» » Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт

Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт

Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт
Мочіння продуктів - один з найстаріших способів заготівлі, не втратив актуальності і в наші дні. В процесі мочіння продукти надовго зберігають свій колір, смакові якості і користь, а зберігання заготовки в прохолоді дозволить тривалий час насолоджуватися приготованим стравою.
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт приготування якого не вимагає особливих зусиль і фінансових витрат, а тому так популярний серед любителів домашніх заготовок.

Як зробити моченую брусницю з цукром на зиму?


Використання невеликої кількості цукру при замочуванні ягід дозволяє заготівлі зберігатися у власному соку, що краще звичайної консервації. Цілі ягідки брусниці послужать чудовою прикрасою для овочевих салатів, а ягідні морси піднімуть вітамінний запас організму.
Інгредієнти:

  • ягоди брусниці - 45 кг;

  • цукор - 580 г;

  • вода - 25 л;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Стиглі ягоди переберіть, промийте, обсушіть і укладіть щільними шарами в заздалегідь простерилизованную тару. Для приготування сиропу доведіть рідину до кипіння, додайте цукор і корицю, проваріть деякий час до розчинення цукру. Остудіть приготований сироп і залити ним ягоди. Накрийте заготівлю марлею і залиште на кілька днів зберігання при кімнатній температурі, помістивши тару з ягодами в глибоку посуд для збору сиропу. Після закінчення часу накрийте банки чистими капроновими кришками і відправте в холод для тривалого зберігання.

    Мочені яблука з брусницею в банках


    Інгредієнти:

  • яблука - 95 кг;

  • ягоди брусниці - 850 г;

  • вода - 45 л;

  • цукор - 950 г;

  • сіль - 85 м;

  • листя брусниці - 195 р.


  • Приготування
    Переберіть і промийте ягоди брусниці, яблука і брусничні листя. Розкладіть яблука по стерильному посуді плодоніжками вгору і пересипте фрукти брусницею, накривши заготівлю брусничными листям. Доведіть воду до кипіння, додайте залишилися інгредієнти, потім пару хвилин і охолодіть. Готовим розсолом залийте заготівлю, накрийте вміст марлею, покладіть зверху дерев'яний круг, встановіть вантаж і відправте в холод. Через тиждень можна приступити до дегустації заготовки.

    Мочена брусниця на зиму без цукру


    Інгредієнти:

  • ягоди брусниці - 35 кг;

  • вода - 7 л.


  • Приготування
    Перебрані, промиті і просушені ягоди залийте водою і поставте на зберігання в холодне місце. Ягоди приготуються через два місяці. Їх готовність визначається желеподібної консистенції рідини і її фарбуванням в червоний колір. Прийнято подавати таку брусницю з медом і цукром.

    Брусниця мочена з сіллю - рецепт приготування


    Урізноманітнити овочеві салати і холодні закуски допоможе ароматна брусниця з сіллю, з рецептом якої можна ознайомитися нижче.
    Інгредієнти:

  • ягоди брусниці - 980 р;

  • вода - 980 мл;

  • цукор - 5 г;

  • сіль - 15 г;

  • гвоздика – 3 бутона.


  • Приготування
    Промиту і просушену брусницю розкладіть по стерильної скляній тарі. У киплячу воду додайте сіль, цукор і гвоздику. Поваріть розсіл деякий час до повного розчинення спецій, після чого остудіть до кімнатної температури і залийте ним підготовлені ягоди. Розсіл повинен покривати ягоди повністю і доходити до горлечка банки. Щільно закрийте заготівлю кришкою і відправте на тижневе зберігання при прохолодній температурі. Після відведеного терміну попереднього зберігання, відправте ягоди в льох на тривалий зимовий час. Стерильна скляна тара допоможе збільшити термін зберігання моченой брусниці оскільки не піддається окисленню.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:13
    Переглядів: 45