Серед усіх зимових заготовок особливе місце займає мочена брусниця . З ягід потім можна готувати морси, десерти, а ще можна класти її в різні салати. Як приготувати моченую брусницю з цукром, читайте нижче.
Мочена брусниця з цукром на зиму
Інгредієнти: стиглої ягоди брусниці – 1 кг; кисло-солодке яблуко – 50 г; питна вода – 800 мл; цукор – 140 г; сіль – щіпка. Приготування Стиглі ягоди брусниці перебираємо і добре миємо. Даємо добре стекти воді. Готуємо сироп з води і цукру з додаванням солі. Потім його остуджуємо. Розкладаємо по ягоди банкам, наповнюючи їх «по плечики». Зверху кладемо по часточці яблука. Заливаємо сиропом. Горлечко обв'язуємо марлею або прикриваємо кришкою з отворами. При кімнатній температурі залишаємо на 3 тижні, а потім відправляємо в холод. Можна також тримати моченую брусницю і при кімнатній температурі, але недовго, близько місяця.
Рецепт брусниці, моченой з цукром
Інгредієнти: брусниця стигла – 1 кг; бутон гвоздики – 1 шт.; вода очищена питна – 900 мл; кухонна сіль – 15 г; цукор – 100 р. Приготування Вимиту брусницю поміщаємо в банки. Воду кип'ятимо, додаємо спеції, сахарим, підсолюємо і пару хвилин проварюємо. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури і заливаємо їм брусницю. Банки закрити капроновими кришками і на тиждень залишаємо в прохолодному приміщенні, де витримана температура близько 10 градусів. Після цього прибираємо в льох на зберігання.
Як зробити моченую брусницю з цукром?
Інгредієнти: стигла брусниця – 1 кг; кориця – щіпка; гвоздика – 2 шт.; кип'ячена питна вода; цукор – 100 р. Приготування Вимиті ягоди брусниці розкладаємо по пропаренным баночках, наповнюючи їх до плічок. Додаємо спеції, зверху заливаємо кип'яченою водою. Зливаємо її в ємність, додаємо цукор і кип'ятимо. Охолодженим сиропом заливаємо ягоди. Закривши банки кришками, ставимо їх у темне прохолодне місце. Брусниця буде готова вже через місяць.
Брусниця мочена з цукром без варіння
Інгредієнти: ягоди брусниці – 1 кг; цукор – 90 г; бутони гвоздики – 7 шт.; запашний перець горошком – 6 шт.; паличка кориці -1 шт.; сіль – 10 р. Приготування У каструлю вливаємо потрібну кількість води. Кладемо всі спеції, сіль і цукор. Кип'ятимо, щоб цукор повністю розчинився. Потім сироп охолодити. Брусницю перебираємо, миємо, розкладаємо по заздалегідь пропаренным баночках. Вливаємо зверху сироп, закриваємо кришками і відправляємо в приміщення з низькою температурою. Десь приблизно через місяць ягоди можна використовувати за призначенням.