Мочена брусниця з цукром на зиму
Серед усіх зимових заготовок особливе місце займає мочена брусниця . З ягід потім можна готувати морси, десерти, а ще можна класти її в різні салати. Як приготувати моченую брусницю з цукром, читайте нижче.
Інгредієнти:
стиглої ягоди брусниці – 1 кг;
кисло-солодке яблуко – 50 г;
питна вода – 800 мл;
цукор – 140 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Стиглі ягоди брусниці перебираємо і добре миємо. Даємо добре стекти воді. Готуємо сироп з води і цукру з додаванням солі. Потім його остуджуємо. Розкладаємо по ягоди банкам, наповнюючи їх «по плечики». Зверху кладемо по часточці яблука. Заливаємо сиропом. Горлечко обв'язуємо марлею або прикриваємо кришкою з отворами. При кімнатній температурі залишаємо на 3 тижні, а потім відправляємо в холод. Можна також тримати моченую брусницю і при кімнатній температурі, але недовго, близько місяця.
Інгредієнти:
брусниця стигла – 1 кг;
бутон гвоздики – 1 шт.;
вода очищена питна – 900 мл;
кухонна сіль – 15 г;
цукор – 100 р.
Приготування
Вимиту брусницю поміщаємо в банки. Воду кип'ятимо, додаємо спеції, сахарим, підсолюємо і пару хвилин проварюємо. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури і заливаємо їм брусницю. Банки закрити капроновими кришками і на тиждень залишаємо в прохолодному приміщенні, де витримана температура близько 10 градусів. Після цього прибираємо в льох на зберігання.
Інгредієнти:
стигла брусниця – 1 кг;
кориця – щіпка;
гвоздика – 2 шт.;
кип'ячена питна вода;
цукор – 100 р.
Приготування
Вимиті ягоди брусниці розкладаємо по пропаренным баночках, наповнюючи їх до плічок. Додаємо спеції, зверху заливаємо кип'яченою водою. Зливаємо її в ємність, додаємо цукор і кип'ятимо. Охолодженим сиропом заливаємо ягоди. Закривши банки кришками, ставимо їх у темне прохолодне місце. Брусниця буде готова вже через місяць.
Інгредієнти:
ягоди брусниці – 1 кг;
цукор – 90 г;
бутони гвоздики – 7 шт.;
запашний перець горошком – 6 шт.;
паличка кориці -1 шт.;
сіль – 10 р.
Приготування
У каструлю вливаємо потрібну кількість води. Кладемо всі спеції, сіль і цукор. Кип'ятимо, щоб цукор повністю розчинився. Потім сироп охолодити. Брусницю перебираємо, миємо, розкладаємо по заздалегідь пропаренным баночках. Вливаємо зверху сироп, закриваємо кришками і відправляємо в приміщення з низькою температурою. Десь приблизно через місяць ягоди можна використовувати за призначенням.
Мочена брусниця з цукром на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі ягоди брусниці перебираємо і добре миємо. Даємо добре стекти воді. Готуємо сироп з води і цукру з додаванням солі. Потім його остуджуємо. Розкладаємо по ягоди банкам, наповнюючи їх «по плечики». Зверху кладемо по часточці яблука. Заливаємо сиропом. Горлечко обв'язуємо марлею або прикриваємо кришкою з отворами. При кімнатній температурі залишаємо на 3 тижні, а потім відправляємо в холод. Можна також тримати моченую брусницю і при кімнатній температурі, але недовго, близько місяця.
Рецепт брусниці, моченой з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту брусницю поміщаємо в банки. Воду кип'ятимо, додаємо спеції, сахарим, підсолюємо і пару хвилин проварюємо. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури і заливаємо їм брусницю. Банки закрити капроновими кришками і на тиждень залишаємо в прохолодному приміщенні, де витримана температура близько 10 градусів. Після цього прибираємо в льох на зберігання.
Як зробити моченую брусницю з цукром?
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті ягоди брусниці розкладаємо по пропаренным баночках, наповнюючи їх до плічок. Додаємо спеції, зверху заливаємо кип'яченою водою. Зливаємо її в ємність, додаємо цукор і кип'ятимо. Охолодженим сиропом заливаємо ягоди. Закривши банки кришками, ставимо їх у темне прохолодне місце. Брусниця буде готова вже через місяць.
Брусниця мочена з цукром без варіння
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю вливаємо потрібну кількість води. Кладемо всі спеції, сіль і цукор. Кип'ятимо, щоб цукор повністю розчинився. Потім сироп охолодити. Брусницю перебираємо, миємо, розкладаємо по заздалегідь пропаренным баночках. Вливаємо зверху сироп, закриваємо кришками і відправляємо в приміщення з низькою температурою. Десь приблизно через місяць ягоди можна використовувати за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт
Ягоди брусниці найчастіше зберігаються в моченому вигляді, набуваючи максимальну соковитість від витримки в холодному приміщенні. Кілька цікавих
Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
Брусниця мочена на зиму
Взимку таку заготовку можна пустити в хід в якості пікантного доповнення до салату або м'ясної страви, а можна і в десертах застосовувати. Мочена
Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - корисна ягода, яка завдяки що міститься в ній бензойної кислоти чудово зберігатися взимку. Ось про це ми поговоримо в нашій статті. Ми
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.