Цінні властивості брусниці можна зберегти протягом усього року, заготовивши ягоди на зиму в цукровому сиропі. Пропонуємо варіації такого корисного ласощі, тонкощі приготування якого ми викладемо в рецептах нижче.
Як зробити брусницю в сиропі з цукром – рецепт цінної заготовки на зиму
Кількість інгредієнтів в рецептурі вказано в розрахунку на одну трилітрову скляну банку заготовки. Брусницю слід вибирати стиглу, целенькую без пошкоджень і вм'ятин.
Інгредієнти: брусниця – 995 г; цукор-пісок 340 г; фільтрована вода – 19-2 л; цедра лимонна – 15-20 р. Приготування Промиваємо ягоди дбайливо і акуратно в прохолодній воді і залишаємо в друшляку стікати. Тепер розповімо, як приготувати сам сироп для заготівлі брусниці на зиму. Ставимо в каструлі на плиті підігріватися необхідну кількість води, а тим часом натираємо на спеціальній тертці цедру лимона. У гарячу воду додаємо цукровий пісок, кидаємо цедру і після закипання проварюємо протягом п'яти хвилин. Після того як отриманий сироп охолоне до температури 65 градусів, проціджуємо його і заливаємо їм підготовлені і укладені в простерилизованную банку ягоди брусниці. Укупориваем ємність прокип'яченої кришкою і після остаточного охолодження ставимо на полицю холодильника або в холодний льох для зберігання. Пряна брусниця в цукровому сиропі на зиму з яблуками
Інгредієнти: брусниця – 995 г; яблука – 245 г; цукор-пісок – 14 кг; фільтрована вода – 06 л; гвоздика у бутонах – 5 шт.; паличка кориці – 1 шт.; апельсинові або лимонні кірки – 1 велика жменя. Приготування Спочатку готуємо сироп для брусниці. Ставимо кип'ятитися воду, додаємо цукровий пісок і кидаємо кірки цитрусових. Яблучка моєму, очищаємо від шкірки і нутрощів і нарізаємо часточками або кубиками. Закладаємо яблучні скибочки в киплячий сироп і варимо його при періодичному дбайливому перемішуванні протягом двадцяти хвилин. За цей час готуємо брусницю. Ягідки промиваємо і додаємо разом з бутонами гвоздики і паличкою кориці в киплячий сироп. Даємо заготівлі прокипіти після повторного закипання протягом п'яти хвилин і відразу ж розфасовуємо її по стерильним баночках. Укупориваем ємності стерильними кришками і після повного охолодження ласощі в перевернутому вигляді ставимо судини з ним в прохолодне місце для зберігання. Брусниця в сиропі без води з цукром – простий рецепт на зиму
В даному випадку для приготування брусниці в сиропі ми не будемо використовувати воду.
Інгредієнти: брусниця – 995 г; цукор-пісок – 215 р. Приготування Ягоди спочатку перебираємо, промиваємо, обсушуємо, поділяємо візуально на дві частини і одну з них засипаємо в емальованій ємності на деякий час цукровим піском. Після того як брусниця виділить сік, ставимо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо її при частому дбайливому перемішуванні до кипіння. Тепер додаємо ягоди, даємо ласощів закипіти, після чого розфасовуємо його по стерильним баночках, укупориваем ємності простерилизованными кришками і після охолодження зберігаємо заготовку на полиці холодильника. Брусниця в холодному цукровому сиропі на зиму
Брусницю можна заготовити і в холодному цукровому сиропі. Також як і в перших двох рецептах можна використовувати при цьому різні пряні добавки, орієнтуючись на свій смак.
Інгредієнти: брусниця – 995 г; цукор-пісок 340 г; фільтрована вода – 490 мл; прянощі за бажанням – за смаком. Приготування Для реалізації ідеї кип'ятимо воду з цукром-піском, додавши при цьому за бажанням гвоздику, корицю, цедру або кірки цитрусових і т. д. Після повного охолодження сиропу при кімнатних умовах проціджуємо його і заливаємо їм укладені в простерилизованную банку ягоди. Ємність заповнюємо брусницею тільки наполовину, а сироп доливаємо до верху. Прикриваємо заготівлю стерильною кришкою і розташовуємо на полиці холодильника для подальшого зберігання.