Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт лобіо з білої квасолі

Рецепт лобіо з білої квасолі

31-01-2016, 14:14
1 401
Рецепт лобіо з білої квасолі
Лобіо, приготоване з білої квасолі, привнесе у ваш будинок частинку смачною і ароматною грузинської кухні. Таку страву традиційно подають як в холодному, так і в підігрітому вигляді, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.

Рецепт лобіо з білої квасолі


Інгредієнти:

  • суха біла квасоля – 500 г;

  • болгарський солодкий перець – 1 шт.;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • лавровий лист;

  • часник – 2 зубчики;

  • сухий базилік;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • морква – 1 шт.;

  • томатний сік – 250 мл;

  • олія рослинна;

  • свіжа кінза – 1 пучок.


  • Приготування
    Отже, перед тим, як почати приготування лобіо, білу квасоля промиваємо, замочуємо в холодній воді і залишаємо на всю ніч. Після цього відварюємо її на повільному вогні, кинувши в каструльку кілька лаврових листочків. Овочі чистимо і нарізаємо ножем: моркву – соломкою, а цибулю і перець – кубиками. Горіхи очищаємо і подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера.
    Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх. Потім приправляємо вміст спеціями, додаємо горіхи, вливаємо трохи томатного соку і тушкуємо 30 хвилин, прикривши кришкою. У готову овочеву заправу натираємо зубчик часнику, підсолюємо за смаком, додаємо зварену білу квасолю, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Накриваємо блюдо кришкою і настоюють 10 хвилин.

    Рецепт приготування лобіо з білої квасолі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • біла суха квасоля – 1 ст.;

  • помідори – 2 шт.;

  • фіолетовий цибуля – 1 шт.;

  • волоські горіхи – 50 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції;

  • олія оливкова;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Ретельно промиваємо квасолю відварюємо до готовності, попередньо замочивши на 8 годин. У посуд мультиварки наливаємо трохи оливкового масла і включаємо програму
    Рецепт лобіо з білої квасолі
    «Гасіння». Тим часом чистимо цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо кілька хвилин. Потім видавлюємо через прес часник і викладаємо відварену квасолю. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Зі стиглих помідор обережно знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки і натираємо на тертці м'якоть до отримання однорідного пюре. Горіхи звільняємо від шкаралупи, рубаємо ядра ножем і висипаємо в чашу. Підсолюємо, перчимо страву за смаком, додаємо подрібнений гострий перчик, виливаємо томатну масу, кидаємо посічену свіжу зелень і перемішуємо. Закриваємо кришку приладу і готуємо лобіо з білої квасолі в мультиварці на режимі «Смаження» 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
    Лобіо з квасолі
    Лобіо з квасолі
    У цій статті запропоновано кілька докладних рецептів чудового грузинського лобіо. Розповімо, як приготувати це неймовірно смачне блюдо кількома
    Лобіо з стручкової квасолі
    Лобіо з стручкової квасолі
    Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,
    Лобіо в мультиварці
    Лобіо в мультиварці
    Грузинське блюдо лобіо можна приготувати досить швидко. Як? Використовувати вашу улюблену кухонну помічницю - мультиварку. В ній лобіо з квасолі
    Як приготувати лобіо з квасолі?
    Як приготувати лобіо з квасолі?
    Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і