Брусниця – ягода дуже корисна. Щоб зберегти максимум вітамінів, ми вам зараз розповімо рецепти приготування брусниці на зиму без варіння.
Брусниця в сиропі на зиму без варіння
Інгредієнти: вода питна – 350 мл; лимонний сік ; цукровий пісок – 400 г; стиглої ягоди брусниці – 900 р. Приготування Спершу ягоди брусниці перебираємо, видаляючи пошкоджені, а потім добре промиваємо. Розміщуємо їх на рушник, щоб ягідки обсохнули. Після цього викладаємо їх у підготовлені заздалегідь сухі банки. Варимо цукровий сироп, додавши за смаком сік лимона. Приготовленим гарячим сиропом заливаємо ягоди і закриваємо. Брусниця мочена без варіння на зиму – рецепт
Інгредієнти: брусниця свіжа – 7 кг; сіль – 10 г; вода питна – 28 літра; цукор – 170 р. Приготування У воду додаємо цукор, сіль, кип'ятимо і чекаємо, щоб інгредієнти розчинилися. Потім сироп охолодити. Перебираємо ягідки брусниці, видаляючи недозрілі і зіпсовані. Добре промиваємо під проточною водою, а потім просушуємо. Поміщаємо підготовлені ягоди в чисті сухі банки, заливаємо охолодженим сиропом, закриваємо і прибираємо на зберігання. Заготівля брусниці на зиму без варіння
Інгредієнти: цукор – 15-2 кг; ягоди свіжої брусниці – 1 кг. Приготування Перебираємо брусницю, прибираючи сміття і видаляючи пошкоджені ягідки. Промиваємо брусницю, обсушуємо, помістивши на рушник. Далі ягоди подрібнюємо будь-яким зручним способом. Засипаємо цукром отриману масу, накриваємо суміш і на ніч залишаємо. Ранок розкладаємо брусницю з підготовленим баночках, закриваємо їх і відправляємо в холод. Брусниця у власному соку на зиму без варіння – рецепт
Інгредієнти: ягоди брусниці – 10 кг. Приготування Спершу ягоди брусниці дуже добре промиваємо й обсушуємо. Невелика кількість брусниці викладаємо в дерев'яний бочонок і добре тиснемо чистими руками до утворення соку. Поступово додаємо інші ягоди і повторюємо процедуру. Так проробляємо з усіма ягодами, перетворюючи їх в кашку. Зверху викладаємо гніт і прибираємо бочонок в льох на зберігання. Як заготовити брусницю на зиму без варіння?
Інгредієнти: вода питна – 400 мл; ягоди брусниці – 1 кг; паличка кориці – 1 шт.; цукор – 200 г; цедра лимона. Приготування Свіжозібрані ягоди брусниці промиваємо і злегка обсушуємо. Поміщаємо їх у підготовлені баночки. Воду кип'ятимо, додаємо в неї цукор, цедру і паличку кориці. Варимо сироп не більше 7 хвилин, а потім проціджуємо. Заливаємо сиропом ягоди, закриваємо дахами і ховаємо в холод.