Вернуться назад Распечатать

Брусниця на зиму без варіння – рецепти

Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Брусниця – ягода дуже корисна. Щоб зберегти максимум вітамінів, ми вам зараз розповімо рецепти приготування брусниці на зиму без варіння.
Брусниця в сиропі на зиму без варіння
Інгредієнти:

  • вода питна – 350 мл;

  • лимонний сік ;

  • цукровий пісок – 400 г;

  • стиглої ягоди брусниці – 900 р.


  • Приготування

  • Спершу ягоди брусниці перебираємо, видаляючи пошкоджені, а потім добре промиваємо.

  • Розміщуємо їх на рушник, щоб ягідки обсохнули.

  • Після цього викладаємо їх у підготовлені заздалегідь сухі банки.

  • Варимо цукровий сироп, додавши за смаком сік лимона.

  • Приготовленим гарячим сиропом заливаємо ягоди і закриваємо.


  • Брусниця мочена без варіння на зиму – рецепт
    Інгредієнти:

  • брусниця свіжа – 7 кг;

  • сіль – 10 г;

  • вода питна – 28 літра;

  • цукор – 170 р.


  • Приготування

  • У воду додаємо цукор, сіль, кип'ятимо і чекаємо, щоб інгредієнти розчинилися. Потім сироп охолодити.

  • Перебираємо ягідки брусниці, видаляючи недозрілі і зіпсовані. Добре промиваємо під проточною водою, а потім просушуємо.

  • Поміщаємо підготовлені ягоди в чисті сухі банки, заливаємо охолодженим сиропом, закриваємо і прибираємо на зберігання.


  • Заготівля брусниці на зиму без варіння
    Інгредієнти:

  • цукор – 15-2 кг;

  • ягоди свіжої брусниці – 1 кг.


  • Приготування

  • Перебираємо брусницю, прибираючи сміття і видаляючи пошкоджені ягідки.

  • Промиваємо брусницю, обсушуємо, помістивши на рушник.

  • Далі ягоди подрібнюємо будь-яким зручним способом.

  • Засипаємо цукром отриману масу, накриваємо суміш і на ніч залишаємо.

  • Ранок розкладаємо брусницю з підготовленим баночках, закриваємо їх і відправляємо в холод.


  • Брусниця у власному соку на зиму без варіння – рецепт
    Інгредієнти:

  • ягоди брусниці – 10 кг.


  • Приготування

  • Спершу ягоди брусниці дуже добре промиваємо й обсушуємо.

  • Невелика кількість брусниці викладаємо в дерев'яний бочонок і добре тиснемо чистими руками до утворення соку.

  • Поступово додаємо інші ягоди і повторюємо процедуру.

  • Так проробляємо з усіма ягодами, перетворюючи їх в кашку.

  • Зверху викладаємо гніт і прибираємо бочонок в льох на зберігання.


  • Як заготовити брусницю на зиму без варіння?
    Інгредієнти:

  • вода питна – 400 мл;

  • ягоди брусниці – 1 кг;

  • паличка кориці – 1 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • цедра лимона.


  • Приготування

  • Свіжозібрані ягоди брусниці промиваємо і злегка обсушуємо.

  • Поміщаємо їх у підготовлені баночки.

  • Воду кип'ятимо, додаємо в неї цукор, цедру і паличку кориці. Варимо сироп не більше 7 хвилин, а потім проціджуємо.

  • Заливаємо сиропом ягоди, закриваємо дахами і ховаємо в холод.