Вернуться назад Распечатать

Мочена брусниця з цукром на зиму

Мочена брусниця з цукром на зиму
Серед усіх зимових заготовок особливе місце займає мочена брусниця . З ягід потім можна готувати морси, десерти, а ще можна класти її в різні салати. Як приготувати моченую брусницю з цукром, читайте нижче.

Мочена брусниця з цукром на зиму


Інгредієнти:

  • стиглої ягоди брусниці – 1 кг;

  • кисло-солодке яблуко – 50 г;

  • питна вода – 800 мл;

  • цукор – 140 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Стиглі ягоди брусниці перебираємо і добре миємо. Даємо добре стекти воді. Готуємо сироп з води і цукру з додаванням солі. Потім його остуджуємо. Розкладаємо по ягоди банкам, наповнюючи їх «по плечики». Зверху кладемо по часточці яблука. Заливаємо сиропом. Горлечко обв'язуємо марлею або прикриваємо кришкою з отворами. При кімнатній температурі залишаємо на 3 тижні, а потім відправляємо в холод. Можна також тримати моченую брусницю і при кімнатній температурі, але недовго, близько місяця.

    Рецепт брусниці, моченой з цукром


    Інгредієнти:

  • брусниця стигла – 1 кг;

  • бутон гвоздики – 1 шт.;

  • вода очищена питна – 900 мл;

  • кухонна сіль – 15 г;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування
    Вимиту брусницю поміщаємо в банки. Воду кип'ятимо, додаємо спеції, сахарим, підсолюємо і пару хвилин проварюємо. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури і заливаємо їм брусницю. Банки закрити капроновими кришками і на тиждень залишаємо в прохолодному приміщенні, де витримана температура близько 10 градусів. Після цього прибираємо в льох на зберігання.

    Як зробити моченую брусницю з цукром?


    Інгредієнти:

  • стигла брусниця – 1 кг;

  • кориця – щіпка;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • кип'ячена питна вода;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування
    Вимиті ягоди брусниці розкладаємо по пропаренным баночках, наповнюючи їх до плічок. Додаємо спеції, зверху заливаємо кип'яченою водою. Зливаємо її в ємність, додаємо цукор і кип'ятимо. Охолодженим сиропом заливаємо ягоди. Закривши банки кришками, ставимо їх у темне прохолодне місце. Брусниця буде готова вже через місяць.

    Брусниця мочена з цукром без варіння


    Інгредієнти:

  • ягоди брусниці – 1 кг;

  • цукор – 90 г;

  • бутони гвоздики – 7 шт.;

  • запашний перець горошком – 6 шт.;

  • паличка кориці -1 шт.;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    У каструлю вливаємо потрібну кількість води. Кладемо всі спеції, сіль і цукор. Кип'ятимо, щоб цукор повністю розчинився. Потім сироп охолодити. Брусницю перебираємо, миємо, розкладаємо по заздалегідь пропаренным баночках. Вливаємо зверху сироп, закриваємо кришками і відправляємо в приміщення з низькою температурою. Десь приблизно через місяць ягоди можна використовувати за призначенням.