Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заморозити підосичники на зиму?

Як заморозити підосичники на зиму?

18-11-2016, 22:09
1 108
Як заморозити підосичники на зиму?
Заготовити про запас можна абсолютно будь-які гриби, лише б вони були їстівними, і у цьому матеріалі ми поговоримо про те, як заморозити підосичники на зиму.

Як правильно заморозити свіжі підосичники на зиму?


Заморожуванню ідеально піддаються свіжі, міцні та молоді гриби, саме з них у підсумку виходять найбільш ароматні страви , а тому великі підберезники найкраще висушувати, попередньо нарізавши тонкими скибочками.
Почніть з перебирання грибів, відбираючи цілі екземпляри без гнилі і червоточин. Відібрані гриби очистіть за допомогою щітки чи вологої ганчірочки. Бажано максимально уникати контакту грибів з водою, оскільки гриби вбирають воду немов губка, рідина під час заморожування перетворюється в лід і псує якість гриба.
Перебрані і очищені від зовнішніх забруднень гриби викладіть на будь-яку велику дошку або решітку і відправте заморожуватися в такому вигляді. Після кількох годин, проведених у морозильній камері, гриби можна буде висипати в спеціальні контейнери або пакети для зберігання. Разморозку найкраще робити в холодильнику, так гриби вийдуть як свіжі.

Як правильно заморозити відварні гриби, підосичники?


Перед тим, як заморозити підосичники в домашніх умовах, багато воліють перестрахуватися і відварити гриби . Під час варіння виходять накопичені в грибах токсини, які легко насичують плодові тіла, що ростуть в забрудненому ґрунті.
Також на відварну заготовку можна пустити поламані гриби, які залишиться лише нарізати перед приміщенням в морозильну камеру.
Промиті і нарізані гриби покладіть в киплячу воду на 10 хвилин, після вийміть гриби і залиште їх в друшляку до повного охолодження. Щоб шматочки не злиплися краще всього залишити їх заморожуватися на плоскій поверхні, а вже потім всипати в пакети та контейнери.

Як заморозити смажені підосичники на зиму в морозилці?


Максимально зекономити час при приготуванні допоможе попереднє обсмажування грибів. Для приготування достатньо буде просто розігріти гриби на сковороді або в мікрохвильовій печі і вони готові для використання у рамках ваших улюблених страв.
Як і перед будь-якими іншими способами заготівлі, перед обсмаженням підосичники також очищають і протирають вологою ганчірочкою, позбавляючись від будь-яких забруднень. Деякі також вважають за краще проварити гриби перед подальшими кулінарними маніпуляціями, але ми рекомендуємо витрачати на це час лише у разі, якщо ви сумніваєтеся щодо місця збору грибів.
Очищені гриби розділіть на невеликі скибочки. Занадто дрібнити не потрібно, адже варто враховувати, що гриби і без того втратять в обсязі при обсмажуванні. Обсмажувати велика кількість грибів слід порціями, щоб виділяється рідина встигала випаровуватися, а гриби не тушкувалися у власному соку, а смажилися. Під час приготування гриби додатково слід підсолювати, щоб прискорити виведення рідини з шматочків. Не зайвими будуть і різні трави зі спеціями.
Після обсмажування підберезники залишають до повного остигання, а потім розподіляють по пакетах і контейнерів для подальшої заморозки. Врахуйте, що після розморожування слід використовувати всі гриби за раз, оскільки вони досить швидко псуються.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати смажені гриби на зиму?
Як зберігати смажені гриби на зиму?
Смажені гриби відносяться до одного з улюблених багатьма страв. Будь-яка господиня була б рада зберегти їх у такому вигляді довше, наприклад, закрити
Як сушити підосичники?
Як сушити підосичники?
Якщо грибний сезон порадував вас своїм достатком так, що полиці комори ломляться від маринованих заготовок, а полиці холодильника – від усіляких
Як заморозити підосичники?
Як заморозити підосичники?
Засолювання, маринівка, сушка грибів – всі ці способи знайомі віддавна, проте з появою містких холодильників з великими морозильними камерами часто
Як солити підосичники?
Як солити підосичники?
Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
Мариновані підосичники на зиму
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
Як заморозити гриби?
Як заморозити гриби?
Якщо у вашій родині дуже люблять гриби, а ви вмієте готувати їх, варто запастися грибним урожаєм на рік вперед. "Але як це зробити? запитаєте ви. -