Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі

Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі

31-01-2016, 14:15
529
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Лобіо – не тільки грузинська назва самої квасолі, але і страв, приготованих з неї. Як правило, це тушкована квасоля, яка може подаватися просто так або пюрированной, в доповненні овочів і свіжого хліба. У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептом лобіо з червоної квасолі.

Лобіо з квасолі по-грузинськи – рецепт


У класичній варіації лобіо немає місця зайвим інгредієнтів зразок м'яса, квасолі додаються традиційні спеції, овочі, трави: кінзу, часник, цибулю, пажитник та інше.
Інгредієнти:

  • червона квасоля - 420 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • коріандр - 45 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • пажитник - 1/2 ч. ложки;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • рослинне масло - 65 мл


  • Приготування
    Перед початком приготування бобові слід замочити приблизно на пару годин, після чого рідину зливають, а квасолю відварюють до м'якості разом з лавровими листами. Подрібніть цибулю, обсмажте його і покладіть в ступу разом з часником, зеленню коріандру, гуньбою і пучкою крупної солі. Розітріть інгредієнти в пасту. Червону квасолю пюрируйте, зберігши трохи рідини. Додайте цибульно-часникову суміш до фасолевому пюре і влийте 200 мл води. Поставте лобіо по-грузинськи з червоної квасолі на вогонь і проварити 7 хвилин.

    Рецепт грузинського лобіо з квасолі з томатом


    У модифікованій версії рецепта боби тушкують з овочами начебто моркви, порею/ріпчастої цибулі і томату. Подібне блюдо пішло від оригіналу не дуже далеко, але відрізняється більш м'яким і різноманітним смаком.
    Інгредієнти:

  • волоські горіхи - 65 г;

  • оливкова олія - 65 мл;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • порей - 85 м;

  • морква - 65 г;

  • насіння коріандру - 2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • червона квасоля - 480 м;

  • зелень кінзи, кропу, петрушки - по жмені;

  • червоний винний оцет - 45 мл


  • Приготування
    Горіхові ядра перетворіть в крихту з половиною всього масла з допомогою блендера. Іншу половину використовуйте для пасерування овочів. Як тільки останні стануть золотистими, додайте зелень і паприку, а через хвилину всипте квасоля і залийте її 3 літрами води. Після закипання зменшіть жар до середнього і варити квасолю 2 1/2 години. По закінченні часу відберіть частина бобів, збийте з допомогою блендера і поверніть назад в жаровню. У фіналі додайте горіхове пюре, зелень і оцет. Приправивши все за смаком, сервіруйте разом з лавашем.
    Лобіо з квасолі по-грузинськи можна зробити і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі на «Випікання», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на аналогічний період часу.

    Лобіо з консервованої квасолі по-грузинськи


    Для того, щоб скоротити час приготування, ви можете використовувати консервовану червону, білу квасолю або їх суміш.
    Інгредієнти:

  • консервована квасоля - 530 г;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • жменя зелені кінзи;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • меленої пажитник, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • волоські горіхи - 85 р.


  • Приготування
    Злийте зайву рідину з-під консервованої квасолі і залиште її. Подрібніть і спасеруйте цибулю. Горіхові
    Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
    ядра перетворіть блендером в пасту. Додати засмажку до горіхів, покладіть пюрированные часникові зубки, пажитник і коріандр. Розімніть горіхову суміш разом з квасолею в пюре, додайте трохи залишеної рідини, щоб зменшити густину суміші. Розмістіть лобіо на плиті і залиште варитися на 10 хвилин після закипання. Готове лобіо подається з шматочками лаваша.
    Взявши за основу цей рецепт, ви також можете приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи з куркою, для цього попередньо розберіть відварну курятину на волокна, а потім додайте її під час прогрівання страви.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
    Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
    Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це
    Лобіо - класичний рецепт
    Лобіо - класичний рецепт
    Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
    Рецепт лобіо з білої квасолі
    Рецепт лобіо з білої квасолі
    Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
    Лобіо з стручкової квасолі
    Лобіо з стручкової квасолі
    Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,