» » Лобіо з стручкової квасолі

Лобіо з стручкової квасолі

Лобіо з стручкової квасолі
Із зеленої стручкової квасолі виходить смачне лобіо. Спробувавши цей шедевр грузинської кухні одного разу, ви вже ніколи не зможете відмовитися від нього. Воно виходить неймовірно корисним, соковитим, оригінальним і прекрасно підійде навіть тим, хто постує людям. А як приготувати лобіо з стручкової квасолі ми вам зараз розповімо.

Рецепт лобіо з зеленої стручкової квасолі


Інгредієнти:

  • цибулина – 05 шт.;

  • волоські горіхи – 50 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • помідори – 1 шт.;

  • свіжа петрушка – за смаком;

  • спеції;

  • часник – 2 зубчики;

  • стручкова квасоля заморожена – 200 р.


  • Приготування
    Для приготування лобіо беремо сковороду, наливаємо в неї трохи олії, кидаємо стручкову квасолю, ставимо на слабенький вогонь і закриваємо на 5 хвилин кришкою. Після цього перекладаємо її на тарілку і охолодити. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо до прозорості на тому ж маслі. Потім додаємо болгарський солодкий перець, нарізаний тонкими смужками, і перемішуємо. Помідор промиваємо, подрібнюємо і додаємо до інших овочів. Тушкуємо все до готовності, а потім викладаємо зелену остиглу квасоля і підсолюємо за смаком. Заправляємо блюдо очищеним і видавленим через прес часником, посипаємо зверху крупно подрібненими волоськими горіхами і рубаною свіжої зеленню. Ретельно перемішуємо, прогріваємо лобіо з зеленої стручкової квасолі і відразу ж подаємо до столу, щоб воно не встигло охолонути.

    Рецепт лобіо з стручкової квасолі по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля – 1 кг;

  • цибулина – 3 шт.;

  • яйце куряче – 4 шт.;

  • помідори стиглі – 3 шт.;

  • бульйон курячий або мясний – 100 мл;

  • масло топлене – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Лобіо з стручкової квасолі

    Квасоля перебираємо, чистимо і заливаємо бульйоном. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні. Цибулини очистити, шаткуємо кубиками і відправляємо в сковороду. Перемішуємо вміст, підсолюємо за смаком і приправляємо спеціями. Після цього прикриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин, періодично помішуючи. Через 5 хвилин додаємо топлене масло. Не гаючи часу, промиваємо помідори, рубаємо їх маленькими кубиками і кидаємо до квасолі. Яйця збиваємо окремо в міксері з дрібкою солі. Заливаємо отриманою сумішшю нашу страву і тушкуємо до готовності, помішуючи. Перед подачею на стіл посипаємо лобіо з стручкової квасолі рубаною свіжої зеленню.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:14
    Переглядів: 273