Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Брусниця – ягода дуже корисна. Щоб зберегти максимум вітамінів, ми вам зараз розповімо рецепти приготування брусниці на зиму без варіння.
Брусниця в сиропі на зиму без варіння
Інгредієнти:
вода питна – 350 мл;
лимонний сік ;
цукровий пісок – 400 г;
стиглої ягоди брусниці – 900 р.
Приготування
Спершу ягоди брусниці перебираємо, видаляючи пошкоджені, а потім добре промиваємо.
Розміщуємо їх на рушник, щоб ягідки обсохнули.
Після цього викладаємо їх у підготовлені заздалегідь сухі банки.
Варимо цукровий сироп, додавши за смаком сік лимона.
Приготовленим гарячим сиропом заливаємо ягоди і закриваємо.
Брусниця мочена без варіння на зиму – рецепт
Інгредієнти:
брусниця свіжа – 7 кг;
сіль – 10 г;
вода питна – 28 літра;
цукор – 170 р.
Приготування
У воду додаємо цукор, сіль, кип'ятимо і чекаємо, щоб інгредієнти розчинилися. Потім сироп охолодити.
Перебираємо ягідки брусниці, видаляючи недозрілі і зіпсовані. Добре промиваємо під проточною водою, а потім просушуємо.
Поміщаємо підготовлені ягоди в чисті сухі банки, заливаємо охолодженим сиропом, закриваємо і прибираємо на зберігання.
Заготівля брусниці на зиму без варіння
Інгредієнти:
цукор – 15-2 кг;
ягоди свіжої брусниці – 1 кг.
Приготування
Перебираємо брусницю, прибираючи сміття і видаляючи пошкоджені ягідки.
Промиваємо брусницю, обсушуємо, помістивши на рушник.
Далі ягоди подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Засипаємо цукром отриману масу, накриваємо суміш і на ніч залишаємо.
Ранок розкладаємо брусницю з підготовленим баночках, закриваємо їх і відправляємо в холод.
Брусниця у власному соку на зиму без варіння – рецепт
Інгредієнти:
ягоди брусниці – 10 кг.
Приготування
Спершу ягоди брусниці дуже добре промиваємо й обсушуємо.
Невелика кількість брусниці викладаємо в дерев'яний бочонок і добре тиснемо чистими руками до утворення соку.
Поступово додаємо інші ягоди і повторюємо процедуру.
Так проробляємо з усіма ягодами, перетворюючи їх в кашку.
Зверху викладаємо гніт і прибираємо бочонок в льох на зберігання.
Як заготовити брусницю на зиму без варіння?
Інгредієнти:
вода питна – 400 мл;
ягоди брусниці – 1 кг;
паличка кориці – 1 шт.;
цукор – 200 г;
цедра лимона.
Приготування
Свіжозібрані ягоди брусниці промиваємо і злегка обсушуємо.
Поміщаємо їх у підготовлені баночки.
Воду кип'ятимо, додаємо в неї цукор, цедру і паличку кориці. Варимо сироп не більше 7 хвилин, а потім проціджуємо.
Заливаємо сиропом ягоди, закриваємо дахами і ховаємо в холод.
Брусниця в сиропі на зиму без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Брусниця мочена без варіння на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Заготівля брусниці на зиму без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Брусниця у власному соку на зиму без варіння – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як заготовити брусницю на зиму без варіння?
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Брусниця в сиропі без варіння на зиму
Встигніть заготовити пару баночок цієї дивовижної консервації. Далі підкажемо, як цікаво застосувати невелику кількість брусниці, розповімо, як
Мочена брусниця з цукром на зиму
Така заготівля стане незамінним компонентом безлічі різноманітних страв, наприклад, салатів, гарячих страв або ситної випічки. Далі підкажемо, як
Брусниця мочена на зиму
Взимку таку заготовку можна пустити в хід в якості пікантного доповнення до салату або м'ясної страви, а можна і в десертах застосовувати. Мочена
Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - корисна ягода, яка завдяки що міститься в ній бензойної кислоти чудово зберігатися взимку. Ось про це ми поговоримо в нашій статті. Ми
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.