Мочіння продуктів - один з найстаріших способів заготівлі, не втратив актуальності і в наші дні. В процесі мочіння продукти надовго зберігають свій колір, смакові якості і користь, а зберігання заготовки в прохолоді дозволить тривалий час насолоджуватися приготованим стравою.
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт приготування якого не вимагає особливих зусиль і фінансових витрат, а тому так популярний серед любителів домашніх заготовок.
Як зробити моченую брусницю з цукром на зиму?
Використання невеликої кількості цукру при замочуванні ягід дозволяє заготівлі зберігатися у власному соку, що краще звичайної консервації. Цілі ягідки брусниці послужать чудовою прикрасою для овочевих салатів, а ягідні морси піднімуть вітамінний запас організму.
Інгредієнти: ягоди брусниці - 45 кг; цукор - 580 г; вода - 25 л; кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Стиглі ягоди переберіть, промийте, обсушіть і укладіть щільними шарами в заздалегідь простерилизованную тару. Для приготування сиропу доведіть рідину до кипіння, додайте цукор і корицю, проваріть деякий час до розчинення цукру. Остудіть приготований сироп і залити ним ягоди. Накрийте заготівлю марлею і залиште на кілька днів зберігання при кімнатній температурі, помістивши тару з ягодами в глибоку посуд для збору сиропу. Після закінчення часу накрийте банки чистими капроновими кришками і відправте в холод для тривалого зберігання.
Мочені яблука з брусницею в банках
Інгредієнти: яблука - 95 кг; ягоди брусниці - 850 г; вода - 45 л; цукор - 950 г; сіль - 85 м; листя брусниці - 195 р. Приготування Переберіть і промийте ягоди брусниці, яблука і брусничні листя. Розкладіть яблука по стерильному посуді плодоніжками вгору і пересипте фрукти брусницею, накривши заготівлю брусничными листям. Доведіть воду до кипіння, додайте залишилися інгредієнти, потім пару хвилин і охолодіть. Готовим розсолом залийте заготівлю, накрийте вміст марлею, покладіть зверху дерев'яний круг, встановіть вантаж і відправте в холод. Через тиждень можна приступити до дегустації заготовки.
Мочена брусниця на зиму без цукру
Інгредієнти: ягоди брусниці - 35 кг; вода - 7 л. Приготування Перебрані, промиті і просушені ягоди залийте водою і поставте на зберігання в холодне місце. Ягоди приготуються через два місяці. Їх готовність визначається желеподібної консистенції рідини і її фарбуванням в червоний колір. Прийнято подавати таку брусницю з медом і цукром.
Брусниця мочена з сіллю - рецепт приготування
Урізноманітнити овочеві салати і холодні закуски допоможе ароматна брусниця з сіллю, з рецептом якої можна ознайомитися нижче.
Інгредієнти: ягоди брусниці - 980 р; вода - 980 мл; цукор - 5 г; сіль - 15 г; гвоздика – 3 бутона. Приготування Промиту і просушену брусницю розкладіть по стерильної скляній тарі. У киплячу воду додайте сіль, цукор і гвоздику. Поваріть розсіл деякий час до повного розчинення спецій, після чого остудіть до кімнатної температури і залийте ним підготовлені ягоди. Розсіл повинен покривати ягоди повністю і доходити до горлечка банки. Щільно закрийте заготівлю кришкою і відправте на тижневе зберігання при прохолодній температурі. Після відведеного терміну попереднього зберігання, відправте ягоди в льох на тривалий зимовий час. Стерильна скляна тара допоможе збільшити термін зберігання моченой брусниці оскільки не піддається окисленню.