Лобіо - класичний рецепт
Варіантів подачі лобіо існує кілька. Найчастіше блюдо з бобових сервірують гарячим, з підливою, при цьому самі боби залишаються цілими, але припустімо також і варіант подачі лобіо як закуски – ароматною квасолевої пасти з додаванням горіхів і спецій, яка намазується на лаваш. Ми поділимося обома класичними рецептами лобіо у цьому матеріалі.
Інгредієнти:
червона квасоля - 430 г;
листя лавра - 3 шт.;
часникові зубки - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 210 г;
томати - 380 г;
свіжий коріандр, петрушка - по 15 г;
сушений пажитник, червоний перець - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Попередньо залийте бобові холодною водою і залиште настоятися хоча б кілька годин. Стару воду злийте і покрийте квасолю свіжою водою, поклавши в неї листочки лавра. Варто зауважити, що з метою того, щоб скоротити час, ви можете використовувати червону консервовану квасолю для класичного рецепту лобіо.
Коли квасоля розм'якшиться, обсмажте шматочки цибулі до зарум'янювання і додайте томати. Слідом відправте всі спеції і квасоля. Влийте кілька склянок води і залиште лобіо на вогні до закипання рідини. Перед сервіровкою посипте блюдо зеленню і неодмінно подавайте в компанії зі свіжим лавашем.
Узявши на озброєння цей класичний рецепт ви можете зробити лобіо з куркою або любимо іншим м'ясом, попередньо обсмаживши його з овочів перед закладанням квасолі.
Інгредієнти:
жменя волоських горіхів;
часникові зубки - 2 шт.;
червоний винний оцет - 25 мл;
овочевий бульйон - 30 мл;
червона консервована квасоля - 840 г;
жменя зелені петрушки та зеленої цибулі.
Приготування
В чаші блендера волоські горіхи подрібніть і часникові зубки. Влийте бульйон (можна замінити його простий водою), оцет і знову збийте всі інгредієнти, поки вони не утворюють пасту. Додати консервовану квасолю і повторіть збивання. Повторно перемішайте інгредієнти для лобіо разом і залиште в холодильнику мінімум на годину, щоб смаки змішалися між собою. Намазуйте квасоляний пасту на лаваш або тост і посипайте зеленню під час подачі. До речі, класичний рецепт лобіо вийде смачним і з білої квасолі.
Не обов'язково використовувати консервований продукт, але під час варіння переконайтеся, що квасоля добре розм'якшилася, інакше вона не рівномірно пюрируется.
Лобіо - класичний грузинський рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо залийте бобові холодною водою і залиште настоятися хоча б кілька годин. Стару воду злийте і покрийте квасолю свіжою водою, поклавши в неї листочки лавра. Варто зауважити, що з метою того, щоб скоротити час, ви можете використовувати червону консервовану квасолю для класичного рецепту лобіо.
Коли квасоля розм'якшиться, обсмажте шматочки цибулі до зарум'янювання і додайте томати. Слідом відправте всі спеції і квасоля. Влийте кілька склянок води і залиште лобіо на вогні до закипання рідини. Перед сервіровкою посипте блюдо зеленню і неодмінно подавайте в компанії зі свіжим лавашем.
Узявши на озброєння цей класичний рецепт ви можете зробити лобіо з куркою або любимо іншим м'ясом, попередньо обсмаживши його з овочів перед закладанням квасолі.
Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В чаші блендера волоські горіхи подрібніть і часникові зубки. Влийте бульйон (можна замінити його простий водою), оцет і знову збийте всі інгредієнти, поки вони не утворюють пасту. Додати консервовану квасолю і повторіть збивання. Повторно перемішайте інгредієнти для лобіо разом і залиште в холодильнику мінімум на годину, щоб смаки змішалися між собою. Намазуйте квасоляний пасту на лаваш або тост і посипайте зеленню під час подачі. До речі, класичний рецепт лобіо вийде смачним і з білої квасолі.
Не обов'язково використовувати консервований продукт, але під час варіння переконайтеся, що квасоля добре розм'якшилася, інакше вона не рівномірно пюрируется.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Лобіо з квасолі
У цій статті запропоновано кілька докладних рецептів чудового грузинського лобіо. Розповімо, як приготувати це неймовірно смачне блюдо кількома
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,