Заготовки з терну на зиму — рецепти
Тернина — колючий чагарник, який має плоди з терпкуватим смаком. З них можна багато цікавого і корисного приготувати. Але для цього збирати їх потрібно виключно пізньої осені. Тільки тоді вони повністю дозрівають. Що можна приготувати з терну на зиму, читайте нижче.
Соус з терну на зиму — рецепт
Інгредієнти:
достиглий терен — 1 кг;
вода — 50 мл;
часник — 8 зубчиків;
дрібно рубаний кріп — 50 г;
коріандр мелений — 2 ч. ложки;
перець червоний мелений — 1 ч. ложка;
сушена м'ята — 1 ст. ложка.
Приготування
Терн розрізаємо навпіл, заливаємо водою і відварюємо. Як тільки бачимо, що кісточки відокремилися від м'якоті, видаляємо їх. Утворився при варінні сік зливаємо, а масу з терну перетираємо до пюреобразного стану. Продовжуємо варити соус, потроху вливаючи злитий сік. Варимо соус близько години. Коли ж сік закінчиться, кладемо в соус прянощі і сіль. Проварюємо ще пару хвилин і тут же гарячим розкладаємо по вимитим пропаренным баночках.
Рецепт заготівлі соусу з терну на зиму
Інгредієнти:
ягоди спілого терну — 2 кг;
сіль — 40 г;
пісок цукровий — 200 г;
оцет 6% — 400 мл;
цибуля — 300 г;
перець чорний горошком — 12 шт.;
мелений імбир — 1/4 ч. ложки;
порошок гірчичний — 1/4 ч. ложки;
перець запашний мелений — 1/4 ч. ложки;
гострий перець — 2 шт.
Приготування
Ягоди терну моєму і поміщаємо в каструлю. Цибулю подрібнюємо кільцями і додаємо до терну. Варимо соус на малому вогні, не закриваючи при цьому кришкою. Коли шкірка стане злазити з м'якоті, перетворюємо ягоди в пюре. Додаємо сіль, прянощі, цукор, оцет і проварюємо. Коли соус придбає потрібну густоту, розподіляємо його по пропаренным баночках і укупориваем.
Компот із терну на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
терен — 3 склянки;
вода — 26 літра;
цукор — 260 р.
Приготування
Ягоди терну перебираємо, видаляємо хвостики, миємо і ставимо в підготовлені банки. Заливаємо ягоди окропом і залишаємо хвилин на 20. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо туди цукор і знову даємо закипіти. Отриманим сиропом заливаємо ягоди і тут же закатуємо прокип'яченими кришками. Ставимо банки верх дном і закутуємо.
Аджика з терну на зиму — рецепт
Інгредієнти:
терен — 1 кг;
чорний перець;
мелений коріандр — 5 г;
сіль;
часник — 15 зубчиків;
кріп — 50 р.
Приготування
Ягоди, попередньо вимиті і обсушені, заливаємо приблизно 100 мл води і даємо закипіти. Потім масу перетираємо через друшляк. В отриману суміш кладемо подрібнений часник і дрібненько рубаний кріп, солимо і перчимо. Приправляємо аджику коріандром, проварюємо все разом хвилин 10 а потім розкладаємо по банках.
Варення з терну на зиму
Інгредієнти:
ягоди спілого терну — 1 кг;
очищена вода — 300 мл;
пісок цукровий — 1 кг.
Приготування
Підготовлений терен промиваємо холодною водою і кожну ягідку проколюємо. З води і цукру варимо сироп і даємо йому охолонути. Кидаємо в нього підготовлений терен і залишаємо на добу. На наступний день ягоди з сиропу витягаємо, а сироп доводимо до кипіння. Потім всипаємо терен і варимо близько години, знімаючи пінку. Гаряче варення укупориваем в стерильні ємності і відправляємо на зберігання.
Джем з терну на зиму — рецепт
Інгредієнти:
терен — 2 кг;
цукор — 800 р.
