Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати справжнє грузинське лобіо з квасолі. Це національне блюдо викличе захоплення у ваших гостей, і вони неодмінно попросять добавки і, звичайно ж, рецепт!
Інгредієнти:
стручкова консервована квасоля – 800 г;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
спеції;
помідор – 2 шт.;
свіжа зелень – для прикраси;
солодка паприка – за смаком.
Приготування
Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості розігрітого рослинного масла. Тим часом обробляємо морква, рубаємо її тонкими кільцями й обсмажуємо з цибулею до м'якості. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, нарізаємо томатну м'якоть кубиками і додаємо до овочів. Квасоля відкидаємо обережно в друшляк і коли вся рідина стече, викладаємо її в сковороду і ретельно перемішуємо. Приправляємо обжарку спеціями, посипаємо солодкої паприкою і накриваємо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності, а потім подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
стручкова квасоля – 500 г;
бульйон курячий – 05 ст.;
помідори – 4 шт.;
цибулина – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
кінза, базилік – за смаком;
спеції.
Приготування
Стручкову квасолю обробляємо і замочуємо на 2 години в холодній воді. Потім зливаємо рідину, нарізаємо стручки невеликими шматочками і відварюємо до м'якості на повільному вогні. Помідори опускаємо в окріп, а потім знімаємо верхню плівку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулини чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковороді в розігрітому маслечко. Через 5 хвилин додаємо томати і шматочки зеленої квасолі. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо блюдо 10 хвилин при відкритій кришці. Далі видавлюємо через прес часник, підсолюємо лобіо за смаком і приправляємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
суха біла квасоля – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
олія рослинна;
помідор – 2 шт.;
оцет – 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
Білу квасоля промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Вранці міняємо воду і відварюємо квасолю до м'якості. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо нарізані кубиками томати без шкірки і тушкуємо 5-7 хвилин, помішуючи. Потім викладаємо зварену квасолю, розминаємо злегка товкачиком, приправляємо лобіо спеціями і вливаємо трохи оцту. Тушкуємо блюдо 10 хвилин, а потім видавлюємо через прес часник і ретельно розмішуємо.
Інгредієнти:
квасоля червона – 250 г;
волоські очищені горіхи – 50 г;
цибулина – 1 шт.;
оцет винний – 50 мл;
свіжа кінза – 1 пучок;
лавровий сухий листочок – 1 шт.;
перець чилі – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Квасоля ретельно промиваємо, заливаємо окропом і наполягаємо всю ніч. Після цього зливаємо рідину, перекладаємо квасоля в каструлю з холодною водою і ставимо посуд на плиту. Додаємо гострий перчик, кидаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Після закипання, зменшуємо вогонь і варимо квасолю до м'якого стану. Тим часом готуємо інші овочі: цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо. Через 5 хвилин додаємо до нього кілька зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо кілька хвилин. Далі знімаємо сковороду з плити і відставляємо в сторону. Зварену квасолю злегка розминаємо товкачиком, додаємо овочеву обжарку, рубану зелень, волоські горіхи і підсолюємо за смаком. Даємо лобіо по-грузинськи з червоної квасолі трохи кип'ятити під кришкою, а потім перемішуємо блюдо і кличемо всіх до столу.
Рецепт лобіо з зеленої квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості розігрітого рослинного масла. Тим часом обробляємо морква, рубаємо її тонкими кільцями й обсмажуємо з цибулею до м'якості. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, нарізаємо томатну м'якоть кубиками і додаємо до овочів. Квасоля відкидаємо обережно в друшляк і коли вся рідина стече, викладаємо її в сковороду і ретельно перемішуємо. Приправляємо обжарку спеціями, посипаємо солодкої паприкою і накриваємо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності, а потім подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Рецепт лобіо з стручкової квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Стручкову квасолю обробляємо і замочуємо на 2 години в холодній воді. Потім зливаємо рідину, нарізаємо стручки невеликими шматочками і відварюємо до м'якості на повільному вогні. Помідори опускаємо в окріп, а потім знімаємо верхню плівку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулини чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковороді в розігрітому маслечко. Через 5 хвилин додаємо томати і шматочки зеленої квасолі. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо блюдо 10 хвилин при відкритій кришці. Далі видавлюємо через прес часник, підсолюємо лобіо за смаком і приправляємо рубаною зеленню.
Рецепт грузинського лобіо з квасолі з томатом
Інгредієнти:
Приготування
Білу квасоля промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Вранці міняємо воду і відварюємо квасолю до м'якості. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо нарізані кубиками томати без шкірки і тушкуємо 5-7 хвилин, помішуючи. Потім викладаємо зварену квасолю, розминаємо злегка товкачиком, приправляємо лобіо спеціями і вливаємо трохи оцту. Тушкуємо блюдо 10 хвилин, а потім видавлюємо через прес часник і ретельно розмішуємо.
Рецепт лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля ретельно промиваємо, заливаємо окропом і наполягаємо всю ніч. Після цього зливаємо рідину, перекладаємо квасоля в каструлю з холодною водою і ставимо посуд на плиту. Додаємо гострий перчик, кидаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Після закипання, зменшуємо вогонь і варимо квасолю до м'якого стану. Тим часом готуємо інші овочі: цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо. Через 5 хвилин додаємо до нього кілька зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо кілька хвилин. Далі знімаємо сковороду з плити і відставляємо в сторону. Зварену квасолю злегка розминаємо товкачиком, додаємо овочеву обжарку, рубану зелень, волоські горіхи і підсолюємо за смаком. Даємо лобіо по-грузинськи з червоної квасолі трохи кип'ятити під кришкою, а потім перемішуємо блюдо і кличемо всіх до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
Лобіо з квасолі по-грузинськи
У класичному грузинському рецепті лобіо використовують червону квасолю, так як вона більш ефектно виглядає в готовому блюді. Однак, якщо у вас є
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,
Лобіо по-грузинськи
Якщо ви любите грузинську кухню, то варто спробувати приготувати лобіо. Це роблять страву з квасолі, причому як з стручкової, так і з білою,