Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати лисички?

Як зберігати лисички?

23-09-2016, 10:10
2 056
Як зберігати лисички?
Харчова цінність лисичок і їх корисні властивості мають максимальну концентрацію в перші п'ять годин після збору. Якщо не переробити чи не помістити лисички протягом цього часу на зберігання, то вони починають накопичувати в собі метаболіти і поступово втрачають свої найкращі якості.
Як же зберігати гриби лисички, щоб уникнути негативного впливу на них часу? Найдоступніший спосіб - помістити продукт в холодильник.

Скільки можна зберігати лисички в холодильнику в свіжому вигляді?


Якщо грибів у вас трохи, і ви плануєте ними поласувати незабаром, то посудину з продуктом можна просто поставити на полицю в холодильне відділення. Протягом доби лисички точно залишаться свіжими, саме стільки їх можна зберігати при таких умовах. Хоча на практиці багато господинь зберігають лисички і до трьох днів.

Як правильно зберігати лисички в морозилці?


Щоб зберегти гриби лисички на зиму, краще їх заморозити. Мити їх перед цим не рекомендується, так як вони швидко вбере вологу і стануть водянистими. Це потягне за собою надмірне утворення льоду при заморожуванні. Досить просто перебрати лісовий продукт і протерти серветками, по максимуму очищаючи від піску і забруднень. Якщо ви все ж вирішили лисички мити, після цього їх треба розстелити на рушник і дуже добре просушити. Підготовлені примірники необхідно укласти в спеціальні лоточки або пакети для заморозки і помістити в морозильне відділення. Заморожені лисички чудово збережуться протягом року до нового збору.
Багато стикаються з тим, що після заморозки лисички мають гіркуватий присмак. Так трапляється часто, якщо літо було посушливим, або росли грибочки в ельнике. Щоб позбутися небажаної гіркоти лисички перед заморожуванням необхідно відварити. Ось тільки робити це слід в перші години після збору. Лисички для цього спочатку миють, заливають водою, і після закипання проварюють не більше двадцяти хвилин. Як тільки гриби опустилися на дно, зливаємо їх на друшляк, даємо стекти, і розкладаємо для просушування на рушник. Тільки після цього поміщаємо продукт в пакет або контейнер і відправляємо заморожуватися.
Порції грибів при заморожуванні повинні бути такими, щоб їх було достатньо для одного приготування. Повторно заморожувати вже оттаявшие лисички не рекомендується. Вони втрачають свої смакові якості і корисні властивості.

Як правильно зберігати сушені лисички?


Самий оптимальний спосіб зберігання лисичок поряд із заморожуванням є їх сушіння. Перед сушінням гриби не миють, а тільки перебирають, позбавляють від сміття і протирають чистою тканиною. Ніжки при сушінні не використовуються - тільки капелюшки. Причому необхідно вибрати молоді та пружні екземпляри. Їх нанизують на товсту нитку або розстеляють на решітці і підв'ялюють трохи під прямими сонячними променями. Після цього заготовку можна розмістити в духовці або електросушарці для овочів на кілька годин. Оптимальна температура під час всього циклу сушіння - 60 градусів.
Готові сушені лисички добре гнуться і не ламаються. Не пропустіть цей момент, інакше продукт пересушити і буде придатний тільки для приготування грибного порошку.
Зберігати сушені лисички краще в паперових пакетах або тканинних мішечках в сухому і добре провітрюваному місці. Гриби добре вбирають сторонні запахи, тому, вибираючи затишний куточок для них, враховуємо цей факт. При належних умовах сушені лисички можуть зберігатися кілька років. В ідеалі для тривалого зберігання сушені лисички краще загорнути в стерильні скляні банки. Для цього заповнюємо ємності грибами, внутрішню сторону кришки змащуємо спиртом, підпалюємо, перевертаємо на банку і тут же скачуємо її.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити лисички в домашніх умовах?
Як сушити лисички в домашніх умовах?
Зрозуміло, способів заготівлі лисичок предостатньо: можна просто заморозити свіжі гриби або законсервувати їх в пряному розсолі. Але коли мова
Як сушити лисички?
Як сушити лисички?
Самий компактний спосіб зберегти гриби на зиму - засушити їх. Звичайно цей процес не дуже складний, однак, коли справа стосується лісових лисичок, то
Лисички на зиму - рецепти приготування
Лисички на зиму - рецепти приготування
Для власників великого врожаю дарів лісу, далі запропоновані прекрасні рецепти заготівлі лисичок. Розповімо, як правильно їх заморозити, підкажемо
Лисички з вершками - рецепт
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Як чистити лисички?
Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?
Як правильно сушити гриби?
Як правильно сушити гриби?
Восени улюблене заняття всіх дачників - "грибалка". Але часом ми так захоплюємося цим, що діти гриби стає просто нікуди. Не намагайтеся додати їх у