Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лобіо з квасолі

31-01-2016, 14:14
608
Лобіо з квасолі
Лобіо палає вираженим яскравим смаком гостроти в поєднанні з пряною зеленню і ароматними спеціями. Таке блюдо можна робити завжди різноманітним, додаючи в нього на вибір горіхи, гриби, яйця, копченості або будь-який вид м'яса. До того ж лобіо можна їсти і холодним, і гарячим, подавати просто так або в поєднанні з гарніром.

Як приготувати лобіо з червоної квасолі?


Інгредієнти:

  • квасоля червона – 600 г;

  • часник – 2 зубки;

  • перець червоний гострий – 05 стручка;

  • ядра волоських горіхів – 20 р;

  • цибуля – 2 шт.;

  • пряна зелень (петрушка, кінза, селера) – по 10 р;

  • спеції (уцхо-сунелі, коріандр, чабер) – кожній по 05 ч. ложки;

  • сіль – за смаком;

  • гранатовий сік – 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Дуже зручно, коли є можливість перебрати і замочити квасолю у холодній воді на ніч. Вранці зливаємо з неї воду, перекладаємо в каструлю і затоку чистою водою ставимо варитися на плиту, приблизно на 15 години.
    Очищений часник і гострий перець довільно ріжемо і складаємо в ступку, додавши сюди ж горіхи і трохи підсолюємо. Беремо маточка і расталкиваем весь вміст ступки в пасту. Цибулю, очищаємо і нарізаємо на півкільця. Всю пряну зелень дрібно рубаємо ножем.
    Тепер займемося возз'єднанням всіх інгредієнтів для приготування смачного лобіо з квасолі. У готову квасолю (не зливаючи залишилася в ній рідина) викладаємо цибулю і приготовану нами пасту, підсолюємо, перемішуємо з квасолею. Через 3-5 хвилин додаємо зелень, ароматні спеції, а для кислинки, наливаємо гранатовий сік. Знову все перемішавши, даємо нашому лобіо кип'ятити 10 хвилин. Особливо смачно їсти цю страву з грузинської коржем, але ви можете замінити її свіжим хлібом.

    Рецепт лобіо з консервованої білої квасолі


    Інгредієнти:

  • квасоля (консервована, біла) – 05 л;

  • цибуля – 1 штука;

  • спеції (червоний мелений перець, базилік, хмелі-сунелі) – по щіпці кожної;

  • помідор – 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • часник – 2 зубки;

  • зелень (петрушка, селера) – по 10 г, в кожній;

  • рослинне масло – 4-5 ст. ложки.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому, до готовності нарізаний на півкільця цибулі. Якщо вам колись варити квасолю, тоді беремо консервовану, відкриваємо і викладаємо весь вміст банки до цибулі. Помідор нарізаємо невеликими кубиками і теж відправляємо в сотейник. Слідом додаємо пропущений через прес часник і по щіпці кожної з наявних спецій. Підсолюємо лобіо по смаку, перемішуємо і тушкуємо на блюдо дуже слабенькому вогні 10-12 хвилин. В самому кінці вводимо ароматну, дрібно нарізану зелень і потримавши на вогні все пару хвилин, можна вважати лобіо готовим.

    Лобіо з стручкової квасолі з куркою


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля – 450-500 г;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • куряче філе – 300 г;

  • часник – 3 зубки;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції (коріандр, шафран, гострий червоний перець) – по 1/3 ч. ложки;

  • зелень (кінза, селера) – кожній по 15 г;

  • сіль – одна щіпка.


  • Приготування
    М'ясо курячої грудки, омываем водою, просушуємо і нарізаємо шматочками у вигляді великих кубиків. Викладаємо його на сковороду, розігріту з рослинною олією, і смажимо, поки курка не пустить сік. Потім додаємо
    Лобіо з квасолі
    нарізану кубиками ріпчасту цибулю і тонкими кільцями моркву, присипаємо дрібкою солі і обсмажуємо до готовності. Тепер, щоб додати аромату і гостроти, додаємо спеції і дуже дрібно нарубаний часник. Слідом викладаємо, наш основний інгредієнт – стручкову квасолю. Збавивши вогонь до мінімуму, тушкуємо лобіо протягом 15 хвилин. За 2-3 хвилини, як вона приготується, додамо страви прянощі, з допомогою дрібно нарізаної зелені кінзи і селери.
    Такий рецепт особливо припаде до смаку тим, хто любить поєднання овочів з м'ясом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
    Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
    Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
    Лобіо - класичний рецепт
    Лобіо - класичний рецепт
    Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
    Рецепт лобіо з білої квасолі
    Рецепт лобіо з білої квасолі
    Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
    Лобіо з стручкової квасолі
    Лобіо з стручкової квасолі
    Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,