» » Брусниця в сиропі на зиму

Брусниця в сиропі на зиму

Брусниця в сиропі на зиму
Цінні властивості брусниці можна зберегти протягом усього року, заготовивши ягоди на зиму в цукровому сиропі. Пропонуємо варіації такого корисного ласощі, тонкощі приготування якого ми викладемо в рецептах нижче.

Як зробити брусницю в сиропі з цукром – рецепт цінної заготовки на зиму


Кількість інгредієнтів в рецептурі вказано в розрахунку на одну трилітрову скляну банку заготовки. Брусницю слід вибирати стиглу, целенькую без пошкоджень і вм'ятин.
Інгредієнти:

  • брусниця – 995 г;

  • цукор-пісок 340 г;

  • фільтрована вода – 19-2 л;

  • цедра лимонна – 15-20 р.


  • Приготування

  • Промиваємо ягоди дбайливо і акуратно в прохолодній воді і залишаємо в друшляку стікати.

  • Тепер розповімо, як приготувати сам сироп для заготівлі брусниці на зиму. Ставимо в каструлі на плиті підігріватися необхідну кількість води, а тим часом натираємо на спеціальній тертці цедру лимона.

  • У гарячу воду додаємо цукровий пісок, кидаємо цедру і після закипання проварюємо протягом п'яти хвилин.

  • Після того як отриманий сироп охолоне до температури 65 градусів, проціджуємо його і заливаємо їм підготовлені і укладені в простерилизованную банку ягоди брусниці.

  • Укупориваем ємність прокип'яченої кришкою і після остаточного охолодження ставимо на полицю холодильника або в холодний льох для зберігання.


  • Пряна брусниця в цукровому сиропі на зиму з яблуками


    Інгредієнти:

  • брусниця – 995 г;

  • яблука – 245 г;

  • цукор-пісок – 14 кг;

  • фільтрована вода – 06 л;

  • гвоздика у бутонах – 5 шт.;

  • паличка кориці – 1 шт.;

  • апельсинові або лимонні кірки – 1 велика жменя.


  • Приготування

  • Спочатку готуємо сироп для брусниці. Ставимо кип'ятитися воду, додаємо цукровий пісок і кидаємо кірки цитрусових. Яблучка моєму, очищаємо від шкірки і нутрощів і нарізаємо часточками або кубиками. Закладаємо яблучні скибочки в киплячий сироп і варимо його при періодичному дбайливому перемішуванні протягом двадцяти хвилин.

  • За цей час готуємо брусницю. Ягідки промиваємо і додаємо разом з бутонами гвоздики і паличкою кориці в киплячий сироп.

  • Даємо заготівлі прокипіти після повторного закипання протягом п'яти хвилин і відразу ж розфасовуємо її по стерильним баночках. Укупориваем ємності стерильними кришками і після повного охолодження ласощі в перевернутому вигляді ставимо судини з ним в прохолодне місце для зберігання.


  • Брусниця в сиропі без води з цукром – простий рецепт на зиму


    В даному випадку для приготування брусниці в сиропі ми не будемо використовувати воду.
    Інгредієнти:

  • брусниця – 995 г;

  • цукор-пісок – 215 р.


  • Приготування

  • Ягоди спочатку перебираємо, промиваємо, обсушуємо, поділяємо візуально на дві частини і одну з них засипаємо в емальованій ємності на деякий час цукровим піском.

  • Після того як брусниця виділить сік, ставимо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо її при частому дбайливому перемішуванні до кипіння.

  • Тепер додаємо ягоди, даємо ласощів закипіти, після чого розфасовуємо його по стерильним баночках, укупориваем ємності простерилизованными кришками і після охолодження зберігаємо заготовку на полиці холодильника.


  • Брусниця в холодному цукровому сиропі на зиму


    Брусницю можна заготовити і в холодному цукровому сиропі. Також як і в перших двох рецептах можна використовувати при цьому різні пряні добавки, орієнтуючись на свій смак.
    Інгредієнти:

  • брусниця – 995 г;

  • цукор-пісок 340 г;

  • фільтрована вода – 490 мл;

  • прянощі за бажанням – за смаком.


  • Приготування

  • Для реалізації ідеї кип'ятимо воду з цукром-піском, додавши при цьому за бажанням гвоздику, корицю, цедру або кірки цитрусових і т. д.

  • Після повного охолодження сиропу при кімнатних умовах проціджуємо його і заливаємо їм укладені в простерилизованную банку ягоди.

  • Ємність заповнюємо брусницею тільки наполовину, а сироп доливаємо до верху. Прикриваємо заготівлю стерильною кришкою і розташовуємо на полиці холодильника для подальшого зберігання.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:12
    Переглядів: 46