Лобіо з квасолі
Лобіо палає вираженим яскравим смаком гостроти в поєднанні з пряною зеленню і ароматними спеціями. Таке блюдо можна робити завжди різноманітним, додаючи в нього на вибір горіхи, гриби, яйця, копченості або будь-який вид м'яса. До того ж лобіо можна їсти і холодним, і гарячим, подавати просто так або в поєднанні з гарніром.
Інгредієнти:
квасоля червона – 600 г;
часник – 2 зубки;
перець червоний гострий – 05 стручка;
ядра волоських горіхів – 20 р;
цибуля – 2 шт.;
пряна зелень (петрушка, кінза, селера) – по 10 р;
спеції (уцхо-сунелі, коріандр, чабер) – кожній по 05 ч. ложки;
сіль – за смаком;
гранатовий сік – 3 ч. ложки.
Приготування
Дуже зручно, коли є можливість перебрати і замочити квасолю у холодній воді на ніч. Вранці зливаємо з неї воду, перекладаємо в каструлю і затоку чистою водою ставимо варитися на плиту, приблизно на 15 години.
Очищений часник і гострий перець довільно ріжемо і складаємо в ступку, додавши сюди ж горіхи і трохи підсолюємо. Беремо маточка і расталкиваем весь вміст ступки в пасту. Цибулю, очищаємо і нарізаємо на півкільця. Всю пряну зелень дрібно рубаємо ножем.
Тепер займемося возз'єднанням всіх інгредієнтів для приготування смачного лобіо з квасолі. У готову квасолю (не зливаючи залишилася в ній рідина) викладаємо цибулю і приготовану нами пасту, підсолюємо, перемішуємо з квасолею. Через 3-5 хвилин додаємо зелень, ароматні спеції, а для кислинки, наливаємо гранатовий сік. Знову все перемішавши, даємо нашому лобіо кип'ятити 10 хвилин. Особливо смачно їсти цю страву з грузинської коржем, але ви можете замінити її свіжим хлібом.
Інгредієнти:
квасоля (консервована, біла) – 05 л;
цибуля – 1 штука;
спеції (червоний мелений перець, базилік, хмелі-сунелі) – по щіпці кожної;
помідор – 1 шт.;
сіль - за смаком;
часник – 2 зубки;
зелень (петрушка, селера) – по 10 г, в кожній;
рослинне масло – 4-5 ст. ложки.
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому, до готовності нарізаний на півкільця цибулі. Якщо вам колись варити квасолю, тоді беремо консервовану, відкриваємо і викладаємо весь вміст банки до цибулі. Помідор нарізаємо невеликими кубиками і теж відправляємо в сотейник. Слідом додаємо пропущений через прес часник і по щіпці кожної з наявних спецій. Підсолюємо лобіо по смаку, перемішуємо і тушкуємо на блюдо дуже слабенькому вогні 10-12 хвилин. В самому кінці вводимо ароматну, дрібно нарізану зелень і потримавши на вогні все пару хвилин, можна вважати лобіо готовим.
Інгредієнти:
стручкова квасоля – 450-500 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
куряче філе – 300 г;
часник – 3 зубки;
морква – 1 шт.;
спеції (коріандр, шафран, гострий червоний перець) – по 1/3 ч. ложки;
зелень (кінза, селера) – кожній по 15 г;
сіль – одна щіпка.
Приготування
М'ясо курячої грудки, омываем водою, просушуємо і нарізаємо шматочками у вигляді великих кубиків. Викладаємо його на сковороду, розігріту з рослинною олією, і смажимо, поки курка не пустить сік. Потім додаємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю і тонкими кільцями моркву, присипаємо дрібкою солі і обсмажуємо до готовності. Тепер, щоб додати аромату і гостроти, додаємо спеції і дуже дрібно нарубаний часник. Слідом викладаємо, наш основний інгредієнт – стручкову квасолю. Збавивши вогонь до мінімуму, тушкуємо лобіо протягом 15 хвилин. За 2-3 хвилини, як вона приготується, додамо страви прянощі, з допомогою дрібно нарізаної зелені кінзи і селери.
Такий рецепт особливо припаде до смаку тим, хто любить поєднання овочів з м'ясом.
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Інгредієнти:
Приготування
Дуже зручно, коли є можливість перебрати і замочити квасолю у холодній воді на ніч. Вранці зливаємо з неї воду, перекладаємо в каструлю і затоку чистою водою ставимо варитися на плиту, приблизно на 15 години.
Очищений часник і гострий перець довільно ріжемо і складаємо в ступку, додавши сюди ж горіхи і трохи підсолюємо. Беремо маточка і расталкиваем весь вміст ступки в пасту. Цибулю, очищаємо і нарізаємо на півкільця. Всю пряну зелень дрібно рубаємо ножем.
Тепер займемося возз'єднанням всіх інгредієнтів для приготування смачного лобіо з квасолі. У готову квасолю (не зливаючи залишилася в ній рідина) викладаємо цибулю і приготовану нами пасту, підсолюємо, перемішуємо з квасолею. Через 3-5 хвилин додаємо зелень, ароматні спеції, а для кислинки, наливаємо гранатовий сік. Знову все перемішавши, даємо нашому лобіо кип'ятити 10 хвилин. Особливо смачно їсти цю страву з грузинської коржем, але ви можете замінити її свіжим хлібом.
Рецепт лобіо з консервованої білої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому, до готовності нарізаний на півкільця цибулі. Якщо вам колись варити квасолю, тоді беремо консервовану, відкриваємо і викладаємо весь вміст банки до цибулі. Помідор нарізаємо невеликими кубиками і теж відправляємо в сотейник. Слідом додаємо пропущений через прес часник і по щіпці кожної з наявних спецій. Підсолюємо лобіо по смаку, перемішуємо і тушкуємо на блюдо дуже слабенькому вогні 10-12 хвилин. В самому кінці вводимо ароматну, дрібно нарізану зелень і потримавши на вогні все пару хвилин, можна вважати лобіо готовим.
Лобіо з стручкової квасолі з куркою
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо курячої грудки, омываем водою, просушуємо і нарізаємо шматочками у вигляді великих кубиків. Викладаємо його на сковороду, розігріту з рослинною олією, і смажимо, поки курка не пустить сік. Потім додаємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю і тонкими кільцями моркву, присипаємо дрібкою солі і обсмажуємо до готовності. Тепер, щоб додати аромату і гостроти, додаємо спеції і дуже дрібно нарубаний часник. Слідом викладаємо, наш основний інгредієнт – стручкову квасолю. Збавивши вогонь до мінімуму, тушкуємо лобіо протягом 15 хвилин. За 2-3 хвилини, як вона приготується, додамо страви прянощі, з допомогою дрібно нарізаної зелені кінзи і селери.
Такий рецепт особливо припаде до смаку тим, хто любить поєднання овочів з м'ясом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
Лобіо - класичний рецепт
Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,