Така заготівля займає значно менше місця, ніж всі банки з маринованими грибами , а спектр її застосування значно ширше. Нижче ми докладно розповімо про методи того, як сушити підосичники.
Як сушити підосичники в духовці?
Як правило, грибний сезон часто настає разом з дощами, бо можливість сушити гриби на сонці випадає рідко. Простий і поширеною альтернативою природному сушінні виступає сушка в духовій шафі.
Перед тим, як правильно сушити підосичники в домашніх умовах, гриби слід підготувати відповідним чином. Готувати гриби для сушіння досить просто, мити їх не потрібно, достатньо перебрати, а потім очистити будь-які поверхневі забруднення з допомогою щіточки або вологої серветки.
Логічно припустити, що чим дрібніше нарізані гриби, тим менше часу витрачається на їх висушування, тому наріжте гриби невеликою соломкою і розкладіть на деку так, щоб шматочки не торкалися один одного. Після, деко з подосиновиками поміщають в розігріту до 50 градусів духовку і сушать при відкритих дверцятах до випаровування основної частини вологи. Далі дверцята можна закрити, а гриби досушити вже при 60 градусах. Правильно висушені підосичники не виділяють вологу, але зберігають свою гнучкість.
Як сушити гриби, підосичники в домашніх умовах?
Якщо вам вдалося потрапити на сонячні деньки, то сушка грибів доставить куди менше клопоту. Дрібні гриби можна насадити на волосінь цілком, а великі попередньо розділити на рівні шматки. Насадивши шматочки на волосінь, їх залишають на сонці, в добре провітрюваному місці, накривши марлею, до повного виходу вологи.
Як сушити підосичники у електросушарці?
Багато хто задається питанням, чи можна сушити підосичники в сушарках . Ми відповімо, що цей спосіб не тільки показаний, але і забезпечує максимально рівномірне просушування при мінімальних клопотах.
Прискорити процес висушування допоможе нарізка підготовлених грибів не на товсті скибочки. Далі скибочки викладають на спеціальні піддони, намагаючись розподілити шматочки так, щоб вони не торкалися один одного. Радимо не нагромаджувати відразу всі піддони, а обмежиться парою-трійкою, так підосичники не запреют. Після, гриби залишають при 60 градусах, перевіряють через 10 годин.