» » Стручкова квасоля з яйцем

Стручкова квасоля з яйцем

Стручкова квасоля з яйцем
Квасоля стручкова з яйцем містять небагато калорій, а рецепти приготування можна вибирати «під настрій».
Квасоля в клярі
Інгредієнти:

  • квасоля в стручках – 400 г;

  • газована вода без присмаків – 100 мл;

  • яйця курячі I сорту великі – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне або суміші з кукурудзяного дрібного помелу – 2 ст. ложки з гіркою;

  • сіль, спеції – за смаком;

  • олія нерафінована з соняшникового насіння – 1 стакан.


  • Приготування
    Якщо квасоля свіжа, обрізаємо кінчики, промиваємо, даємо обсохнути і ріжемо на 2-3 частини кожен стручок. Квасоля заморожена продається вже нарізаною, просто висипаємо її з пакета. Збиваємо яйця з сіллю і спеціями, вливаємо воду і підмішуємо борошно. Суміш повинна вийти як рідка сметана. Розігріваємо в казані або фритюрниці масло. Квасоля опускаємо в кляр і смажимо в киплячому маслі. Виймаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Кляр виходить пишним і дуже смачним. Така квасоля – відмінна закуска під пиво чи міцні алкогольні напої.
    Для любителів здорового харчування
    Якщо смажена в клярі квасоля не для вас, готуємо практично з того ж набору продуктів страва, яку сміливо можна віднести до дієтичним.
    Інгредієнти:

  • квасоля стручкова зелена – 300 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • спеції – за смаком;

  • вершки не менше 18% жирності – 50 мл;

  • масло вершкове не солоне – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Квасоля бланшируем в киплячій воді протягом 5-7 хвилин. Даємо добре стекти. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо квасоля. Яйця з сіллю, спеціями і вершками добре збиваємо. Заливаємо квасоля і відправляємо на 20 хвилин в духову шафу, поставивши його на середній прогрів. Смачна запіканка із стручкової квасолі з яйцем і вершками – це ситно і дуже корисно.
    Салат із стручкової квасолі з яйцем
    Звичайно, прикраса будь-якого свята – салат із стручкової квасолі з яйцем. Інші інгредієнти можна вибирати по своєму смаку.
    Інгредієнти:

  • квасоля велика зелена в стручках – 100 г;

  • яйце велике свіже куряче – 2 шт.;

  • молоко або вершки – 2 ст. ложки;

  • борошно пшеничне – 1 ст. ложка без гірки;

  • томати рожеві щільні невеликі – 2 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • сік лимона свіжовіджатий – 1 ст. ложка;

  • зелень (кінза, кріп) – за смаком;

  • сіль морська без добавок – 1 щіпка;

  • олія холодного віджиму – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    З яєць, борошна і вершків готуємо суміш, смажимо омлет на сковороді з антипригарним покриттям без масла. Квасолю ріжемо на сегменти і тушкуємо на олії близько чверті години. Томати ошпарюємо і видаляємо шкірку, шаткуємо кубиками. Перець ріжемо тонкими смужками, видаливши насіння. Остиглий омлет ріжемо смужками, як перець. Змішуємо всі разом, додаємо дрібно накрошенную зелень, солимо і заправляємо лимонним соком. Можна посипати насінням маку чи кунжуту – буде ще смачніше.
    Ну, а якщо готувати колись, вас виручить смажена квасоля стручкова з яйцем. Просто обсмажуємо квасолю, заливаємо яйцями і насолоджуємося швидким і ситним обідом.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:34
    Переглядів: 61