Лобіо з квасолі по-грузинськи

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Отже, суху квасолю гарненько промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо як мінімум на сім годин для набухання. Враховуйте, що бобові при замочуванні збільшуються в об'ємі і поглинають воду, тому налийте її в квасоля з запасом.
Зливаємо з набряклою квасолі стару воду, промиваємо зерна добренько, поміщаємо в каструлю, вливаємо очищену воду, щоб вона тільки покрила вміст, і розміщуємо на вогні. Даємо закипіти, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму, прикриваємо ємність кришкою і витримуємо квасолю до м'якості. У середньому для цього потрібно близько півтора годин. За п'ять хвилин до закінчення процесу варіння квасоля підсолюємо за смаком.
Тепер чистимо і дрібно шаткуємо морква, за бажанням ріпчасту цибулю і пасеруємо овочі на сковороді або сотейнику до м'якості. Тепер викладаємо в сковороду половину від усієї кількості цілої відвареної квасолі. Решту фасольку розминаємо толкушкой і також закладаємо до інших компонентів. Вливаємо невелику порцію відвару, в якому варилися боби, додаємо томатну пасту, трохи куркуми, солі і перцю і даємо протушкувати на малому спеці протягом тридцяти хвилин.
На закінчення додаємо попередньо промиту і дрібно нарубану зелень кінзи, петрушки, кропу і базиліку, очищений і подрібнений часник, аджику, мелений перець, при необхідності ще трохи солі, перемішуємо, тушкуємо ще п'ять хвилин, і знімаємо з вогню.
Даємо лобіо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин і можемо подавати.
Рецепт лобіо з зеленої стручкової квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо квасолю і зелений лук і даємо воді стекти. Тепер розрізаємо стручки квасолі на фрагменти розміром близько двох сантиметрів, а зелену цибулю дрібно шаткуємо і складаємо все в окрему ємність. Приправляємо зелену масу сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо.

В окремій мисці збиваємо з сіллю і меленим перцем яйця до однорідності і виливаємо в сковороду з квасолею і зеленню. В яєчну масу можна додати будь-які спеції і прянощі на ваш смак. Перемішуємо блюдо ретельно, щоб яйця добре схопилися, знімаємо з вогню і можемо подавати, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену

Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це

Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі

Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від

Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої

Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,