Брусниця в сиропі на зиму
Цінні властивості брусниці можна зберегти протягом усього року, заготовивши ягоди на зиму в цукровому сиропі. Пропонуємо варіації такого корисного ласощі, тонкощі приготування якого ми викладемо в рецептах нижче.
Кількість інгредієнтів в рецептурі вказано в розрахунку на одну трилітрову скляну банку заготовки. Брусницю слід вибирати стиглу, целенькую без пошкоджень і вм'ятин.
Інгредієнти:
брусниця – 995 г;
цукор-пісок 340 г;
фільтрована вода – 19-2 л;
цедра лимонна – 15-20 р.
Приготування
Промиваємо ягоди дбайливо і акуратно в прохолодній воді і залишаємо в друшляку стікати.
Тепер розповімо, як приготувати сам сироп для заготівлі брусниці на зиму. Ставимо в каструлі на плиті підігріватися необхідну кількість води, а тим часом натираємо на спеціальній тертці цедру лимона.
У гарячу воду додаємо цукровий пісок, кидаємо цедру і після закипання проварюємо протягом п'яти хвилин.
Після того як отриманий сироп охолоне до температури 65 градусів, проціджуємо його і заливаємо їм підготовлені і укладені в простерилизованную банку ягоди брусниці.
Укупориваем ємність прокип'яченої кришкою і після остаточного охолодження ставимо на полицю холодильника або в холодний льох для зберігання.
Інгредієнти:
брусниця – 995 г;
яблука – 245 г;
цукор-пісок – 14 кг;
фільтрована вода – 06 л;
гвоздика у бутонах – 5 шт.;
паличка кориці – 1 шт.;
апельсинові або лимонні кірки – 1 велика жменя.
Приготування
Спочатку готуємо сироп для брусниці. Ставимо кип'ятитися воду, додаємо цукровий пісок і кидаємо кірки цитрусових. Яблучка моєму, очищаємо від шкірки і нутрощів і нарізаємо часточками або кубиками. Закладаємо яблучні скибочки в киплячий сироп і варимо його при періодичному дбайливому перемішуванні протягом двадцяти хвилин.
За цей час готуємо брусницю. Ягідки промиваємо і додаємо разом з бутонами гвоздики і паличкою кориці в киплячий сироп.
Даємо заготівлі прокипіти після повторного закипання протягом п'яти хвилин і відразу ж розфасовуємо її по стерильним баночках. Укупориваем ємності стерильними кришками і після повного охолодження ласощі в перевернутому вигляді ставимо судини з ним в прохолодне місце для зберігання.
В даному випадку для приготування брусниці в сиропі ми не будемо використовувати воду.
Інгредієнти:
брусниця – 995 г;
цукор-пісок – 215 р.
Приготування
Ягоди спочатку перебираємо, промиваємо, обсушуємо, поділяємо візуально на дві частини і одну з них засипаємо в емальованій ємності на деякий час цукровим піском.
Після того як брусниця виділить сік, ставимо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо її при частому дбайливому перемішуванні до кипіння.
Тепер додаємо ягоди, даємо ласощів закипіти, після чого розфасовуємо його по стерильним баночках, укупориваем ємності простерилизованными кришками і після охолодження зберігаємо заготовку на полиці холодильника.
Брусницю можна заготовити і в холодному цукровому сиропі. Також як і в перших двох рецептах можна використовувати при цьому різні пряні добавки, орієнтуючись на свій смак.
Інгредієнти:
брусниця – 995 г;
цукор-пісок 340 г;
фільтрована вода – 490 мл;
прянощі за бажанням – за смаком.
Приготування
Для реалізації ідеї кип'ятимо воду з цукром-піском, додавши при цьому за бажанням гвоздику, корицю, цедру або кірки цитрусових і т. д.
Після повного охолодження сиропу при кімнатних умовах проціджуємо його і заливаємо їм укладені в простерилизованную банку ягоди.
Ємність заповнюємо брусницею тільки наполовину, а сироп доливаємо до верху. Прикриваємо заготівлю стерильною кришкою і розташовуємо на полиці холодильника для подальшого зберігання.
Як зробити брусницю в сиропі з цукром – рецепт цінної заготовки на зиму
Кількість інгредієнтів в рецептурі вказано в розрахунку на одну трилітрову скляну банку заготовки. Брусницю слід вибирати стиглу, целенькую без пошкоджень і вм'ятин.
Інгредієнти:
Приготування
Пряна брусниця в цукровому сиропі на зиму з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Брусниця в сиропі без води з цукром – простий рецепт на зиму
В даному випадку для приготування брусниці в сиропі ми не будемо використовувати воду.
Інгредієнти:
Приготування
Брусниця в холодному цукровому сиропі на зиму
Брусницю можна заготовити і в холодному цукровому сиропі. Також як і в перших двох рецептах можна використовувати при цьому різні пряні добавки, орієнтуючись на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Брусниця в сиропі без варіння на зиму
Встигніть заготовити пару баночок цієї дивовижної консервації. Далі підкажемо, як цікаво застосувати невелику кількість брусниці, розповімо, як
Мочена брусниця з цукром на зиму
Така заготівля стане незамінним компонентом безлічі різноманітних страв, наприклад, салатів, гарячих страв або ситної випічки. Далі підкажемо, як
Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
Брусниця мочена на зиму
Взимку таку заготовку можна пустити в хід в якості пікантного доповнення до салату або м'ясної страви, а можна і в десертах застосовувати. Мочена
Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.