Вернуться назад Распечатать

Маринад для красноголовців

Маринад для красноголовців
Якщо є необхідність швидко утилізувати зібране в лісі багатство, перебираємо гриби, білі смажимо з картоплею , солимо грузді і готуємо маринад для красноголовців. Маринуються гриби швидко і вже через пару днів можна кликати гостей на смакоту.
Просто і дешево
Щоб приготувати смачний маринад для красноголовців, знадобиться не так багато інгредієнтів, адже у наших бабусь і прабабусь не було пакетиків з приправами під рукою, а виходило смачно.
Інгредієнти:

  • перебрані і промиті підосичники – 3 кг;

  • перець горошком за смаком: білий, чорний, запашний) – 1 ч. ложка;

  • лавровий лист середнього розміру – 3 шт.;

  • масло рослинне без запаху нерафінована – 50 мл;

  • сіль кам'яна без добавок, очищена – 2 ст. ложки;

  • бутильована або фільтрована вода – 2 л;

  • оцет 9% білий або яблучний – 100 мл;

  • гвоздика (суцвіття дрібні) – 5-12 шт.


  • Приготування
    Щоб приготувати маринад для красноголовців, рецепт ні в якому разі не видоизменяем. Перебрані, очищені і вимиті гриби відварюємо протягом 20 хвилин (можна варити їх з цибулиною), після чого відкидаємо на друшляк і злегка остуджуємо. Далі викладаємо грибочки в скляні банки, емальовану каструльку або іншу ємність. Якщо готуємо маринад для красноголовців на зиму, розкладаємо гриби в стерилізовані баночки. Для маринаду кип'ятимо воду і розчиняємо у ній сіль. Якщо сіль не очищена, проціджуємо розчин через марлю, складену в кілька разів. Коли ропа (солона вода) закипить повторно, додаємо лавр. Гвоздичні суцвіття, перець і олію. Варимо пару хвилин, помішуючи, після чого вливаємо оцет. Маринад для грибів-красноголовців на це готовий. Заливаємо гриби, щільно укупориваем (якщо на зиму – то закручуємо) і залишаємо остигати під ковдрою. Далі розміщуємо наші гриби в темне сухе місце і з задоволенням їмо в холодну пору року.
    Варіант для гурманів
    Зробити маринад для красноголовців більш пряним легко – додамо лише кілька компонентів.
    Інгредієнти:

  • гриби, відварені до напівготовності з цибулиною – 3 банки ємністю 1 л;

  • вода для маринаду очищена – 25 л;

  • листя лавра сушені – 3-7 шт.;

  • очищена йодована сіль – 3 ст. ложки;

  • перець за бажанням (чорний, запашний, білий або суміш) – 12 горошин;

  • гвоздичні суцвіття – 4 шт.;

  • часник з фіолетовою шкіркою – 5-6 часточок;

  • кріп (суцвіття або насіння) – за смаком;

  • есенція оцтова – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Пряний маринад для грибів-красноголовців на зиму готуємо за такою ж технологією: в окропі розчиняємо сіль, при необхідності проціджуємо, кип'ятимо і варимо з лавровим листом, перцем і гвоздикою. В кінці вливаємо есенцію і відразу знімаємо з вогню. Гриби змішати з нарізаним тонкими пластинками часником і укладаємо в баночки, поклавши на дно кріп. Заливаємо маринадом і закатуємо. Як бачите, приготувати маринад для красноголовців просто. Таким же чином можна маринувати лисички, печериці.