банках
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть і промийте ягоди брусниці, яблука і брусничні листя. Розкладіть яблука по стерильному посуді плодоніжками вгору і пересипте фрукти брусницею, накривши заготівлю брусничными листям. Доведіть воду до кипіння, додайте залишилися інгредієнти, потім пару хвилин і охолодіть. Готовим розсолом залийте заготівлю, накрийте вміст марлею, покладіть зверху дерев'яний круг, встановіть вантаж і відправте в холод. Через тиждень можна приступити до дегустації заготовки.
Мочена брусниця на зиму без цукру
Інгредієнти:
Приготування
Перебрані, промиті і просушені ягоди залийте водою і поставте на зберігання в холодне місце. Ягоди приготуються через два місяці. Їх готовність визначається желеподібної консистенції рідини і її фарбуванням в червоний колір. Прийнято подавати таку брусницю з медом і цукром.
Брусниця мочена з сіллю - рецепт приготування
Урізноманітнити овочеві салати і холодні закуски допоможе ароматна брусниця з сіллю, з рецептом якої можна ознайомитися нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Промиту і просушену брусницю розкладіть по стерильної скляній тарі. У киплячу воду додайте сіль, цукор і гвоздику. Поваріть розсіл деякий час до повного розчинення спецій, після чого остудіть до кімнатної температури і залийте ним підготовлені ягоди. Розсіл повинен покривати ягоди повністю і доходити до горлечка банки. Щільно закрийте заготівлю кришкою і відправте на тижневе зберігання при прохолодній температурі. Після відведеного терміну попереднього зберігання, відправте ягоди в льох на тривалий зимовий час. Стерильна скляна тара допоможе збільшити термін зберігання моченой брусниці оскільки не піддається окисленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мочена брусниця з цукром на зиму
Така заготівля стане незамінним компонентом безлічі різноманітних страв, наприклад, салатів, гарячих страв або ситної випічки. Далі підкажемо, як
Як приготувати морс з брусниці
Брусничний морс - вітамінний напій, отриманий з ягідного соку і цукрового сиропу. Кілька цікавих варіацій приготування цього чудового напою, детально
Брусниця в сиропі на зиму
Погодьтеся, просто закатати брусницю в сиропі - справа нехитра, але можна заготовити цю північну ягоду і по-особливому. Далі підкажемо тільки самі
Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
Брусниця мочена на зиму
Взимку таку заготовку можна пустити в хід в якості пікантного доповнення до салату або м'ясної страви, а можна і в десертах застосовувати. Мочена
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - корисна ягода, яка завдяки що міститься в ній бензойної кислоти чудово зберігатися взимку. Ось про це ми поговоримо в нашій статті. Ми