Приготування
Ягоди перебираємо, прибираючи листочки і гілочки. Потім моєму їх, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Поміщаємо терен в емальовану ємність і зверху вливаємо 100 мл води. Ставимо посуд на плиту, даємо масі закипіти, уварюють протягом півгодини до м'якості ягід. А потім пюрируем. Тепер всипаємо цукор і розмішуємо. Знову поміщаємо масу на плиту і варимо близько години, постійно розмішуючи. Далі розливаємо джем з вимитим і пропаренным баночках і закриваємо. Зберігати такий джем можна і в умовах квартири. Вдалих всім заготовок!
Соус з терну на зиму — рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Терн розрізаємо навпіл, заливаємо водою і відварюємо. Як тільки бачимо, що кісточки відокремилися від м'якоті, видаляємо їх. Утворився при варінні сік зливаємо, а масу з терну перетираємо до пюреобразного стану. Продовжуємо варити соус, потроху вливаючи злитий сік. Варимо соус близько години. Коли ж сік закінчиться, кладемо в соус прянощі і сіль. Проварюємо ще пару хвилин і тут же гарячим розкладаємо по вимитим пропаренным баночках.
Рецепт заготівлі соусу з терну на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди терну моєму і поміщаємо в каструлю. Цибулю подрібнюємо кільцями і додаємо до терну. Варимо соус на малому вогні, не закриваючи при цьому кришкою. Коли шкірка стане злазити з м'якоті, перетворюємо ягоди в пюре. Додаємо сіль, прянощі, цукор, оцет і проварюємо. Коли соус придбає потрібну густоту, розподіляємо його по пропаренным баночках і укупориваем.
Компот із терну на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди терну перебираємо, видаляємо хвостики, миємо і ставимо в підготовлені банки. Заливаємо ягоди окропом і залишаємо хвилин на 20. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо туди цукор і знову даємо закипіти. Отриманим сиропом заливаємо ягоди і тут же закатуємо прокип'яченими кришками. Ставимо банки верх дном і закутуємо.
Аджика з терну на зиму — рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди, попередньо вимиті і обсушені, заливаємо приблизно 100 мл води і даємо закипіти. Потім масу перетираємо через друшляк. В отриману суміш кладемо подрібнений часник і дрібненько рубаний кріп, солимо і перчимо. Приправляємо аджику коріандром, проварюємо все разом хвилин 10 а потім розкладаємо по банках.
Варення з терну на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлений терен промиваємо холодною водою і кожну ягідку проколюємо. З води і цукру варимо сироп і даємо йому охолонути. Кидаємо в нього підготовлений терен і залишаємо на добу. На наступний день ягоди з сиропу витягаємо, а сироп доводимо до кипіння. Потім всипаємо терен і варимо близько години, знімаючи пінку. Гаряче варення укупориваем в стерильні ємності і відправляємо на зберігання.
Джем з терну на зиму — рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, прибираючи листочки і гілочки. Потім моєму їх, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Поміщаємо терен в емальовану ємність і зверху вливаємо 100 мл води. Ставимо посуд на плиту, даємо масі закипіти, уварюють протягом півгодини до м'якості ягід. А потім пюрируем. Тепер всипаємо цукор і розмішуємо. Знову поміщаємо масу на плиту і варимо близько години, постійно розмішуючи. Далі розливаємо джем з вимитим і пропаренным баночках і закриваємо. Зберігати такий джем можна і в умовах квартири. Вдалих всім заготовок!
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка з терну
Спробуйте зробити дивовижно смачний і простий у своєму роді напій з неабиякого терну. Настоянка виходить трохи терпкуватій, а колір і аромат
Соус з терну
Досить кислі і навіть трохи терпкі плоди терну прекрасно уживаються з різноманітними спеціями, тому соуси на їх основі виходять дійсно смачними. Далі
Маринований терен як оливки
Плоди терну зберігають корисні властивості в будь-якому вигляді і тому широко використовуються в приготуванні домашніх заготовок. Колючий слива
Варення з терну з кісточками – рецепт
Терпкий, кислуватий смак терну приваблює цінителів і шанувальників ягід своєю унікальністю, і в той же час доступністю. Кількість рецептів з цим
Компот із терну на зиму
Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.