Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як сушити лисички в домашніх умовах?

Як сушити лисички в домашніх умовах?

23-09-2016, 10:10
864
Як сушити лисички в домашніх умовах?
Кожному завзятому грибникові знайома проблема заготовки надлишку зібраних плодів. Про те, як сушити лисички в домашніх умовах різними способами ми у всіх подробицях розповімо в наступному матеріалі.

Як правильно сушити гриби лисички в домашніх умовах?


Почнемо з загальних правил відбору плодів для сушіння, а також існуючі способи заготівлі. По-перше, відберіть цілі, міцні і здорові плоди, без гнилі. Перед початком сушіння очистіть гриби від забруднень за допомогою сухої ганчірки або щітки. Мити лисички, як і інші гриби перед сушінням і навіть готувати не слід, оскільки вони вбирають в себе дуже багато вологи, на манер губки. В залежності від розміру гриба, його можна розділити на частини так, щоб всі шматочки були готові приблизно в один час. Ніжки при тому завжди зрізають, а сушать тільки капелюшки.
Заготовлювати гриби можна на сонці, в духовій шафі, спеціальних сушарках і навіть на батареях, в період опалювального сезону.

Як сушити лисички на сонці?


Самим природним, але при цьому і найбільш тривалим є спосіб сушіння грибів на сонці. Врахуйте, що період приготування слід вибрати таким чином, щоб на вулиці весь час стояла суха і сонячна погода.
Гриби слід викласти на сітку або натягнуту марлю, переконавшись, що гриби не стикаються один з одним. Щоб гриби не сідали комахи, покрийте їх шаром марлі зверху. Виставте сітку на саме сонячне місце і тримайте до вечора. Із заходом сонця залиште гриби в сухості, в добре вентильованому місці.
Сушка займе щонайменше тиждень. Після семи днів перевірте гриби: якщо вони висохли, але пружинять при згинанні і не ламаються, то вони готові. Недосушені гриби залишають на сонці далі, оскільки під час зберігання вони легко пліснявіють.

Як сушити лисички в духовці?


Найбільш доступний вважається спосіб сушіння в духовці. Гриби розкладають на пергаменті або фользі так, щоб вони не стикалися. Можна використовувати пару-трійку дек одночасно. Лисички залишають при 50 градусах на 2 години, при цьому не повністю закриваючи дверцята духовки, а залишаючи невелику щілину для виходу зайвої вологи. Після, температуру піднімають до 60 градусів, залишають гриби ще на годину. Після години часу лисички починають перевіряти, висушені гриби поменше витягують, інші залишають досушиваться.

Як правильно сушити лисички в мікрохвильовці?


З допомогою НВЧ не можна заготовити багато грибів, але такий спосіб підійде, якщо ви вирішили розправитися з невеликою частиною запасів, що залишилися.
Підготовлені лисички викладають у придатний для готування в СВЧ посуд і залишають при потужності в 180 Вт на 20 хвилин. Після, надлишки рідини зливають, а самі гриби залишають в печі на 5 хвилин з відчиненими дверцятами, даючи випаруватися залишків вологи. Далі процедуру повністю повторюють стільки разів, скільки необхідно для повного висушування.

Як сушити лисички в електросушарці?


Найпростіший спосіб рівномірного і якісного просушування грибів включає використання електросушарки. Схема тут та ж, що і для духовки, тільки завдяки спеціальній конструкції волога виходить швидше. Гриби розміщують у пристрої, залишають при 50 градусах на 3 години, потім охолоджують до теплого і досушують при 60 градусах. Час досушування залежить від розміру грибів, віку і часу збору.
Деякі сушарки обладнані спеціальним режимом для грибів. При його наявності сушка займає від 7 до 8 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити лисички?
Як сушити лисички?
Самий компактний спосіб зберегти гриби на зиму - засушити їх. Звичайно цей процес не дуже складний, однак, коли справа стосується лісових лисичок, то
Як зберігати лисички?
Як зберігати лисички?
Деколи відразу впоратися з великою кількістю зібраних грибів не виходить, тому цілком закономірним є питання про їх подальшому зберіганні. У цій
Як сушити гриби?
Як сушити гриби?
Серед кількох варіантів заготівлі грибів основним можна впевнено назвати їх сушіння. Адже цей метод дозволяє компактно розміщувати їх у період
Лисички з вершками - рецепт
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Як чистити лисички?
Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?
Як правильно сушити гриби?
Як правильно сушити гриби?
Восени улюблене заняття всіх дачників - "грибалка". Але часом ми так захоплюємося цим, що діти гриби стає просто нікуди. Не намагайтеся додати їх у