» » Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?

Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?

Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати справжнє грузинське лобіо з квасолі. Це національне блюдо викличе захоплення у ваших гостей, і вони неодмінно попросять добавки і, звичайно ж, рецепт!

Рецепт лобіо з зеленої квасолі по-грузинськи


Інгредієнти:

  • стручкова консервована квасоля – 800 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • помідор – 2 шт.;

  • свіжа зелень – для прикраси;

  • солодка паприка – за смаком.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості розігрітого рослинного масла. Тим часом обробляємо морква, рубаємо її тонкими кільцями й обсмажуємо з цибулею до м'якості. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, нарізаємо томатну м'якоть кубиками і додаємо до овочів. Квасоля відкидаємо обережно в друшляк і коли вся рідина стече, викладаємо її в сковороду і ретельно перемішуємо. Приправляємо обжарку спеціями, посипаємо солодкої паприкою і накриваємо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності, а потім подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

    Рецепт лобіо з стручкової квасолі по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля – 500 г;

  • бульйон курячий – 05 ст.;

  • помідори – 4 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • кінза, базилік – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Стручкову квасолю обробляємо і замочуємо на 2 години в холодній воді. Потім зливаємо рідину, нарізаємо стручки невеликими шматочками і відварюємо до м'якості на повільному вогні. Помідори опускаємо в окріп, а потім знімаємо верхню плівку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулини чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковороді в розігрітому маслечко. Через 5 хвилин додаємо томати і шматочки зеленої квасолі. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо блюдо 10 хвилин при відкритій кришці. Далі видавлюємо через прес часник, підсолюємо лобіо за смаком і приправляємо рубаною зеленню.

    Рецепт грузинського лобіо з квасолі з томатом


    Інгредієнти:

  • суха біла квасоля – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія рослинна;

  • помідор – 2 шт.;

  • оцет – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Білу квасоля промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Вранці міняємо воду і відварюємо квасолю до м'якості. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо нарізані кубиками томати без шкірки і тушкуємо 5-7 хвилин, помішуючи. Потім викладаємо зварену квасолю, розминаємо злегка товкачиком, приправляємо лобіо спеціями і вливаємо трохи оцту. Тушкуємо блюдо 10 хвилин, а потім видавлюємо через прес часник і ретельно розмішуємо.

    Рецепт лобіо з червоної квасолі по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • квасоля червона – 250 г;

  • волоські очищені горіхи – 50 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • оцет винний – 50 мл;

  • свіжа кінза – 1 пучок;

  • лавровий сухий листочок – 1 шт.;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Квасоля ретельно промиваємо, заливаємо окропом і наполягаємо всю ніч. Після цього зливаємо рідину, перекладаємо квасоля в каструлю з холодною водою і ставимо посуд на плиту. Додаємо гострий перчик, кидаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Після закипання,
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    зменшуємо вогонь і варимо квасолю до м'якого стану. Тим часом готуємо інші овочі: цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо. Через 5 хвилин додаємо до нього кілька зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо кілька хвилин. Далі знімаємо сковороду з плити і відставляємо в сторону. Зварену квасолю злегка розминаємо товкачиком, додаємо овочеву обжарку, рубану зелень, волоські горіхи і підсолюємо за смаком. Даємо лобіо по-грузинськи з червоної квасолі трохи кип'ятити під кришкою, а потім перемішуємо блюдо і кличемо всіх до столу.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:14
    Переглядів: 234