Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Лобіо – не тільки грузинська назва самої квасолі, але і страв, приготованих з неї. Як правило, це тушкована квасоля, яка може подаватися просто так або пюрированной, в доповненні овочів і свіжого хліба. У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептом лобіо з червоної квасолі.
У класичній варіації лобіо немає місця зайвим інгредієнтів зразок м'яса, квасолі додаються традиційні спеції, овочі, трави: кінзу, часник, цибулю, пажитник та інше.
Інгредієнти:
червона квасоля - 420 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
коріандр - 45 г;
часникові зубки - 2 шт.;
пажитник - 1/2 ч. ложки;
листя лавра - 3 шт.;
рослинне масло - 65 мл
Приготування
Перед початком приготування бобові слід замочити приблизно на пару годин, після чого рідину зливають, а квасолю відварюють до м'якості разом з лавровими листами. Подрібніть цибулю, обсмажте його і покладіть в ступу разом з часником, зеленню коріандру, гуньбою і пучкою крупної солі. Розітріть інгредієнти в пасту. Червону квасолю пюрируйте, зберігши трохи рідини. Додайте цибульно-часникову суміш до фасолевому пюре і влийте 200 мл води. Поставте лобіо по-грузинськи з червоної квасолі на вогонь і проварити 7 хвилин.
У модифікованій версії рецепта боби тушкують з овочами начебто моркви, порею/ріпчастої цибулі і томату. Подібне блюдо пішло від оригіналу не дуже далеко, але відрізняється більш м'яким і різноманітним смаком.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 65 г;
оливкова олія - 65 мл;
часникові зубки - 6 шт.;
ріпчаста цибуля - 45 г;
порей - 85 м;
морква - 65 г;
насіння коріандру - 2 ч. ложки;
паприка - 1 ч. ложка;
червона квасоля - 480 м;
зелень кінзи, кропу, петрушки - по жмені;
червоний винний оцет - 45 мл
Приготування
Горіхові ядра перетворіть в крихту з половиною всього масла з допомогою блендера. Іншу половину використовуйте для пасерування овочів. Як тільки останні стануть золотистими, додайте зелень і паприку, а через хвилину всипте квасоля і залийте її 3 літрами води. Після закипання зменшіть жар до середнього і варити квасолю 2 1/2 години. По закінченні часу відберіть частина бобів, збийте з допомогою блендера і поверніть назад в жаровню. У фіналі додайте горіхове пюре, зелень і оцет. Приправивши все за смаком, сервіруйте разом з лавашем.
Лобіо з квасолі по-грузинськи можна зробити і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі на «Випікання», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на аналогічний період часу.
Для того, щоб скоротити час приготування, ви можете використовувати консервовану червону, білу квасолю або їх суміш.
Інгредієнти:
консервована квасоля - 530 г;
ріпчаста цибуля - 145 г;
часникові зубки - 4 шт.;
жменя зелені кінзи;
листя лавра - 3 шт.;
меленої пажитник, коріандр - по 1 ч. ложці;
волоські горіхи - 85 р.
Приготування
Злийте зайву рідину з-під консервованої квасолі і залиште її. Подрібніть і спасеруйте цибулю. Горіхові ядра перетворіть блендером в пасту. Додати засмажку до горіхів, покладіть пюрированные часникові зубки, пажитник і коріандр. Розімніть горіхову суміш разом з квасолею в пюре, додайте трохи залишеної рідини, щоб зменшити густину суміші. Розмістіть лобіо на плиті і залиште варитися на 10 хвилин після закипання. Готове лобіо подається з шматочками лаваша.
Взявши за основу цей рецепт, ви також можете приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи з куркою, для цього попередньо розберіть відварну курятину на волокна, а потім додайте її під час прогрівання страви.
Лобіо з квасолі по-грузинськи – рецепт
У класичній варіації лобіо немає місця зайвим інгредієнтів зразок м'яса, квасолі додаються традиційні спеції, овочі, трави: кінзу, часник, цибулю, пажитник та інше.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування бобові слід замочити приблизно на пару годин, після чого рідину зливають, а квасолю відварюють до м'якості разом з лавровими листами. Подрібніть цибулю, обсмажте його і покладіть в ступу разом з часником, зеленню коріандру, гуньбою і пучкою крупної солі. Розітріть інгредієнти в пасту. Червону квасолю пюрируйте, зберігши трохи рідини. Додайте цибульно-часникову суміш до фасолевому пюре і влийте 200 мл води. Поставте лобіо по-грузинськи з червоної квасолі на вогонь і проварити 7 хвилин.
Рецепт грузинського лобіо з квасолі з томатом
У модифікованій версії рецепта боби тушкують з овочами начебто моркви, порею/ріпчастої цибулі і томату. Подібне блюдо пішло від оригіналу не дуже далеко, але відрізняється більш м'яким і різноманітним смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Горіхові ядра перетворіть в крихту з половиною всього масла з допомогою блендера. Іншу половину використовуйте для пасерування овочів. Як тільки останні стануть золотистими, додайте зелень і паприку, а через хвилину всипте квасоля і залийте її 3 літрами води. Після закипання зменшіть жар до середнього і варити квасолю 2 1/2 години. По закінченні часу відберіть частина бобів, збийте з допомогою блендера і поверніть назад в жаровню. У фіналі додайте горіхове пюре, зелень і оцет. Приправивши все за смаком, сервіруйте разом з лавашем.
Лобіо з квасолі по-грузинськи можна зробити і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі на «Випікання», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на аналогічний період часу.
Лобіо з консервованої квасолі по-грузинськи
Для того, щоб скоротити час приготування, ви можете використовувати консервовану червону, білу квасолю або їх суміш.
Інгредієнти:
Приготування
Злийте зайву рідину з-під консервованої квасолі і залиште її. Подрібніть і спасеруйте цибулю. Горіхові ядра перетворіть блендером в пасту. Додати засмажку до горіхів, покладіть пюрированные часникові зубки, пажитник і коріандр. Розімніть горіхову суміш разом з квасолею в пюре, додайте трохи залишеної рідини, щоб зменшити густину суміші. Розмістіть лобіо на плиті і залиште варитися на 10 хвилин після закипання. Готове лобіо подається з шматочками лаваша.
Взявши за основу цей рецепт, ви також можете приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи з куркою, для цього попередньо розберіть відварну курятину на волокна, а потім додайте її під час прогрівання страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це
Лобіо - класичний рецепт
Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,