Маринад для красноголовців
Якщо є необхідність швидко утилізувати зібране в лісі багатство, перебираємо гриби, білі смажимо з картоплею , солимо грузді і готуємо маринад для красноголовців. Маринуються гриби швидко і вже через пару днів можна кликати гостей на смакоту.
Просто і дешево
Щоб приготувати смачний маринад для красноголовців, знадобиться не так багато інгредієнтів, адже у наших бабусь і прабабусь не було пакетиків з приправами під рукою, а виходило смачно.
Інгредієнти:
перебрані і промиті підосичники – 3 кг;
перець горошком за смаком: білий, чорний, запашний) – 1 ч. ложка;
лавровий лист середнього розміру – 3 шт.;
масло рослинне без запаху нерафінована – 50 мл;
сіль кам'яна без добавок, очищена – 2 ст. ложки;
бутильована або фільтрована вода – 2 л;
оцет 9% білий або яблучний – 100 мл;
гвоздика (суцвіття дрібні) – 5-12 шт.
Приготування
Щоб приготувати маринад для красноголовців, рецепт ні в якому разі не видоизменяем. Перебрані, очищені і вимиті гриби відварюємо протягом 20 хвилин (можна варити їх з цибулиною), після чого відкидаємо на друшляк і злегка остуджуємо. Далі викладаємо грибочки в скляні банки, емальовану каструльку або іншу ємність. Якщо готуємо маринад для красноголовців на зиму, розкладаємо гриби в стерилізовані баночки. Для маринаду кип'ятимо воду і розчиняємо у ній сіль. Якщо сіль не очищена, проціджуємо розчин через марлю, складену в кілька разів. Коли ропа (солона вода) закипить повторно, додаємо лавр. Гвоздичні суцвіття, перець і олію. Варимо пару хвилин, помішуючи, після чого вливаємо оцет. Маринад для грибів-красноголовців на це готовий. Заливаємо гриби, щільно укупориваем (якщо на зиму – то закручуємо) і залишаємо остигати під ковдрою. Далі розміщуємо наші гриби в темне сухе місце і з задоволенням їмо в холодну пору року.
Варіант для гурманів
Зробити маринад для красноголовців більш пряним легко – додамо лише кілька компонентів.
Інгредієнти:
гриби, відварені до напівготовності з цибулиною – 3 банки ємністю 1 л;
вода для маринаду очищена – 25 л;
листя лавра сушені – 3-7 шт.;
очищена йодована сіль – 3 ст. ложки;
перець за бажанням (чорний, запашний, білий або суміш) – 12 горошин;
гвоздичні суцвіття – 4 шт.;
часник з фіолетовою шкіркою – 5-6 часточок;
кріп (суцвіття або насіння) – за смаком;
есенція оцтова – 2 ст. ложки.
Приготування
Пряний маринад для грибів-красноголовців на зиму готуємо за такою ж технологією: в окропі розчиняємо сіль, при необхідності проціджуємо, кип'ятимо і варимо з лавровим листом, перцем і гвоздикою. В кінці вливаємо есенцію і відразу знімаємо з вогню. Гриби змішати з нарізаним тонкими пластинками часником і укладаємо в баночки, поклавши на дно кріп. Заливаємо маринадом і закатуємо. Як бачите, приготувати маринад для красноголовців просто. Таким же чином можна маринувати лисички, печериці.
Просто і дешево
Щоб приготувати смачний маринад для красноголовців, знадобиться не так багато інгредієнтів, адже у наших бабусь і прабабусь не було пакетиків з приправами під рукою, а виходило смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати маринад для красноголовців, рецепт ні в якому разі не видоизменяем. Перебрані, очищені і вимиті гриби відварюємо протягом 20 хвилин (можна варити їх з цибулиною), після чого відкидаємо на друшляк і злегка остуджуємо. Далі викладаємо грибочки в скляні банки, емальовану каструльку або іншу ємність. Якщо готуємо маринад для красноголовців на зиму, розкладаємо гриби в стерилізовані баночки. Для маринаду кип'ятимо воду і розчиняємо у ній сіль. Якщо сіль не очищена, проціджуємо розчин через марлю, складену в кілька разів. Коли ропа (солона вода) закипить повторно, додаємо лавр. Гвоздичні суцвіття, перець і олію. Варимо пару хвилин, помішуючи, після чого вливаємо оцет. Маринад для грибів-красноголовців на це готовий. Заливаємо гриби, щільно укупориваем (якщо на зиму – то закручуємо) і залишаємо остигати під ковдрою. Далі розміщуємо наші гриби в темне сухе місце і з задоволенням їмо в холодну пору року.
Варіант для гурманів
Зробити маринад для красноголовців більш пряним легко – додамо лише кілька компонентів.
Інгредієнти:
Приготування
Пряний маринад для грибів-красноголовців на зиму готуємо за такою ж технологією: в окропі розчиняємо сіль, при необхідності проціджуємо, кип'ятимо і варимо з лавровим листом, перцем і гвоздикою. В кінці вливаємо есенцію і відразу знімаємо з вогню. Гриби змішати з нарізаним тонкими пластинками часником і укладаємо в баночки, поклавши на дно кріп. Заливаємо маринадом і закатуємо. Як бачите, приготувати маринад для красноголовців просто. Таким же чином можна маринувати лисички, печериці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з красноголовців на зиму
Того, кому банальні страви типу смажених грибів з картоплею або грибного супу набридли, варто чудово приготувати смачну ікру з красноголовців. Ця
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх