Брусниця в сиропі без варіння на зиму
Брусницю не дарма вважають царської ягодою. Її корисні, а ще правильніше сказати лікувальні властивості здавна результативно використовуються для боротьби з багатьма недугами. Цінність мають як листя, так і ягоди. В останніх міститься цілий ряд вітамінів і незамінних мікро - і макроелементів. Ягоди мають також антигельмінтною дією, сприяють виведенню солей і токсинів, що допомагають при гіпертонії і ревматизмі, полегшують перебіг туберкульозу та жовтяниці. І це ще не повний список всіляких цінних властивостей брусниці, які ну просто необхідно зберегти на зиму, щоб використовувати їх за призначенням круглы рік. Самими кращими способами заготівлі ягід є варіанти, що виключають їх термічну обробку. Ми сьогодні розповімо, як зберегти брусницю на зиму без варіння в сиропі.
Інгредієнти:
брусниця – 980 р;
цукор-пісок – 220 г;
фільтрована вода – 480 мл;
кориця (паличка) – 1 шт.;
цедра лимона – 5-10 р.
Приготування
Для заготівлі брусниці на зиму в сиропі за даним рецептом ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім з води і цукрового піску варимо цукровий сироп. Для цього змішуємо компоненти в каструльці і при частому помішуванні доводимо до кипіння. Після розчинення всіх кристалів додаємо в солодку рідину лимонну цедру і паличку кориці, проварюємо масу протягом семи хвилин і проціджують.
Заповнюємо стерильні баночки підготовленими ягодами на дві третини від всього обсягу, заливаємо гарячим сиропом і даємо охолонути. Тепер прикриваємо ємності капроновими кришечками і маємо для зберігання брусницю в сиропі на полиці холодильника або в погребі.
Брусницю в сиропі за цим рецептом можна їсти просто так або ж використовувати її в якості начинки для приготування пиріжків або іншої випічки. Також ягоди стануть відмінним доповненням до солодких десертів або основою ягідного корисного морсу. Не залишиться осторонь і сироп з брусниці. З нього можна приготувати смачний і корисний соус для подачі його до смаженого або відварного м'яса, запеченої птиці та інших страв. Крім того, якщо додати сироп до квашеної капусти, смак закуски набуває приголомшливі нові смакові відтінки, а також змінюється зовнішній вигляд капусти.
Інгредієнти:
брусниця – 980 р;
цукор-пісок – 55 г;
фільтрована вода – 980 мл;
кориця (паличка) – 1 шт.;
сіль кам'яна велика не йодована – 5 г;
бутони гвоздики – 2 шт.
Приготування
Смачної і корисної виходить мочені ягоди. Як зварити сироп для такої брусниці? У цьому випадку доводимо воду до кипіння, додаємо цукор-пісок та сіль, даємо кристалам при постійному помішуванні розчинитися і кидаємо паличку кориці і бутони гвоздики. Після того, як сироп прокипить протягом десяти хвилин, даємо йому охолонути і витягаємо тепер гвоздику і корицю.
Брусницю ретельно промиваємо, попередньо перебравши ягідки і позбувшись від зіпсованих і сумнівних примірників, і даємо їм добре обсохнути. Тепер укладаємо ягідну масу у завчасно підготовлені стерильні сухі банки, заливаємо її остившім сиропом, прикриваємо судини пергаментним папером і перев'язуємо мотузкою. Зберігати таку заготовку рекомендується на полиці холодильника або холодному погребі.
Мочені ягоди брусниці, заготовлені за даним рецептом, стануть прекрасним доповненням до м'ясних страв і птиці. Крім того, таку брусницю додають в різні салати і вінегрети, підвищуючи тим самим харчову цінність страв, додаючи їм пікантності і освіжаючи їх смак.
Як зробити брусницю в сиропі з цукром без варіння на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Для заготівлі брусниці на зиму в сиропі за даним рецептом ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім з води і цукрового піску варимо цукровий сироп. Для цього змішуємо компоненти в каструльці і при частому помішуванні доводимо до кипіння. Після розчинення всіх кристалів додаємо в солодку рідину лимонну цедру і паличку кориці, проварюємо масу протягом семи хвилин і проціджують.
Заповнюємо стерильні баночки підготовленими ягодами на дві третини від всього обсягу, заливаємо гарячим сиропом і даємо охолонути. Тепер прикриваємо ємності капроновими кришечками і маємо для зберігання брусницю в сиропі на полиці холодильника або в погребі.
Брусницю в сиропі за цим рецептом можна їсти просто так або ж використовувати її в якості начинки для приготування пиріжків або іншої випічки. Також ягоди стануть відмінним доповненням до солодких десертів або основою ягідного корисного морсу. Не залишиться осторонь і сироп з брусниці. З нього можна приготувати смачний і корисний соус для подачі його до смаженого або відварного м'яса, запеченої птиці та інших страв. Крім того, якщо додати сироп до квашеної капусти, смак закуски набуває приголомшливі нові смакові відтінки, а також змінюється зовнішній вигляд капусти.
Мочена брусниця на зиму в цукровому сиропі без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Смачної і корисної виходить мочені ягоди. Як зварити сироп для такої брусниці? У цьому випадку доводимо воду до кипіння, додаємо цукор-пісок та сіль, даємо кристалам при постійному помішуванні розчинитися і кидаємо паличку кориці і бутони гвоздики. Після того, як сироп прокипить протягом десяти хвилин, даємо йому охолонути і витягаємо тепер гвоздику і корицю.
Брусницю ретельно промиваємо, попередньо перебравши ягідки і позбувшись від зіпсованих і сумнівних примірників, і даємо їм добре обсохнути. Тепер укладаємо ягідну масу у завчасно підготовлені стерильні сухі банки, заливаємо її остившім сиропом, прикриваємо судини пергаментним папером і перев'язуємо мотузкою. Зберігати таку заготовку рекомендується на полиці холодильника або холодному погребі.
Мочені ягоди брусниці, заготовлені за даним рецептом, стануть прекрасним доповненням до м'ясних страв і птиці. Крім того, таку брусницю додають в різні салати і вінегрети, підвищуючи тим самим харчову цінність страв, додаючи їм пікантності і освіжаючи їх смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мочена брусниця з цукром на зиму
Така заготівля стане незамінним компонентом безлічі різноманітних страв, наприклад, салатів, гарячих страв або ситної випічки. Далі підкажемо, як
Брусниця в сиропі на зиму
Погодьтеся, просто закатати брусницю в сиропі - справа нехитра, але можна заготовити цю північну ягоду і по-особливому. Далі підкажемо тільки самі
Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
Брусниця мочена на зиму
Взимку таку заготовку можна пустити в хід в якості пікантного доповнення до салату або м'ясної страви, а можна і в десертах застосовувати. Мочена
Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.