Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Лобіо – класичне блюдо грузинської кухні, що складається головним чином з квасолі. Різноманітні приправи і спеції надають йому пікантність і неповторність. Давайте розглянемо з вами, як приготувати лобіо з червоної квасолі.
Інгредієнти:
суха червона квасоля – 500 г;
цибулина – 3 шт.;
оцет яблучний – 5 мл;
олія рослинна;
волоські очищені горіхи – 100 г;
часник – 5 зубчиків;
паста томатна – 05 ст. ложки;
орегано – за смаком;
базилік – за смаком;
кріп – 1 ст. ложка;
коріандр в насінні – щіпка;
мелена кориця – щіпка;
паприка солодка – за смаком;
сіль.
Приготування
Для приготування лобіо червону квасолю заливаємо водою і залишаємо приблизно на 6 годин, а потім відварюємо до готовності. Цибулину обробляємо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо квасолю і підсолюємо за смаком. В окремому сотейнику з'єднуємо всі прянощі, трави і заправляємо яблучним оцтом. Ставимо посуд на 2 хвилини на вогонь і додаємо подрібнені горіхи і часник. Цибулю з квасолею викладаємо в чавунець, додаємо томатну пасту, розбавляємо гарячою водою і ставимо на вогонь. Слідом відправляємо ароматну суміш, ретельно перемішуємо і залишаємо лобіо по-грузинськи з червоної квасолі нудитися 15 хвилин.
Інгредієнти:
консервована червона квасоля – 1 банка;
горіхи волоські – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
перчик чилі – за смаком;
гранатові зерна – за смаком;
олія рослинна;
свіжа кінза;
спеції.
Приготування
Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк, ретельно промиваємо і залишаємо на кілька хвилин. Гострий перець обполіскуємо, виймаємо серцевину і подрібнюємо. Свіжу зелень дрібно рубаємо ножем. Цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо з додаванням масла до золотистого відтінку. Волоські горіхи подрібнюємо і обсмажуємо окремо на сухій сковорідці. Підготовлену червону квасолю поділяємо на дві рівні частини і перекладаємо одну в блендер, додавши туди обсмажену цибулю, часник і перець чилі. Ретельно все збиваємо до однорідної маси і викладаємо в сотейник. Додаємо решту цілу квасоля і зелень кінзи. Масу перемішуємо, прогріваємо кілька хвилин, і викладаємо на блюдо, посипаючи зернами граната.
Інгредієнти:
квасоля суха – 15 ст.;
цибулина – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
паста томатна – 40 г;
кінза – за смаком;
спеції.
Приготування
Готуємо все інгредієнти: цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо до рум'яного кольору в олії. Кінзу і часник рубаємо як можна дрібніше. У чашу мультиварки висипаємо суху квасолю, заливаємо її водою і вибираємо режим «Гасіння». Через 15 години додаємо до неї пасту, зелень і часник. Знову вливаємо склянку води і тушкуємо ще одну годину. Подаємо лобіо порційно, заправити спеціями.
Рецепт лобіо з червоної квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування лобіо червону квасолю заливаємо водою і залишаємо приблизно на 6 годин, а потім відварюємо до готовності. Цибулину обробляємо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо квасолю і підсолюємо за смаком. В окремому сотейнику з'єднуємо всі прянощі, трави і заправляємо яблучним оцтом. Ставимо посуд на 2 хвилини на вогонь і додаємо подрібнені горіхи і часник. Цибулю з квасолею викладаємо в чавунець, додаємо томатну пасту, розбавляємо гарячою водою і ставимо на вогонь. Слідом відправляємо ароматну суміш, ретельно перемішуємо і залишаємо лобіо по-грузинськи з червоної квасолі нудитися 15 хвилин.
Лобіо з консервованої червоної квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк, ретельно промиваємо і залишаємо на кілька хвилин. Гострий перець обполіскуємо, виймаємо серцевину і подрібнюємо. Свіжу зелень дрібно рубаємо ножем. Цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо з додаванням масла до золотистого відтінку. Волоські горіхи подрібнюємо і обсмажуємо окремо на сухій сковорідці. Підготовлену червону квасолю поділяємо на дві рівні частини і перекладаємо одну в блендер, додавши туди обсмажену цибулю, часник і перець чилі. Ретельно все збиваємо до однорідної маси і викладаємо в сотейник. Додаємо решту цілу квасоля і зелень кінзи. Масу перемішуємо, прогріваємо кілька хвилин, і викладаємо на блюдо, посипаючи зернами граната.
Лобіо з червоної квасолі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо все інгредієнти: цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо до рум'яного кольору в олії. Кінзу і часник рубаємо як можна дрібніше. У чашу мультиварки висипаємо суху квасолю, заливаємо її водою і вибираємо режим «Гасіння». Через 15 години додаємо до неї пасту, зелень і часник. Знову вливаємо склянку води і тушкуємо ще одну годину. Подаємо лобіо порційно, заправити спеціями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це
Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,
Лобіо в мультиварці
Грузинське блюдо лобіо можна приготувати досить швидко. Як? Використовувати вашу улюблену кухонну помічницю - мультиварку. В ній лобіо з квасолі