» » Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт

Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт

Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Лобіо, традиційної грузинської кухні припускає різноманітність рецептів з квасолі.
Саме барвисте, смачне і насичене страва виходить з червоної квасолі. Його чудовий смак як в гарячому, так і в холодному вигляді і поєднується з будь-якими гарнірами або м'ясними стравами.
Пікантності та гостроти лобіо можна регулювати за своїм смаковим уподобанням, додаючи більшу або меншу кількість прянощів і використовуючи додаткові спеції.
Нижче ми розглянемо в рецептах, як правильно приготувати лобіо з червоної квасолі, використовуючи звичайні або консервовані боби.

Приготування лобіо з червоної квасолі - рецепт


Інгредієнти:

  • червона квасоля – 05 кг;

  • морква – 220 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • томатна паста – 75 г;

  • свіжа зелень кінзи – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки – за смаком;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка – за смаком;

  • куркума – 5 г;

  • аджика – за смаком;

  • чорний перець – за смаком;

  • асафетіда – 5 г або часник за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Червону квасолю гарненько промиваємо, заливаємо достатньою кількістю холодної води і залишаємо на шість-сім годин для набухання. Після закінчення часу фасольку ще раз промиваємо, заливаємо нової очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання варимо під кришкою протягом півтора годин або до м'якості. Водичку солимо за п'ять хвилин до завершення варіння. Якщо посолити квасоля відразу, то в підсумку вона вийде недостатньо м'якою.
    По готовності квасолі очистити, дрібно шаткуємо моркву і кидаємо в розігріту з рослинною олією без запаху глибоку сковороду або сотейник. Витримуємо овоч на вогні до м'якості, помішуючи, додаємо відварену квасолю і вливаємо трохи квасоляного відвару. Закладаємо також томатну пасту, куркуму і приправляємо страву за смаком сіллю, перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо на малому вогні протягом тридцяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення томління кидаємо дрібно посічену свіжу зелень, асафетіду або дрібно нарубаний часник, а також аджику і мелений чорний перець.
    По готовності даємо лобіо настоятися протягом двадцяти хвилин і можемо подавати.

    Лобіо по-грузинськи з консервованої червоної квасолі - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • консервована червона квасоля – 1 банка;

  • ріпчаста цибуля – 160 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • томатна паста – 55 г;

  • свіжа зелень кінзи – 1 пучок;

  • свіжа зелень базиліка – 1 невеликий пучок;

  • горіхи волоські очищені – 110 г;

  • хмелі-сунелі – 15-20 г;

  • червоний мелений перець – 5 г або по смаку;

  • винний оцет – 15 мл;

  • олія оливкова – 145 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Відкриваємо банку консервованої квасолі, відкидаємо вміст на друшляк, зберігши маринад, промиваємо киплячою водою і даємо стекти.
    Тим часом наливаємо в сковороду оливкове масло, прогріваємо його на середньому вогні і кидаємо очищений і дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і пасеруємо до м'якості. Потім закладаємо попередньо вимиту, обсушену і посічену свіжу зелень, додаємо подрібнений часник, томатну пасту, хмелі-сунелі,
    Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
    мелений червоний перець, винний оцет, трохи маринаду від квасолі, витримуємо на вогні ще хвилинку і вимикаємо плиту.
    Очищені волоські горіхи підсушуємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді, поміщаємо в блендер і подрібнюємо в крихту. Додаємо половину порції квасолі і знову подрібнюємо. З'єднуємо горіхово-квасоляний суміш з піджаркою і залишилася цілою квасолею, приправляємо до смаку сіллю, додаємо ще трохи нарубаної свіжої кінзи, прогріваємо суміш до кипіння і вимикаємо. Через п'ятнадцять хвилин страва настоїться і буде готове до подачі на стіл.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:15
    Переглядів: 266