Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як сушити підосичники?

Як сушити підосичники?

19-11-2016, 08:54
930
Як сушити підосичники?
Така заготівля займає значно менше місця, ніж всі банки з маринованими грибами , а спектр її застосування значно ширше. Нижче ми докладно розповімо про методи того, як сушити підосичники.

Як сушити підосичники в духовці?


Як правило, грибний сезон часто настає разом з дощами, бо можливість сушити гриби на сонці випадає рідко. Простий і поширеною альтернативою природному сушінні виступає сушка в духовій шафі.
Перед тим, як правильно сушити підосичники в домашніх умовах, гриби слід підготувати відповідним чином. Готувати гриби для сушіння досить просто, мити їх не потрібно, достатньо перебрати, а потім очистити будь-які поверхневі забруднення з допомогою щіточки або вологої серветки.
Логічно припустити, що чим дрібніше нарізані гриби, тим менше часу витрачається на їх висушування, тому наріжте гриби невеликою соломкою і розкладіть на деку так, щоб шматочки не торкалися один одного. Після, деко з подосиновиками поміщають в розігріту до 50 градусів духовку і сушать при відкритих дверцятах до випаровування основної частини вологи. Далі дверцята можна закрити, а гриби досушити вже при 60 градусах. Правильно висушені підосичники не виділяють вологу, але зберігають свою гнучкість.

Як сушити гриби, підосичники в домашніх умовах?


Якщо вам вдалося потрапити на сонячні деньки, то сушка грибів доставить куди менше клопоту. Дрібні гриби можна насадити на волосінь цілком, а великі попередньо розділити на рівні шматки. Насадивши шматочки на волосінь, їх залишають на сонці, в добре провітрюваному місці, накривши марлею, до повного виходу вологи.

Як сушити підосичники у електросушарці?


Багато хто задається питанням, чи можна сушити підосичники в сушарках . Ми відповімо, що цей спосіб не тільки показаний, але і забезпечує максимально рівномірне просушування при мінімальних клопотах.
Прискорити процес висушування допоможе нарізка підготовлених грибів не на товсті скибочки. Далі скибочки викладають на спеціальні піддони, намагаючись розподілити шматочки так, щоб вони не торкалися один одного. Радимо не нагромаджувати відразу всі піддони, а обмежиться парою-трійкою, так підосичники не запреют. Після, гриби залишають при 60 градусах, перевіряють через 10 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити шипшину в духовці?
Як сушити шипшину в духовці?
Щоб забезпечити себе і всю родину вітамінами на зиму, запасайтеся корисними рецептами. У цьому матеріалі зібрані детальні рекомендації, які
Як заморозити підосичники на зиму?
Як заморозити підосичники на зиму?
Заморожування – не менш популярний спосіб заготовити гриби, ніж сушка або консервація. На відміну від двох останніх методів, заморожування віднімає
Як заморозити підосичники?
Як заморозити підосичники?
Засолювання, маринівка, сушка грибів – всі ці способи знайомі віддавна, проте з появою містких холодильників з великими морозильними камерами часто
Як сушити лисички в домашніх умовах?
Як сушити лисички в домашніх умовах?
Зрозуміло, способів заготівлі лисичок предостатньо: можна просто заморозити свіжі гриби або законсервувати їх в пряному розсолі. Але коли мова
Як сушити гриби?
Як сушити гриби?
Серед кількох варіантів заготівлі грибів основним можна впевнено назвати їх сушіння. Адже цей метод дозволяє компактно розміщувати їх у період
Як правильно сушити гриби?
Як правильно сушити гриби?
Восени улюблене заняття всіх дачників - "грибалка". Але часом ми так захоплюємося цим, що діти гриби стає просто нікуди. Не намагайтеся додати їх у