Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Лобіо, традиційної грузинської кухні припускає різноманітність рецептів з квасолі.
Саме барвисте, смачне і насичене страва виходить з червоної квасолі. Його чудовий смак як в гарячому, так і в холодному вигляді і поєднується з будь-якими гарнірами або м'ясними стравами.
Пікантності та гостроти лобіо можна регулювати за своїм смаковим уподобанням, додаючи більшу або меншу кількість прянощів і використовуючи додаткові спеції.
Нижче ми розглянемо в рецептах, як правильно приготувати лобіо з червоної квасолі, використовуючи звичайні або консервовані боби.
Інгредієнти:
червона квасоля – 05 кг;
морква – 220 г;
рослинна рафінована олія – 35 мл;
томатна паста – 75 г;
свіжа зелень кінзи – за смаком;
свіжа зелень петрушки – за смаком;
свіжа зелень кропу – за смаком;
свіжа зелень базиліка – за смаком;
куркума – 5 г;
аджика – за смаком;
чорний перець – за смаком;
асафетіда – 5 г або часник за смаком;
сіль.
Приготування
Червону квасолю гарненько промиваємо, заливаємо достатньою кількістю холодної води і залишаємо на шість-сім годин для набухання. Після закінчення часу фасольку ще раз промиваємо, заливаємо нової очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання варимо під кришкою протягом півтора годин або до м'якості. Водичку солимо за п'ять хвилин до завершення варіння. Якщо посолити квасоля відразу, то в підсумку вона вийде недостатньо м'якою.
По готовності квасолі очистити, дрібно шаткуємо моркву і кидаємо в розігріту з рослинною олією без запаху глибоку сковороду або сотейник. Витримуємо овоч на вогні до м'якості, помішуючи, додаємо відварену квасолю і вливаємо трохи квасоляного відвару. Закладаємо також томатну пасту, куркуму і приправляємо страву за смаком сіллю, перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо на малому вогні протягом тридцяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення томління кидаємо дрібно посічену свіжу зелень, асафетіду або дрібно нарубаний часник, а також аджику і мелений чорний перець.
По готовності даємо лобіо настоятися протягом двадцяти хвилин і можемо подавати.
Інгредієнти:
консервована червона квасоля – 1 банка;
ріпчаста цибуля – 160 г;
часник – 4 зубчики;
томатна паста – 55 г;
свіжа зелень кінзи – 1 пучок;
свіжа зелень базиліка – 1 невеликий пучок;
горіхи волоські очищені – 110 г;
хмелі-сунелі – 15-20 г;
червоний мелений перець – 5 г або по смаку;
винний оцет – 15 мл;
олія оливкова – 145 мл;
сіль.
Приготування
Відкриваємо банку консервованої квасолі, відкидаємо вміст на друшляк, зберігши маринад, промиваємо киплячою водою і даємо стекти.
Тим часом наливаємо в сковороду оливкове масло, прогріваємо його на середньому вогні і кидаємо очищений і дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і пасеруємо до м'якості. Потім закладаємо попередньо вимиту, обсушену і посічену свіжу зелень, додаємо подрібнений часник, томатну пасту, хмелі-сунелі, мелений червоний перець, винний оцет, трохи маринаду від квасолі, витримуємо на вогні ще хвилинку і вимикаємо плиту.
Очищені волоські горіхи підсушуємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді, поміщаємо в блендер і подрібнюємо в крихту. Додаємо половину порції квасолі і знову подрібнюємо. З'єднуємо горіхово-квасоляний суміш з піджаркою і залишилася цілою квасолею, приправляємо до смаку сіллю, додаємо ще трохи нарубаної свіжої кінзи, прогріваємо суміш до кипіння і вимикаємо. Через п'ятнадцять хвилин страва настоїться і буде готове до подачі на стіл.
Саме барвисте, смачне і насичене страва виходить з червоної квасолі. Його чудовий смак як в гарячому, так і в холодному вигляді і поєднується з будь-якими гарнірами або м'ясними стравами.
Пікантності та гостроти лобіо можна регулювати за своїм смаковим уподобанням, додаючи більшу або меншу кількість прянощів і використовуючи додаткові спеції.
Нижче ми розглянемо в рецептах, як правильно приготувати лобіо з червоної квасолі, використовуючи звичайні або консервовані боби.
Приготування лобіо з червоної квасолі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Червону квасолю гарненько промиваємо, заливаємо достатньою кількістю холодної води і залишаємо на шість-сім годин для набухання. Після закінчення часу фасольку ще раз промиваємо, заливаємо нової очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання варимо під кришкою протягом півтора годин або до м'якості. Водичку солимо за п'ять хвилин до завершення варіння. Якщо посолити квасоля відразу, то в підсумку вона вийде недостатньо м'якою.
По готовності квасолі очистити, дрібно шаткуємо моркву і кидаємо в розігріту з рослинною олією без запаху глибоку сковороду або сотейник. Витримуємо овоч на вогні до м'якості, помішуючи, додаємо відварену квасолю і вливаємо трохи квасоляного відвару. Закладаємо також томатну пасту, куркуму і приправляємо страву за смаком сіллю, перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо на малому вогні протягом тридцяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення томління кидаємо дрібно посічену свіжу зелень, асафетіду або дрібно нарубаний часник, а також аджику і мелений чорний перець.
По готовності даємо лобіо настоятися протягом двадцяти хвилин і можемо подавати.
Лобіо по-грузинськи з консервованої червоної квасолі - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відкриваємо банку консервованої квасолі, відкидаємо вміст на друшляк, зберігши маринад, промиваємо киплячою водою і даємо стекти.
Тим часом наливаємо в сковороду оливкове масло, прогріваємо його на середньому вогні і кидаємо очищений і дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і пасеруємо до м'якості. Потім закладаємо попередньо вимиту, обсушену і посічену свіжу зелень, додаємо подрібнений часник, томатну пасту, хмелі-сунелі, мелений червоний перець, винний оцет, трохи маринаду від квасолі, витримуємо на вогні ще хвилинку і вимикаємо плиту.
Очищені волоські горіхи підсушуємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді, поміщаємо в блендер і подрібнюємо в крихту. Додаємо половину порції квасолі і знову подрібнюємо. З'єднуємо горіхово-квасоляний суміш з піджаркою і залишилася цілою квасолею, приправляємо до смаку сіллю, додаємо ще трохи нарубаної свіжої кінзи, прогріваємо суміш до кипіння і вимикаємо. Через п'ятнадцять хвилин страва настоїться і буде готове до подачі на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
Лобіо з квасолі по-грузинськи
У класичному грузинському рецепті лобіо використовують червону квасолю, так як вона більш ефектно виглядає в готовому блюді. Однак, якщо у вас є
Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,